Hoe vallen schoenen qua schoenmaat?

Hoe schoenen vallen qua schoenmaat is verschillend. Meten is weten!
Hoe vallen schoenen

Misschien wel één van de meest gestelde vragen die wij regelmatig krijgen: Hoe vallen schoenen van merk X. Door de enorme toename aan online schoenen kopen is het des te belangrijker om te weten hoe een schoenenmerk valt qua maat.

Online lees je van alles. Nike valt wat kleiner, Dr. Martens weer wat groter, maar wat houdt dit nou precies in? Kleiner als wat? Groter dan wat? Na het lezen van dit artikel bestel je nooit meer de verkeerde schoenmaat!

Hoe moet een schoen passen

Het begint allemaal bij je eigen voeten. Je wilt weten welke maat schoenen voor jouw voeten geschikt zijn. Het is belangrijk om te weten dat je schoenen niet heel strak moeten zitten. Ons advies is dan ook om minimaal een halve tot hele centimeter aan ruimte bij je tenen vrij te houden in de schoenen. Dit geeft je tenen de ruimte om lekker vrij te kunnen bewegen en te kunnen afwikkelen. Daarnaast zijn je voeten bij veel lopen of warmer weer net een stukje groter dan bij kouder weer of begin van de dag wanneer je nog niet hebt gelopen.

In de breedte moeten schoenen goed aansluiten. Natuurlijk mag dit geen drukpunt veroorzaken. Wanneer je twijfelt of je een specifieke breedtemaat schoenen nodig hebt, lees dan ons artikel over: breedte maten schoenen.

Hieronder laat ik in een filmpje zien van een eerder geschreven artikel ‘hoe vallen Adidas schoenen‘ hoe je het beste je voeten kunt opmeten.

Voeten meten voor Adidas schoenen. Het principe werkt hetzelfde voor bij andere schoenmerken.

Hoe vallen schoenmerken VS sneakermerken

Al een heel aantal jaar is de mode sportief. Daardoor zie je dat veel schoenmerken sportieve schoenen maken die lijken op de sneakers van de wel bekende sportmerken zoals Nike of Adidas. Toch heeft een schoenenmerk een hele andere insteek als een sneakermerk.

Bij schoenmerken kijken ze meer naar de materialen die gebruikt worden en de pasvorm. Daarna word er pas gekeken naar hoe de schoenen eruit gaan zien.

Sneakermerken die werken totaal anders. Hier is de sportieve look en de fashion uitstraling het meest belangrijke. Daarna word er gekeken naar de de materialen en pasvorm.

Bij sneakermerken zie je dan ook dat er veel word gekozen voor kunststof materialen en stoffen voeringen en bij schoenmerken zie je dat er meer gekozen word voor leer.

In het algemeen vallen schoenmerken net wat groter qua schoenmaat dan sportmerken.

Hoe weet ik mijn schoenmaat bij een merk?

Goed om te weten is dat elk schoenenmerk net wat anders uitvalt qua schoenmaat. Daarom is de vraag ‘hoe vallen schoenen?’ lastig te zeggen. Het kan zomaar zijn dat je bij merk X een maat 40 nodig hebt en bij merk Y, maat 41,5 nodig hebt.

Zoals ik eerder vertelde begint het bij het opmeten van jouw voeten. Zodra je dit gedaan hebt, weet je de lengte van allebei je voeten. Houd in dit geval altijd de lengte aan van je grootste voet.

Bijna ieder schoenenmerk heeft tegenwoordig wel een maattabel. In dit maattabel kun je zien welke schoenmaat je kunt bestellen bij het specifieke merk waar jij wilt kopen. Hier kan je een schoenmaat matchen met het aantal centimeters van jouw voeten. Op deze manier kan je altijd de goede maat schoenen bestellen van het merk waar jij dit wilt.

Bekijk een voorbeeld hiervan in het artikel: ‘Hoe vallen Xsensible schoenen?

Conclusie: meten is weten!

De conclusie is dat je het beste kunt beginnen met het opmeten van jouw voeten. Omdat elk schoenenmerk net wat anders uitvalt is het belangrijk om de match de maken met het betreffende maattabel van het merk waar jij je schoenen wilt kopen. Meten is weten!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts