Durea schoenen review

Review | In dit artikel vertel ik alles over het merk Durea. Ik deel mijn eigen ervaring met het merk en die van andere.
Durea schoenen review

Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar in een schoenenwinkel wat gericht is op kwaliteit, pasvorm en vooral lekker lopen. Na diverse opleidingen mag ik mijzelf nu gezond lopen adviseur noemen. Het leuke aan mijn werk is dat ik mijn passie voor schoenen en mijn kennis over schoenen kan delen met de mensen in de winkel en online. Door verschillende blogs te schrijven help ik zo veel mogelijk mensen ook online aan de juiste schoenen. In dit artikel ga ik dieper op het merk Durea schoenen in. Ik vertel mijn eigen ervaring en ik vertel wat de mensen in de winkel vinden van het merk Durea schoenen. Ben je benieuwd? Lees dan mijn Durea schoenen review.

Wat zijn Durea schoenen?

Het merk Durea staat voor vakmanschap. Iedere schoen word met liefde voor je voeten gemaakt. Het merk Durea stond voorheen bekend als een schoenenmerk voor oudere dames. Tegenwoordig kan je je dit niet meer voorstellen. In 2016 heeft het merk Durea een omslag gemaakt naar pasvorm en mode. Iedere schoen heeft de kwaliteit en comfort behouden, maar nu in een leuk, hip jasje.

Durea is een uniek merk dat vier verschillende wijdte maten hanteert. Door de verschillende wijdte maten kan je voor iedere voet de juiste schoen aanmeten. Dit zijn de wijdte maten op een rij:

 • Wijdte E = extra smal
 • Wijdte G = smalle normale schoen
 • Wijdte H = brede normale schoen
 • Wijdte K = extra breed

De meest verkochte wijdte maat is de H wijdte.

Mijn ervaring met Durea schoenen

Mijn Durea schoenen review: Sinds het merk Durea hip geworden is, draag ik vrijwel niets anders meer. Zelf heb ik een wat bredere voorvoet door een hallux valgus en een slanke hiel. De meeste schoenen glip ik altijd uit. Bij Durea schoenen niet! Durea schoenen zijn namelijk gemaakt met een gebroken leest. Dit houdt in dat de schoenen de wijdte maat op de voorvoet hanteren, maar in de hielpartij een wijdte maat smaller hanteert. Mijn ervaring is dan ook erg goed met het merk Durea.

Durea schoenen review van andere

Ik kan er nog zo lekker op lopen, maar nog belangrijk is: wat vinden alle andere mensen ervan. Ieder zijn mening telt om een geschikte durea schoenen review te schrijven. Heb je zelf ervaringen? Laat het ons gerust weten in een comment onder aan het bericht. Ik ben benieuwd!

Wat ik merk is dat de meeste mensen heerlijk lopen op de Durea schoenen. De ervaringen zijn dan ook meer dan goed. Wat ik wel merk is dat ‘oudere’ dames de schoenen soms nog een beetje zwaar aan de voeten vinden. Gelukkig heeft Durea hier een GO lijn voor gemaakt. Dit zijn schoenen die net wat lichter zijn en de afwikkeling meer stimuleren.

Verschillende modellen Durea

Durea heeft ieder seizoen een uitgebreide collectie. Van zomerse sandalen tot aan hoge veterboots. Een aantal modellen noemt Durea de basiscollectie. Dit zijn modellen die ieder seizoen terug komen in de collectie, maar steeds met een nieuw soort materiaal. Zo lijkt de schoen toch net wat anders. Over een aantal van deze schoenen vertel ik mijn eigen ervaring.

Durea schoenen 6242 review

Durea schoenen 6242 reviewDit model word ook wel eens de Flex genoemd. Dit heeft te maken met de flexibele en buigzame loopzool. Persoonlijk vind ik dit één van de meest comfortabel schoenen uit de Durea schoenen collectie. Wel moet ik zeggen dat ik sommige andere modellen net wat leuker vind, dan dit type schoen. Het is maar net waar je voor gaat.

Durea schoenen 6148 review

Dit model is ideaal voor mensen met voorvoet klachten. Door de stijve zool aan de voorvoet ontneemt dit model de meeste druk bij de voorvoet. Een schoen waar je dus ook heerlijk op kunt wandelen. Je krijgt minder snel belasting aan de voeten en minder snel vermoeiende voeten. Een hele fijne schoen!

Durea schoenen 6262 review

Durea schoenen 6262 reviewDit model draag ik al een aantal jaar. Ieder seizoen kies ik voor een nieuwe variatie qua print of kleur. Het fijne van deze schoen is dat de loopzool heel stevig en comfortabel aan de voeten aanvoelt. Wij verkopen dit model al 4 jaar en het blijft een succes.

Alternatief

Wil je toch liever een keer een ander schoenenmerk proberen, dan raad ik het merk Xsensible schoenen aan. Sinds kort wissel ik mijn Durea schoenen af met de Xsensible stretchwalker schoenen. Ook hier ben ik meer dan tevreden over. Hier kun je mijn review over het merk Xsensible lezen.

Durea maattabel

Je bent overtuigd van Durea schoenen? Dan komt het nu op de maat aan. Welke maat heb je nodig om lekker te lopen op Durea schoenen. Hieronder heb ik een Durea maattabel staan zodat je gemakkelijk jouw Durea schoenen kunt kopen.

Total
0
Shares
4 comments
  1. Hi Goedemorgen Daan,

   Het merk Durea is officieel echt alleen een dames merk. Wel heeft het merk een jaar of 7 geleden een herenmerk opgericht genaamd Gijs schoenen. Dit is hetzelfde principe, maakwijze en werkwijze maar dan onder een andere naam. Wellicht is dit wel iets voor je vriend 😉

   Groet,

   Roy

 1. Heb enige weken terug Durea schoenen gekocht
  Speciaal voor mijn steunzolen
  Helaas is het een miskoop ,de schoenen zijn zo zwaar, en dan nog de steunzolen erin
  Ik kan er niet fijn op lopen en fietsen helemaal niet geen grip
  Jammer waarom moeten ze zo zwaar zijn
  Hartelijke groet Janneke Brak

  1. Hi Janneke,

   Wat vervelend dat je een miskoop hebt bij het merk Durea.
   Durea heeft een bepaalde maakwijze, waardoor de schoenen over het algemeen wat zwaarder zijn.
   De Durea Go lijn is wel wat lichter er stimuleert ook de afwikkeling.

   Ik weet dat komend voorjaar er nieuwe modellen uitkomen die ook wat lichter zijn.
   Wanneer je nog tips wilt voor lichte schoenen of andere vragen hebt, stel ze dan gerust!

   Groet, Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts