Wandelschoenen voor hielspoor

Wandelschoenen voor hielspoor

Hielspoor ontstaat over het algemeen door overbelasting. Hierdoor is het van belang, goede schoenen te dragen en rust te nemen. Ook kan een op maat gemaakte zool of hakje verlichting brengen. In dit artikel ga ik je alles vertellen over goede wandelschoenen voor hielspoor, wat je nog meer kunt doen om de pijn te verlichten tijdens het wandelen en of het überhaupt wel verstandig is om te wandelen met hielspoor.

Kan ik met hielspoor wandelen?

Dit is per situatie anders. Afhankelijk van de pijn en de exacte klacht word beoordeeld of je kan wandelen met hielspoor. Met hielspoor is het verstandig om wel in beweging te blijven, maar te beperken. Hierdoor zou je over het algemeen korte stukken kunnen wandelen.

Waarom speciale schoenen bij hielspoor?

Of het nou gaat om dagelijkse schoenen of wandelschoenen, bij hielspoor is het belangrijk om hielspoor schoenen te dragen. Hielspoor schoenen zijn schoenen met bepaalde kenmerken die direct verlicht geeft en zorgt dat de pees meer rust krijgt. Hierdoor zal de klacht eerder over gaan.

Wanneer je te lang op platte schoenen loopt of op schoenen loopt die te weinig stevigheid geeft, zal de klacht erger worden en niet over gaan.

Zijn er wandelschoenen voor hielspoor?

Nee. Er zijn geen speciale hielspoor wandelschoenen. Wel zijn er wandelschoenen die goed geschikt zijn bij hielspoor klachten waarbij duidelijk verlichting ontstaat. Hieronder een overzicht van de twee beste wandelschoenen die bij hielspoor verlichting brengen:

Lowa Gorgon

De Lowa Gorgon (voorheen: Walker) is een wandelschoen met veel demping en een ronde afwikkeling.

Xsensible wandelschoenen

Xsensible is gespecialiseerd in modisch comfort- schoenen. De wandelschoenen zijn zacht, ondersteunend en ontwikkeld met een afwikkelplaat.

Beide wandelschoenen zijn voor zowel dames als heren verkrijgbaar in het hoog of laag. Natuurlijk ook in verschillende kleuren. Wanneer je op: ‘bekijken’ klikt, zie je de gehele collectie.

Kenmerken van goede wandelschoenen bij hielspoor

Goede wandelschoenen zijn er natuurlijk zat. Maar specifieke hielspoor wandelschoenen helaas niet. Wanneer je dit soort wandelschoenen wilt kopen is het belangrijk om op de volgende kenmerken te letten:

  • Demping
  • Verstevigde hielkap
  • Hakverhoging
  • Verlichte afwikkeling
  • Ondersteuning
  • Uitneembaar voetbed

Wat kan ik nog meer doen dan goede schoenen?

Zoals je kunt zien heb ik bij kenmerken van goede wandelschoenen voor hielspoor, ook uitneembaar voetbed gezet. Dit komt omdat veel mensen met hielspoor een extra zooltje gebruikt in de schoenen. Dit kan een op maat gemaakte steunzool zijn, maar dit kan ook een hakje zijn die je op je huidige zool plaatst.

Met name dit hakje is speciaal ontwikkelt voor hielspoor en werkt erg goed! Door het verlengde gedeelte krijgt de holte van je voeten meer rust, en zal de pees eerder genezen.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts