Waarom zijn padel schoenen belangrijk?

Het dragen van speciale padelschoenen voorkomt blessures en geeft extra comfort.
Waarom zijn padelschoenen belangrijk

Padel is misschien wel de snelst groeiende sport van dit moment. Veel mensen die af en toe een keer padel spelen, doen dit op verschillende soorten sportschoenen die zij nog in de kast hebben staan. Denk hierbij aan hardloopschoenen of zaalschoenen. Wanneer je regelmatig padel speelt is het van belang dat je goed schoeisel draagt. Sterker nog, misschien zijn je schoenen zelfs nog wel belangrijker dan je padelracket. Ik ga het je uitleggen..!

Kenmerken padel schoenen

Laten we starten met de kenmerken te benoemen van padel schoenen. Dit geeft meteen een goede indruk waarom het zo belangrijk is om speciale padel schoenen te dragen.

 • Stabiliteit
 • Demping
 • Grip
 • Comfort

De kenmerken van padel schoenen maken al snel wat duidelijk. Padel schoenen zijn stevig, comfortabel en bieden het grip dat nodig is op een padelbaan.

Maar, doen andere schoenen dit dan niet? Hoor ik je denken…

Natuurlijk zijn er ook andere soorten schoenen die stevigheid, demping, comfort en grip bieden, maar helaas niet voor padel. Bij iedere sport beweeg je net wat anders, waardoor de schoenen allemaal afwijken van elkaar. De stevigheid van een hardloopschoen is bijvoorbeeld heel anders dan bij een padel schoen.

Redenen waarom speciale padel schoenen belangrijk zijn

We gaan verder met de verschillende redenen waarom padel schoenen belangrijk zijn. In het kort:

 • Padel schoenen bieden de enkel stevigheid tegen verdraaien
 • Padel schoenen geven stabiliteit tijdens de bewegingen
 • Padel schoenen geven controle over de voet
 • Padel schoenen geven je de grip die je nodig hebt op een padelbaan

Loopzool

Padel schoenen zijn voorzien van drie unieke loopzolen. Dit soort zolen zie je alleen bij tennisschoenen en bij padel schoenen.

 • Omni zool
 • Visgraat zool
 • Gemengde zool

Met name de visgraat zool is razend populair bij padelspelers. In tegenstelling tot de visgraat zool van een tennisschoen, is de visgraat zool van een padelschoen net een stukje dieper. Dit heeft de functie dat je niet makkelijk doorglijd wat je met tennis juist wel wilt.

Populaire padel schoenen

Padel is nog steeds flink groeiende. Dit zorgt ervoor dat er heel wat merken in deze sport zijn gedoken. Hierdoor kan het lastig zijn om een goede keuze te maken in de juiste padel schoenen. Ons advies is om goed te kijken naar de boven genoemde punten. Goede schoenen voor de padelbaan voldoen aan deze punten.

Benieuwd waar je een ruim assortiment aan padel schoenen kunt vinden van topmerken? Kijk dan eens op de website: duobakkersport.nl. Hier vindt je een ruim assortiment van verschillende goede padel schoenen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Suede schoenen schoonmaken

Suede schoenen schoonmaken

Zijn je suede schoenen aan een schoonmaakbeurt toe? Maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Ontdek in dit artikel het stappenplan: suede schoenen schoonmaken en bekijk hoe je vlekken kunt voorkomen!
Lees meer