Beenlengte verschil en schoenen: zo los je dit op!

Beenlengte verschil schoenen

Beenlengte verschil kan voor veel pijn veroorzaken tijdens het staan en lopen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit zo goed als mogelijk op te lossen.

In dit artikel vertel ik je de beste tips hoe je eenvoudig schoenen kunt kopen en het beenlengte verschil kunt opheffen.

Hoe weet ik, hoeveel beenlengte verschil ik heb?

Voordat we beginnen met de aanpassingen of hulpmiddelen is het belangrijk om het exacte verschil tussen beide benen te weten. Maar, hoe kom je hier achter? Beenlengte verschil kun je het beste laten opmeten. Dit kan je laten doen bij een podoloog, podotherapeut, maar ook bij een fysiotherapeut.

Mogelijkheden: beenlengte verschil schoenen

Wanneer je weet wat voor beenlengte verschil je hebt, is het tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn met schoenen. Hieronder de verschillende mogelijkheden hoe jij eenvoudig het beenlengte verschil kunt aanpassen in schoenen.

  • Hakverhoging in schoenen
  • Aanpassing in de buitenzool

Hakverhoging in schoenen

Beenlengte verschil schoenen, daar draait het allemaal om. Een eenvoudige manier om een gedeelte of zelfs je hele verschil aan te pakken zijn verschillende hakverhogingen. Mijn advies is om maximaal 0.5 cm hakverhoging aan de binnenkant van je schoenen te plaatsen bij een lage schoen. Bij een hoge schoen adviseer ik maximaal 0.8 cm hakverhoging in je schoenen. Dit komt door de hieldiepte van je schoenen. Wanneer je te veel hoogte in je schoenen plaatst, is de kans op glippen en blaren erg groot.

Er zijn verschillende hakverhogingen die wij adviseren. Dit zijn ze:

#1 Op afbeelding één is een hakverhoging van 5mm te zien. Dit is een zachte hakverhoging dat de ideale oplossing is bij beenlengte verschil en schoenen.

#2 Op afbeelding twee is een hakverhoging van 8mm te zien. Dit is een zachte hakverhoging dat de ideale oplossing is bij beenlengte verschil en schoenen.

#3 Op afbeelding drie is een hielspoor element te zien. Dit is een dempende hakverhoging met een verlenging onder de holte van je voeten. Hierdoor krijg je direct wat extra ondersteuning. Ideaal te gebruiken bij hielspoor klachten, achillespees klachten en als hakverhoging van 5 mm ongeveer.

Aanpassing in buitenzool schoenen

Als iemand meer dan 0,5 cm beenlengte verschil heeft, adviseren wij om een aanpassing te doen in de loopzool. In de loopzool kan je met een aflopende verhoging het aantal mm of cm verhogen dat nodig is om het verschil op te heffen.

In de zool en de hak is hier een verhoging geplaatst. © Allesoverschoenen.nl

Kosten: aanpassing in buitenzool schoenen

Wil je een hakverhoging in de buitenzool laten maken? Dan is het natuurlijk fijn om eerst de kosten te weten. De kosten zijn afhankelijk van de hoogte en hoe de hakhoogte in de zool gemaakt moet worden.

Een hakverhoging van één of twee centimeter is gemiddeld tussen de €17.50 – €25,- euro.

Wil je een hakverhoging over de hele zool laten maken dan kost dit gemiddeld €40,- euro.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts