7 natuurlijke middelen voor gebarsten hielen

Natuurlijke middellen bij gebarsten hielen

Iedere voet vraagt om een andere behandeling of schoen. Een veel voorkomende voetklacht zijn gebarsten hielen. In dit artikel wil ik daarom dieper ingaan op de natuurlijke middelen die dit kunnen verhelpen of verminderen.

De huid rond je hielen is vaak dikker en droger dan op de rest van je voeten. Soms kunnen er zelfs kleine barstjes in de huid van je hielen ontstaan. Dat gebeurt vooral als je er veel druk op zet. Dit zijn zeven natuurlijke manieren om gebarsten hielen te verzorgen en de huid zacht en soepel te maken:

1.      Voldoende drinken

Uitdroging van je lichaam kan bijdragen aan een droge huid. Zorg er daarom voor dat je voldoende drinkt op een dag. Het beste is water, maar kruidenthee en soep zijn ook prima. Melk en kefir kunnen eveneens bijdragen aan een goede vochtbalans.

Koffie en zwarte thee werken vocht afvoerend. Daarom kun je deze dranken het beste drinken met een glas water erbij.

2.      Voetenbadje

Een voetenbadje helpt om eelt op je hielen zachter te maken, zodat je het gemakkelijker kan weghalen met een puimsteen. Laat je voeten zo’n vijf tot tien minuten in warm water ‘weken’. Voorkom dat je voeten te lang in het water zijn, want dat kan juist de huid uitdrogen.

Droog je voeten goed af na het voetbad en haal het eelt voorzichtig weg. Wrijf je voeten in met een hydraterende crème of voetbalsem. Het beste doe je dit voor het slapengaan, want dan kan de crème goed intrekken.

3.      Honing

Honing kan helpen om gebarsten hielen te verzorgen. Gebruik dit kleverige goedje als crème of masker gedurende de nacht. Trek sokken aan om te voorkomen dat je beddengoed onder de honing komt te zitten.

4.      Kokosolie

Kokosolie is een fijne olie om je huid te verzorgen. Hij wordt vooral ingezet voor een droge huid die vochtarm is. Dat komt doordat kokosolie het natuurlijke beschermlaagje van de huid aanvult. Dit helpt om het vocht in de huid te behouden. De olie zuivert de huid eveneens en draagt zo bij aan een gezond velletje.

5.      Olijfolie

Olijfolie is ook een prima olie om de gebarsten huid op je hielen mee te behandelen. Allereerst kun je een fijne scrub maken van olijfolie en suiker en daar je voeten stevig mee inwrijven. Als je de scrub hebt verwijderd, kun je je voeten masseren met olijfolie.

Als je je voeten vlak voor het slapengaan met olijfolie inwrijft, draag dan sokken om te voorkomen dat je beddengoed vettig wordt.

6.      Draag de juiste schoenen

Het is altijd een goed idee om de juiste schoenen te dragen. Als de huid op je hielen is gebarsten, dan is het vooral belangrijk om je hielen te beschermen. Draag bij voorkeur dichte schoenen of schoenen die aan de achterkant dicht zijn.

Hoewel je in de zomer mogelijk graag sandalen en slippers draagt, zijn dit niet de ideale schoenen bij gebarsten hielen. Je kunt wel open schoenen dragen met een dichte hiel.

7.      Sheaboter

Sheaboter is een fijn verzorgingsproduct voor je voeten. Je vindt deze boter uit de noten van de sheaboom dan ook in veel huidverzorgingsproducten. Sheaboter hydrateert en dat is precies wat je nodig hebt bij gebarsten hielen.

8.      Kurkuma

Kurkuma is het gele poeder dat je ook in kerriepoeder vindt. Een papje van kurkuma en melk zou de huid van je voeten zacht en soepel maken. Je kunt kurkuma uit een potje gebruiken of het poeder uit capsules halen.

De beste kurkuma capsules bevatten het meeste werkzame stoffen. Let wel even op als je het poeder los gebruikt, want het is een sterke gele kleurstof.

9.      Havermout met olie

Havermout met olie is een milde scrub voor de hielen van je voeten. Wrijf je voeten er stevig mee in voor een zacht velletje. Je kunt ook suiker of zout proberen om je voeten een fijne scrubbehandeling te geven.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts