Dit zijn de beste schoenen voor hele dag staan

Goede schoenen zorgen voor een betere houding en voor minder belasting aan de teen- en kniegewrichten evenals je rug.
Goede schoenen voor hele dag staan

Heb jij een staand beroep, of loop je heel wat kilometers op een dag? Dan zijn goede schoenen des te belangrijker. Niet op iedere schoen kan je het zomaar een dagje op volhouden. In dit artikel leg ik je precies uit waar jij op kunt letten bij het aanschaffen van schoenen voor hele dag staan.

Op welke schoenen kan je een hele dag staan?

Op zachte schoenen met de juiste ondersteuning en afwikkeling. Zelf ben ik fan van de Xsensible stretchwalker schoenen. Je voelt bijna geen voetbelasting tijdens het lopen. Daarnaast houd je het een stuk langer vol op dit soort schoenen.

Wil je toch iets anders? Probeer dan eens Durea of Gijs schoenen. Ook dit zijn hele comfortabele schoenen die met ‘gebroken’ leesten werken. Dit houdt in dat de schoenen uit twee wijdte maten bestaat. De voorvoet is altijd net wat breder dan de hielpartij. Hierdoor krijg je meer ondersteuning en heb je minder kans op glippen.

Xsensible Golden Gate schoenen, bekijk hier het assortiment.

Welke sneakers zijn goed voor je?

Sneakers is een ruim begrip. Als je aan een sneaker denkt, dan denk je al snel aan sportmerken zoals Nike en Adidas. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Ook schoenmerken maar sportieve schoenen die door kunnen als ‘sneaker’.

Als het gaat om sneakers die goed voor je zijn, dan adviseer ik altijd schoenmerken. Dit komt omdat schoenmerken meer kijken naar de pasvorm en ondersteuning dan de meeste sportmerken. Een model zoals deze kan je niet onderscheiden met een sneaker van de bekende sportmerken en dit loopt vele malen lekkerder!

Wil je toch liever een sneaker van een sportmerk? Dan raad ik de Nike Air max aan. De schoenen met lucht in de zool zijn zacht en comfortabel aan de voeten en bieden ook nog een redelijke ondersteuning.

Xsensible schoenen voor hele dag staan. Bekijk ze hier!

Welke schoenmerken voor hele dag staan?

Ik adviseer altijd schoenmerken in plaats van sportmerken of kleding merken. Sportmerken zoals Nike en Adidas zijn minder functioneel gemaakt dan schoenmerken. Net als kledingmerken. Dit zijn merken die voornamelijk naar de mode kijken, het uiterlijk van de schoenen tof maken, maar een stuk minder gespecialiseerd zijn in het maken van goede schoenen.

Merken zoals Xsensible, Durea, Finn Comfort, Joya schoenen, Gijs schoenen, Floris van Bommel en ViaVai schoenen zijn de betere merken voor schoenen voor hele dag op te staan.

Wat zijn goede schoenen?

Je kan een goed schoenenmerk kopen, maar dat wil nog niet zeggen dat de schoenen goed voor jouw voeten zijn. Het is namelijk per doeleinde en per voettype verschillend wat goed voor je is. Wel zijn er natuurlijk richtlijnen en kenmerken waar goede schoenen aan moeten voldoen. Hieronder heb ik de kenmerken op een rij gezet zodat jij in grote lijnen weet wat goede schoenen zijn.

 • Gemaakt van leer
 • Zijn voorzien van een hielversteviging
 • Bieden ondersteuning in de holte van de voet
 • Een hakhoogte van 1 tot 4 centimeter
 • Demping in de loopzool
 • Goed profiel

Let hier op bij het kopen van schoenen voor hele dag staan

Natuurlijk kan je je in een goede schoenenwinkel laten adviseren, maar het is ook fijn dat je zelf een goede schoen kunt herkennen. Dit zijn de belangrijkste punten waar je op kunt letten bij het kopen van schoenen voor hele dag staan.

 • Hakverhoging van maximaal 3 centimeter: schoenen met een lichte hakverhoging zorgen voor minder belasting aan de hak. Hierdoor verdeel je het lichaamsgewicht over de hele voet in plaats van dat je hak het voornamelijk opvangt.
 • Demping: Draag schoenen met demping in de zolen. Demping ontlast je teen- en kniegewrichten evenals je rug. Je krijgt een stuk minder snel vermoeiende voeten.
 • Koop leren schoenen: Leren schoenen zijn een stuk steviger dan kunststof schoenen. Daarnaast is leer een natuurlijk product wat goed ventileert en mee vormt naar hoe jou voeten zijn. Ideaal dus!
 • Goed voetbed: Of het nou om slippers met voetbed gaat of schoenen met voetbed, belangrijk is dat er altijd een goed voetbed in zet met een lichte ondersteuning.
 • Verstevigde hielkap: Als het gaat om schoenen voor hele dag staan, dan kan een verstevigde hielkap niet ontbreken. Dit zorgt ervoor dat je voeten de juiste richting op blijven staan en niet dat je letterlijk naast je schoenen kunt gaan lopen.
 • Afwikkeling: Koop schoenen met een goede afwikkeling. Een merk zoals Xsensible werkt met een afwikkelplaat in de voorvoet. Dit ontlast heel je voorvoet.

Heb je een paar goede schoenen, maar wil je wat extra ondersteuning? Probeer dit dan eens. Dit kan net het verschil maken!

Alternatief: Comfortabele schoenen voor lang staan (dames & heren)

Als je toch net wat anders zoekt dan al de comfort- schoenenmerken die ik noem, dan kan je ook kijken naar verschillende wandelschoen merken. Hier zitten ook leuke modellen bij die je ook heel goed dagelijks kunt dragen. En wandelschoenen zijn zeker comfortabele schoenen voor lang staan of veel te lopen!

Persoonlijke ervaring met goede schoenen

Als ik niet aan het schrijven ben over schoenen, dan verkoop ik ze wel in een schoenenwinkel. Als ik in de schoenenwinkel aan het werk ben, dan sta ik gemiddeld 8 uur op een dag. In die tijd zet ik gemiddeld 10.000 tot 15.000 stappen.

Om niet snel vermoeiende voeten te krijgen draag ik goede schoenen voor hele dag op te staan. Zelf loop ik op de Xsensible stretchwalker schoenen of op Floris van Bommel schoenen. Met name bij de Xsensible schoenen ervaar ik dat de belasting aan mijn voeten een stuk minder is.

Zijn Skechers goed voor je voeten?

Skechers lopen heerlijk, maar zijn niet goed voor je voeten. Dit komt omdat ze te zacht zijn, waardoor je niet de juiste ondersteuning krijgt.

Wat zijn de beste schoenen om lekker op te lopen?

Dit is per voet verschillend. De merken Xsensible en Durea zijn twee goede schoenmerken waar je lekker op kunt lopen.

Total
0
Shares
4 comments
 1. Ik heb best vaak last van me voeten en knieën,heb ook osteoporose, draag steunzolen en schetcers zitten vaak heel fijn toch moet ik keer steun en wil sltich mooie schoenen moderne welke zou ik jou het beste kunnen pakken kwa merk

  1. Hi!

   Skechers zijn met name erg zacht en soepel, maar geven inderdaad weinig steun.
   In dit geval zou ik voor de Xsensible stretchwalker schoenen gaan.
   Die schoenen geven steun en zijn voorzien van een afwikkelplaat bij de voorvoet.
   Daarnaast zijn er diverse modellen met stretchleer, waardoor dit zacht en soepel aanvoelt.

   In mijn blog: https://www.allesoverschoenen.nl/xsensible-golden-gate-next-generation-schoenen/
   Laat ik heel veel modellen zien.

   Wie weet is dat wat voor u!

 2. Hoi hoi

  Als je meer dan 8 uur moet staan en lopen en ze moeten ook nog eens helemaal zwart zijn welke zou jij mij dan aanraden ?heb ook nog last van hoge wreef en brede voeten

  1. Hi Esmeralda,

   Ik zou de Xsensible stretchwalker schoenen adviseren en dan het type Xsensible SWX.
   Dit model is lekker zacht en toch heel stevig. Daarnaast is het een breedte maat schoen die geschikt is voor een hoge wreef.

   Groet,

   Roy

Comments are closed.

Related Posts
Waarom barefoot schoenen

Waarom barefoot schoenen?

Barefoot schoenen, ook wel bekend als de vijf vinger schoenen. In dit artikel vertel ik je waarom barefoot schoenen juist goed voor je zijn.
Lees meer