Schoenen voor hielspoor

Ben jij op zoek naar schoenen voor hielspoor? Of juist slipper voor hielspoor? Je leest hier alles over schoenen voor hielspoor!
Xsensible schoenen voor hielspoor

Schoenen tegen hielspoor zijn er in verschillende soorten. Wist je dat hielspoor de meest voorkomende klacht is na een heerlijke vakantie? Dit komt omdat de meeste mensen opeens een langere periode slippers en open schoenen dragen die veel te plat zijn. Bij té platte slippers of schoenen krijg je te veel druk op de voorvoet waardoor er overbelasting ontstaat. Hierdoor kan je snel hielpijn/hielspoor krijgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig slippers en schoenen voor hielspoor.

Welke schoenen voor hielspoor?

Schoenen voor hielspoor FitFlop bij Allesoverschoenen.nl
Shop direct: FitFlop collectie

Hielspoor klachten zijn erg vervelend en kunnen een langere tijd aan houden. Dit heeft alles te maken met een over belasting van de peesplaat. Geadviseerd word altijd om rust te nemen en helaas is dit één van de problemen waardoor het een langere tijd aan houd. Het lukt meestal niet voldoende om rust te nemen.

Gelukkig zijn er schoenen voor hielspoor! Dit zorgt direct voor verlichting tijdens het lopen en voor een ontlasting van de peesplaat. De schoenen voor hielspoor zijn:

Met name de FitFlop schoenen en de Xsensible schoenen adviseren wij voor gene die hielspoor hebben. De MBT schoen kan ook wel, maar uit eigen ervaring vinden wij de schoenen te onstabiel en belast je hierdoor andere spieren juist meer.

Hielspoor schoenen voor dames

Goede schoenen bij hielspoor klachten zijn gelukkig steeds leuker. De comfort schoenmerken die alleen maar saaie schoenen maken is verledentijd. Tegenwoordig kun je gemakkelijk leuke hippe schoenen bij hielspoor klachten kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar Xsensible stretchwalker schoenen. Dit zijn leuke dames schoenen die ook nog eens ideaal zijn voor deze voetklacht.

Schoenen tegen hielspoor voor heren

De beste schoenen tegen hielspoor zijn van het merk Xsensible, Joya of MBT. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Xsensible SWX stretchwalker. Dit zijn hele zachte heren schoenen tegen hielspoor.

Schoenen tips hielspoor

De belangrijkste schoenen tip voor hielspoor klachten is misschien wel demping, demping en nog eens demping. Daarnaast is een kleine hakverhoging ook erg fijn. Door demping te combineren met een kleine hakverhoging ontlast je de hiel optimaal.

Hielspoor elementen

Hielspoor element kopen
Shop direct: hielspoor element

Het dragen van schoenen die geschikt zijn voor hielspoor zijn erg belangrijk. Wil je dit liever niet, of juist een goede combinatie van schoenen en een hielspoor element? Dan is dit wellicht wat voor jou. Koop direct hier de beste hielspoor elementen om van je hielspoor klachten af te komen!

Schoenen voor hielspoor, ervaring van andere

Het merk Joya schoenen is voor mij zelf op dit moment nog te onbekend om het merk te noemen bij de boven genoemde merken. Uit ervaringen van andere is het merk Joya schoenen wel degelijk als heel fijn schoenen merk ervaren en ook heel geschikt voor hielspoor klachten. De schoenen van Joya zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren. Daarnaast zijn de schoenen dempend waardoor het de druk van de hiel en voeten direct weg neemt.

Het merk Joya schoenen is een Zwitsers merk dat sinds 2008 actief is in de schoenen. Door het grote succes met de dynamische zolen en het weg nemen van de druk in de voeten zijn ze gegroeid tot een waardevol merk in comfortschoenen. Inmiddels is het merk Joya schoenen te vinden in al meer dan 40 landen.

FitFlop schoenen voor hielspoor

De schoenen van het merk FitFlop zijn gemaakt van een zool die uit drie hardheden gesneden is. Zo geven ze de juiste ondersteuning en demping waar dit nodig is. Door de combinatie van hak- hoogte, demping en ondersteuning is dit een ideale schoen om te dragen wanneer je hielspoor klachten hebt.

FitFlop slippers voor hielspoor

Na de vakantie periode zie je vaak een piek ontstaan van mensen die steeds meer klachten krijgen aan de hiel. Dit heeft alles te maken met de platte slippers waar iedereen op loopt als het lekker weer is. Om voetklachten te voorkomen of juist om hielspoor klachten te verlichten zijn FitFlop slippers de perfecte slippers om te dragen. De slippers hebben de zelfde werking als de schoenen. Zo kun je toch een leuke slipper dragen maar krijg je geen voetklachten. Wil jij dus slippers voor hielspoor? Koop dan de FitFlop slipppers!

Wolky schoenen hielspoor

Het schoenenmerk Wolky is één van de merken die goed geschikt zijn bij hielspoor klachten. Natuurlijk niet ieder model, maar wel een bepaalde lijn die het merk ieder seizoen in de collectie heeft. Dit is de beste Wolky schoenen voor hielspoor.

Wolky schoenen hielspoor

Artikel: Roll Moc Dinem Nubuck.
Kleur: Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De beste Wolky schoenen bij hielspoor zijn de Wolky Roll Moc schoenen. De schoenen zijn verkrijgbaar in het een hoge en lage variant en in verschillende kleuren. De schoenen zijn voorzien van een zachte verende zool waardoor het de pijn van hielspoor verminderd.

Zijn MBT schoenen bij hielspoor goed?

Persoonlijk ben ik geen fan van de MBT schoenen. Dit komt omdat de spieren overbelast raken door de ronde zool. Tijdens het lopen kan dit wel als prettig ervaren worden, maar wanneer je stil staat meestal niet.

MBT schoenen zijn voorzien van een ronde zool met vering, waardoor je soepel afwikkelt zonder je voeten flink te belasten. Hierdoor zou je MBT schoenen bij hielspoor klachten wel kunnen dragen. Door de onstabiliteit van de schoenen zou ik zelf altijd eerst voor de andere schoenmerken gaan die eerder genoemd zijn.

Waar koop ik goede schoenen voor hielspoor?

Schoenen voor hielspoor FitFlop
Shop direct: FitFlop collectie

Schoenen tegen hielspoor koop je alleen in de betere schoenenwinkels.  Afhankelijk van de breedte van de voet, word het model dat voor jou geschikt is aan gemeten. Wees gerust, het klinkt ingewikkelder dan het is. Er zijn diverse modellen die geschikt zijn voor een wat smallere voet of juist voor een bredere voet. Hierdoor word er goed gekeken hoe de voeten zijn en welk model geschikt is zowel qua lengte als breedte maat. Wanneer de schoenen niet de juiste maat zijn, zal de werking van de schoenen ook niet voldoende zijn. Wil je toch liever online schoenen voor hielspoor kopen? Lees dan goed de omschrijving van de schoenen. Hier wordt meestal wel duidelijk aangegeven hoe de schoenen vallen qua maat.

Kan hielspoor vanzelf weer overgaan?

Het antwoord is: soms. Hielspoor is over het algemeen een overbelasting van de peesplaat. Dit kan ook een ontsteking zijn. Bij sommige mensen kan het vanzelf over gaan, maar bij de meeste helaas niet. Ik adviseer dan ook altijd om de klacht zo snel mogelijk aan te pakken. Dit kun je doen door het kopen van goede schoenen die hier geschikt voor zijn en eventueel steunzolen aan te laten meten. Behandelingen zoals shockwave zou ook kunnen helpen.

Hoelang kan hielspoor duren?

Hielspoor is een vervelende klacht die vaker bij dames dan bij mannen voorkomt. Hielspoor kan in enkele tot enkele maanden verholpen zijn. Wel blijft de hiel een gevoelig punt. Is de hielspoor voorbij? Blijf dan alsnog wel op goede schoenen lopen of de eventuele zolen die aangeschaft zijn. Je kunt de zolen uiteindelijk wel weer afbouwen. Het dragen van goede schoenen zorgt ervoor dat de klacht minder snel zal terug komen.

Waar zit hielspoor precies?

Je wilt natuurlijk weten hoe hielspoor ontstaan is en waar zit hielspoor eigenlijk? Hielspoor is een vervelende klacht die meestal opspeelt wanneer je net uit je bed komt of wanneer je een tijdje hebt stil gezeten. Het voelt aan als een branderig gevoel recht onder de hak van je voeten. Dit komt omdat hielspoor meestal een overbelasting is van de peesplaat.

Enkelbreuk

Helaas komt een enkelbreuk ook regelmatig voor. Ook in het geval van een enkelbreuk is het belangrijk om goede schoenen te dragen wanneer je aan het herstellen bent. In een eerder geschreven blog: ‘welke schoenen na enkelbreuk‘ vertel ik je alles dat je moet weten over de juiste schoenen voor na een enkelbreuk.

Andere blogs:

Total
0
Shares
5 comments
 1. Goed om te weten dat hielspoor soms vanzelf over kan gaan. Mijn moeder heeft er al een aantal weken last van en de klachten nemen soms af, maar komen wel weer terug nadat ze wat langer heeft gestaan. Binnenkort hopen we een goede behandeling te vinden.

  1. Hi Marie,

   Wat leuk om te lezen dat je wat aan ons artikel hebt gehad. Helaas is hielspoor een langdurige blessure en komt het inderdaad snel weer terug. Hopelijk helpt de behandeling. Mochten jullie extra informatie willen of tips willen dan kan je altijd bij ons terecht!

 2. Sinds een paar maanden heeft mijn moeder last van haar voet na het lopen. We vermoeden dat dit wel eens hielspoor zou kunnen zijn, aangezien de klachten niet vanzelf afnemen. Het is interessant om te lezen dat een shockwave behandeling hierbij zou kunnen helpen. Daar gaan we ons eens verder in verdiepen!

 3. Sinds enkele dagen weer hielspoor, welke schoen is het beste
  Nike air 1 of air Max ?
  Dank u voor het antwoord

  1. Hi Barbara,

   Bij hielspoor is het belangrijk om genoeg demping te krijgen en de juiste ondersteuning. Nike Air 1 en Air Max zijn allebei voorzien van genoeg demping. In dit geval zouden beide schoenen dan ook kunnen. Wil je toch een betere schoen om het maximale effect te krijgen, dan zou ik adviseren om eens over te stappen naar het met Xsensible. In een eerder geschreven artikel: https://www.allesoverschoenen.nl/xsensible-golden-gate-next-generation-schoenen/ laat ik heel wat modellen zien die geschikt zijn.

   Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag en natuurlijk succes met de hielspoor!

Comments are closed.

Related Posts