Welke Skechers bij hielspoor?

Het dragen van goede schoenen en slippers is belangrijk. Maar zeker bij hielspoor klachten!
Welke Skechers bij hielspoor

Hielspoor is één van de meest voorkomende voetklachten. Hielspoor ontstaat meestal door verkeerde schoenen en overbelasting. In de zomermaanden en na de zomerperiode komt hielspoor het meeste voor. Dit komt omdat dan de meeste mensen een te lange tijd op verkeerde en te platte slippers lopen. In dit artikel vertel ik je meer over welke Skechers bij hielspoor klachten geschikt zijn en hoe je hielspoor kunt voorkomen.

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een overbelasting van de peesplaat. De meeste mensen krijgen last van hielspoor vanwege verkeerde schoenen of wanneer je een stuk meer staat of wandelt dan dat je normaal gewend bent. Helaas is hielspoor in veel gevallen een langdurige klacht. In een eerder geschreven blog ‘schoenen voor hielspoor‘ vertel ik hier meer over.

Welke Skechers zijn geschikt voor hielspoor? (sneakers en schoenen)

Bij hielspoor is het belangrijk om zachte en dempende schoenen te dragen. Ook is het belangrijk dat de schoenen niet te plat zijn. Een klein beetje hak- hoogte (max. 3cm) is juist goed om de hak te ontlasten. Welke Skechers bij hielspoor klachten is een veel voorkomende vraag, want niet iedere Skechers is hiervoor geschikt. Mijn advies zou zijn om de Skechers Arch Fit schoenen te dragen bij hielspoor klachten.

Skechers wandelschoenen bij hielspoor

Het meest vervelende is dat hielspoor over gaat door middel van rust. De pees die overbelast is, heeft rust nodig en moet langzaam weer genezen. Door te wandelen belast je de pees. Toch is het juist goed om regelmatig stukken te wandelen, maar niet te lang. Door te blijven bewegen zorg je ervoor dat de spier niet stijf wordt. Doe dit natuurlijk wel op de juiste Skechers wandelschoenen die geschikt zijn bij Hielspoor klachten. Dit zijn de beste Skechers wandelschoenen bij hielspoor:

Skechers wandelschoenen bij hielspoor

  • Skechers Relaxed fit: Selmen – West Highland
  • Waterdicht
  • Memory faom voetbed

Skechers wandelschoenen bij hielspoor

  • Skechers Relaxed fit: Trego – Base Camp
  • Waterdicht
  • Memory faom voetbed

Skechers slippers bij hielspoor?

Het dragen van slippers is meestal niet verstandig als je hielspoor klachten hebt. Dit komt omdat de meeste slippers te plat en te hard zijn. Toch heeft het schoenenmerk Skechers een paar slippers uitgebracht die wel geschikt zijn bij hielspoor. Dit zijn de Skechers Arch Fit slippers. Dit zijn slippers die een kleine verhoging hebben wij de hak met demping.

Hielspoor klachten voorkomen

Hielspoor is meestal een overbelasting van de peesplaat. Helaas kun je niet altijd hielspoor voorkomen. Dit komt omdat het per voet/persoon verschillend is waarom hielspoor opspeelt. Dit kan komen door overgewicht, het voettype, overbelasting door een staand beroep of door verkeerd schoeisel. Wanneer je de juiste schoenen en slippers draagt verklein je de kans om hielspoor te krijgen. Voor de zekerheid kan je altijd een afspraak bij de podoloog of podotherapeut maken om je voeten na te laten kijken.

Wanneer je het idee hebt dat je hielspoor hebt, of dat de hak van je voet gevoelig is, gebruik dan dit hulpmiddel. Dit werkt direct en verminder de pijn.

Bekijk ook onze andere Skechers blogs

Total
0
Shares
2 comments
  1. Goed om te weten welke schoenen goed zijn om te dragen wanneer je last hebt van hielspoor. In huis zou ik ook graag comfortabele slippers willen dragen die steun bieden. Ik ga mij verdiepen in de soorten die genoemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Durea schoenen SALE

Wil jij op goede schoenen lopen, maar zijn ze net boven budget? Ik vertel je alles over het kopen van Durea schoenen in de sale!
Lees meer