Waarom maakt Nike geen Airmax 1?

Baal jij ook zo? Nike maakt al een langere tijd nauwelijks Airmax 1 modellen. Maar waarom? Bij Allesoverschoenen.nl lees je er alles over!
Waarom maakt Nike geen Airmax 1

Op het moment van schrijven, maakt Nike geen Nike Airmax 1 modellen meer. Voor veel Nike Airmax fans is dit onbegrijpelijk. Maar uiteraard zit hier een strategie achter die je wellicht doet verbazen.

Nike Airmax 1

Waarom bijna geen Airmax 1 schoenen meerMisschien wel één van de meest populaire schoenen die Nike gekend heeft. Uiteraard licht dit heel dicht bij elkaar, want eigenlijk ieder model dat Nike de sneakerwereld in brengt, is een doorgaand succes.

De Nike Airmax is niet alleen zo populair door comfort wat de sneaker brengt of door de gave looks. Het is namelijk ook de eerste Airmax sneaker waarbij je de air-unit aan de buitenzijde ziet. Dit maakt het voor de liefhebbers nog leuker om deze gave schoen te dragen.

Waarom kan ik nergens Airmax 1 kopen?

Voor vele liefhebbers is het een grote teleurstelling dat er op dit moment niet heel veel Nike Airmax 1 schoenen te kopen zijn. Dit komt omdat Nike nu de focus heeft gelegd op andere/nieuwere modellen. Het merk wilt graag door ontwikkeling en vooruitstrevend zijn.

Waarom stopt Nike met Airmax 1?

Nike Airmax 1 kopen bij Allesoverschoenen.nl
Shop direct: Nike Airmax 1 collectie

In Nederland is de Airmax 1 één van de meest populaire schoenen uit de collectie van Nike. Helaas is dit in andere landen niet het geval. Hierdoor heeft Nike besloten om andere modellen eerder de kans te geven dan de Airmax 1.

De verwachting is wel dat de Airmax uiteindelijk zal terug keren. Dit zal overigens nog steeds afhankelijk zijn van hoe de ‘nieuwe’ modellen aanslaan in Nederland en het buitenland. 

Waar verkopen ze Nike Airmax 1 schoenen?

Nike Airmax 1Veel Airmax 1 liefhebbers vragen zich echt af, waarom Nike geen Airmax 1 schoenen meer maakt. Hierdoor zijn de verkooppunten dan ook steeds minder zichtbaar geworden. Zelfs bij de grote ketens als: Foodlocker en JD, zie je steeds minder Airmax 1 modellen. En soms zelfs geen!

Wil je toch Airmax 1 schoenen kopen, dan zou ik je adviseren om dit online te doen. Dit zijn een aantal verkooppunten waar je gemakkelijk Airmax 1 schoenen kunt kopen.

  • Outsole.nl
  • Bol.com
  • Nike.nl
  • Sneakerbaron.nl
  • slick-sneakers.com

Wil je direct kijken wat het aanbod aan Nike Airmax 1 bij Bol.com is? Kijk dan hier verder. 

Zijn Nike Airmax 1 geld waard?

Steeds meer mensen investeren in Nike schoenen. Ook de Nike Airmax 1 behoort tot de modellen die in waarde vrijwel altijd in prijs gelijk blijft, of zelfs stijgt. Dit kan dus best interessant zijn. In een korte periode kan je goed rendement hebben op een paar mooie Nike schoenen.

Met name de speciale Nike Air Max schoenen waar niet veel van gemaakt zijn, zijn een goede investering.

Wil je je eigen Nike schoenen personaliseren? Dat kan met Nike ID (By You). Check in de volgende blog: Alles dat je moet weten over Nike ID,  hoe je dit gemakkelijk kunt doen. 

Wanneer is de Airmax 1 begonnen?

Nike Airmax 1 investeringDe meeste mensen denken dat de Airmax 1 sinds 1987 op de markt is. Dit is niet het geval! De Airmax 1 is een jaar eerder gelanceerd: 1986. Het model werd direct goed opgepakt en is sindsdien in Nederland een doorgaans succes.

Kan je met Nike Airmax ook hardlopen?

De schoen op wolkjes. Je zou het bijna zo kunnen noemen. Door de demping en stevigheid die de Airmax brengt zit het direct comfy.

Helaas is het geen succes om hiermee hard te gaan lopen. Mijn advies zou dan ook zijn om niet met de Airmax te gaan hardlopen. Een hardloop schoen heeft een hele andere maakwijze dan een sneakers. Hierdoor is de afwikkeling een stuk minder comfortabel voor tijdens het hardlopen.

Total
12
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts