Waarom zijn Nike Jordans zo duur?

Op zoek naar de populaire Nike Jordan schoenen? Vaak zijn ze duur en snel uitverkocht. Ik ga je vertellen: Waarom zijn Nike Jordans zo duur.

Het innoverende merk Nike blijft komen met nieuwe trends en ontwikkelingen. Het type: Nike Jordan is zo populair, dat ze regelmatig voor toren hoge bedragen verkocht worden. Soms zijn zelfs replica Nike schoenen net zo duur als de originele in eerste instantie. Na het lezen van dit artikel, weet jij alles over de Nike Jordan schoenen. Ook beantwoord ik de vraag: Waarom zijn Nike Jordans zo duur?

Welke Nike schoenen zijn geld waard?

Op het moment van schrijven zijn het met name de Nike Jordan schoenen en de Nike SB Dunk modellen die regelmatig voor flinke bedragen verkocht worden. Dit heeft te maken met de schaarste van dit soort modellen. Ook bepaalde uitvoeringen worden maar beperkt geproduceerd waardoor het niet voldoet aan de vraag. Een kwestie van vraag en aanbod dus. Straks vertel ik je meer over de vraag, Waarom zijn Nike Jordans zo duur. Wil je alvast een kijkje nemen bij Nike Jordan schoenen? Kijk dan alvast hier! Regelmatig vind je hier toffe modellen. Uiteraard, wees er snel bij, want de voorraden zijn altijd beperkt in dit soort modellen.

Hoeveel kosten Jordans?

Dit is waarom Nike Jordans zo duur zijn.
Bekijk aanbod: Nike Jordans

Vandaag is er een nieuwe Nike Jordan uitgebracht: Nike Air Jordan 1 High ’85. Voor dit model kon je je bij Nike in laten schrijven. De prijs van deze Jordan is €189,99.

Over het algemeen zijn Nike Jordan schoenen vanaf €169,99 te koop. De prijs kan daarna snel stijgen door een beperkte oplage. Regelmatig zie je dat zelfs tweedehands Nike Jordan schoenen voor bedragen als €1.500,- euro verkocht worden. Het kan dus een goede investering zijn!

Welke Jordans zijn zo populair?

De meeste populaire Nike Jordan schoen is de Nike Air Jordan 1 Retro High-top OG sneaker. Dit model word regelmatig verkocht voor €475,- euro of hoger.

Daarnaast zie je dat de Nike Air Jordan OG sneaker ook voor €399,- verkocht word. Dit geeft wel aan dat het model behoorlijk populair is.

Het lage model: Nike Air Jordan low, is net wat minder populair als de hogere sneaker. Maar toch word ook voor dit model regelmatig meer dan €300,- euro voor betaald.

Waarom zijn alle Jordans uitverkocht?

Dit heeft te maken met de schaarste. Nike produceert per oplage maar een X aantal schoenen. Door de enorme vraag, zie je dat de schoenen binnen no-time uitverkocht zijn. Dit is ook één van de redenen, waarom Nike Jordan schoenen zo duur zijn. Hier kom ik straks op terug.

Naast deze reden is Nike ook erg selectief in de plekken waar Nike dit soort modellen wil verkopen.

Waar kun je Nike Jordans nog wel kopen?

Nike Jordan, Waarom zijn Nike Jordan zo duur

Gelukkig kun je Nike Jordans nog wel op verschillende plekken kopen. Ik zelf gebruik de Nike sneaker app. Hier zie je de releas datum en kan je je eventueel inschrijven voor een schoen. Wellicht kan jij dan een mooi paar Jordans bemachtigen! Ook kijk ik hier regelmatig. Het zal je verbazen, maar regelmatig staan hier gave Jordan schoenen te koop.

Daarnaast zie je bij Footlocker en JD sports ook regelmatig een beperkte collectie aan Nike Jordans staan.

Waarom zijn Nike Jordans zo duur?

De prijs van een paar Jordan sneakers is afhankelijk van een aantal factoren. De vraag: Waarom zijn Nike Jordans zo duur? ga ik je vertellen. Dit zijn de redenen:

  • Doorverkoop: Heel wat mensen zaten te klagen bij Nike dat er te weinig in dit model te verkrijgen was. Hierdoor gingen mensen de schoenen door verkopen voor veel hogere bedragen. En dat lukte de mensen gemakkelijk. Hierdoor wist Nike dat ze de prijs gemakkelijk hoger konden maken. Als een ander geld kon verdienen met het doorverkopen, dan kan Nike het zelf natuurlijk ook.
  • Exclusiviteit: Dit is één van de belangrijkste redenen, waarom Nike Jordans zo duur zijn. Nike brengt een Nike Jordan uit en vaak maar met een beperkte oplage. Een bepaalde kleuren combinatie zie je maar beperkt waardoor hier al snel een run op zit.
  • Aanbod: Door de enorme vraag en het kleine aanbod blijft Nike de spanning in dit model houden. Iets wat je moeilijk kunt krijgen, blijft interessant. Dit zorgt er dan ook direct voor dat de Nike Jordan schoenen duurder worden.

Welke Jordan schoenen zijn het zeldzaamst?

Dit zou ook zomaar de duurste Jordan schoen van dit moment kunnen zijn: De Just Don BHM Air Jodan 1. Dit model is één van de meest zeldzame sneakers die ooit geproduceerd is. Hier zijn er slecht 39 ooit van geproduceerd en verkocht op een veiling. Weet jij zo’n paar te bemachtigen voor een goede prijs? Dan weet je dat je goed zit.

Wat is de strategie van Nike?

Niet alleen de vraag: Waarom zijn Nike Jordan schoenen duur? is een vraag die veel sneakers fans zich afvragen, ook de vraag: Waarom maakt Nike geen AirMax 1? komt regelmatig voor. Net als dat Nike niet alle schoenmaten in het assortiment heeft. Uiteraard heeft Nike hier allemaal zijn redenen voor. Bekijk op onze website de sneaker- pagina om hier alles over te weten te komen.

Total
1
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts