Wat is het verschil tussen Nike Air en Nike Air Max?

De meest populaire sneakers ter wereld: Nike Air Max. In deze blog ga ik je vertellen wat het verschil tussen Nike Air en Nike Air Max is.

Sneakers zijn helemaal hot! Met name het merk Nike is met afstand het grootste en meest populaire merk als het gaat om sneakers. Nike heeft de afgelopen 30 jaar, honderden modellen uitgebracht! Dat is voor een sneaker merk niet normaal veel. De Nike Air Max collectie is zo populair dat bepaalde schoenen voor torenhoge bedragen op veilingen verkocht worden. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen Nike Air en Nike Air Max? In deze blog ga ik je hier alles over vertellen.

Wat zijn Nike Air sneakers?

Nike Air, verschilt tussen Air en Air MaxHet Nike Air systeem (technologie) bestaat al heel wat jaren. het is namelijk in het jaar 1979 opgericht.  Dit zijn sneakers waarbij de Air technologie niet zichtbaar is. De Air technologie is een dempingsysteem waarbij samengeperste lucht (gas) in een stevige, maar flexibele Air-unit van polyurethaan wordt ingebouwd in de middenzool van een sneaker. Dit is een uniek staaltje werk van de Firma Nike. Er is namelijk geen ander merk die dit heeft zoals Nike.

Door het unieke Air-technologie wordt tijdens elke stap gezorgd voor demping, waardoor je minder snel last hebt van belasting aan de voeten. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat je op Nike Air sneakers heerlijk kunt lopen. De sneakers zijn gemaakt als vrijetijdsneakers maar worden ook regelmatig voor hardlopen gebruikt.

Wat zijn Nike Air Max sneakers?

Alles over het verschilt tussen Nike Air en Nike Air Max
Bekijk aanbod: Nike Air Max

De meest populaire sneaker ter wereld: Nike Air Max. Iedere leeftijd zie je wel hier op lopen. Net als met de Nike Air sneakers, is het Air Max systeem een technologie die ervoor zorgt dat je extra demping in de zool ervaart. Air Max schoenen zijn in eerste instantie ontworpen als hardloopschoenen. De schoenen zijn voorzien van een zichtbare Air-unit die voor veel demping zorgt tijdens het lopen. De Nike Air Max schoenen zijn lichter van gewicht, omdat de schoenen minder materiaal in de zool heeft verwerkt. Hiervoor is gekozen voor extra demping en een grote Air-unit.

Inmiddels worden de Nike Air Max sneakers niet tot nauwelijks gedragen tijdens het hardlopen, maar wordt het gezien als een modische sneaker. Onder letterlijk elke outfit worden deze immens populaire sneakers gedragen. Ieder jaar worden er nieuwe retro-modellen uitgebracht. Dit zijn oorspronkelijke modellen die in een nieuwe kleur of materiaal worden gestoken voor een nieuwe look.

Het verschil tussen Nike Air en Nike Air Max

Veel mensen vragen het zichzelf af. Wat is het verschil tussen Nike Air en Nike Air Max? Ik heb het voor je uitgezocht. Voor jou de grote verschillen op een rij:

  • Groter Air-unit: Een groot verschil tussen Nike Air en Nike Air Max is dat het Air-unit een stuk groter is bij de Air Max variant. Dit gedaan om meer demping uit de zool te halen.
  • Hardloopschoen: Oorspronkelijk is de Nike Air Max bedoeld als hardloopschoen. De schoen is dus met een hele andere insteek gemaakt.
  • Niet zichtbaar Air-unit: Het meest zichtbare verschil tussen Nike Air en Nike Air Max is dat bij de Air schoenen geen zichtbaar Air-unit aanwezig is. Dit is bij de Air Max wel het geval. Zo kun je de schoenen dus goed uit elkaar houden.
  • Licht gewicht: De Air Max is van origine aan hardloopschoen. Hierdoor is de Air-unit groter gemaakt en is er tussen materiaal uit de zool gehaald om de schoen lichter qua gewicht te maken. Dit heeft de Air schoen van Nike niet.

Waarom Air Max schoenen

Nike Airmax verschil
Shop direct: Nike Air Max

Lopen op lucht! Dat doe je alleen met de Nike Air schoenen. Veel sneaker merken maken sneakers die zacht en comfortabel zijn. Maar geen ander merk maakt Air-units in schoenen. De demping die in de Nike Air schoenen verwerkt is, is uniek! Je loopt ‘bijna’ letterlijk op wolkjes.

Voor veel voetklachten zoals hielspoor of snel vermoeiende voeten is dit echt een uitkomt. Daarnaast zijn ze ook gewoon super tof en modisch. Je kunt ze onder elke outfit wel aan! Ieder seizoen komt het merk Nike wel met nieuwe modellen. Helaas zie je van de populaire Nike Air Max 1 op dit moment niet veel. Hier vertel ik je in een eerder geschreven blog alles over.

Wil je meer weten over Nike Air Max classic BW of speciale Nike Air Max? Lees dan ook eens de blogs: ‘Alles over: Nike Air Max classic BW‘ ‘Speciale Nike Air Max, zo vind je ze!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts