Alles over smalle kinderschoenen.

Ook zo’n moeite met het kopen van goed passende kinderschoenen? Je leest hier bij Allesoverschoenen.nl alles over smalle kinderschoenen.

Het kopen van goede kinderschoenen kan best lastig zijn. Je ziet met de maten die variëren per merk en model en de voeten groeien ontzettend hard. Het maakt het nog lastiger als je een wat vollere voet hebt of juist een hele smalle voet. Ik heb me vooral verdiept in de meest smalle kinderschoenen. Je leest het hier:

Kinderschoenmerken met smalle schoenen.

Giga smalle kinderschoenenVoor de gene die hele smalle voeten heeft, kan het lastig zijn om goede kinderschoenen te kopen. Iedere schoen die je leuk vind is te breed waardoor je eruit glipt of simpelweg niet de juiste stevigheid krijgt die je wel nodig hebt. Gelukkig zijn er een aantal goede kinderschoenmerken die zich gericht hebben op verschillende wijdte maten. Daarnaast zijn er ook kinderschoenmerken die alleen smalle kinderschoenen maakt. Voor jou een aantal kinderschoenmerken op een rij:

  • Twins & Trackstyle
  • Giga
  • Clic
  • Apples & Pears

Wil jij de beste kinderschoenen kopen die geschikt zijn voor smalle voeten? Dan kom je op één van de boven genoemde merken uit. Met name het merk Twins & Trackstyle.

Twins & Trackstyle is een merk die schoenen maakt in diverse breedte maten. Zo kun je voor een hele smalle voet, maar ook voor een wat vollere voet de juiste schoenen kopen.

Waar kan ik op letten bij het kopen van smalle schoenen?

Ik adviseer om iedere zes maanden de kindervoeten op te meten. Dit kun je of thuis doen, of in een goede schoenenwinkel. De voeten veranderen erg snel en daarom is het belangrijk om dit geregeld in de gaten te houden. Vaak geven kinderen niet op tijd aan, dat de schoenen al te klein of te strak zitten.

Daarnaast is het bij een smalle kindervoet belangrijk om op de sluiting van de schoenen te letten. De sluiting van een schoen bepaald voor een groot gedeelte hoe de schoenen aansluiten.

Deze schoenen zijn geschikt voor smalle voeten.

Zoals ik hierboven aangaf is de sluiting van schoenen belangrijk. Dit zorgt ervoor dat een schoen wel of niet stevig om te voeten blijft zitten. Koop daarom goede kinderschoenen met de volgende sluitingen als jij schoenen zoekt voor smalle voeten.

Schoenen met een vetersluiting

Smalle kinderschoenen met vetersluitingEen vetersluiting is de meest fijne sluiting voor welke voet dan ook. Hoe langer de vetersluiting is hoe meer stevigheid de schoenen geven. Dit zorgt er ook voor dat je schoenen die net wat breder zijn dan ‘hele’ smalle schoenen, toch goed kunt aantrekken.

Je kunt de veters wat losser of juist wat steviger aantrekken, net wat jij fijn vind. Let op: trek de veters niet te strak aan.

Schoenen met klittenband

Smalle kinderschoenen met klittenbandNaast schoenen met een vetersluiting, zijn schoenen met klittenband ook een goed alternatief. Uiteraard geeft dit net wat minder stevigheid dan veters, omdat een klittenband maar op twee of drie plekken vast zit.

Groot voordeel: steeds meer kinderen hebben moeite met het strikken van hun schoenen. Dit blijft je doormiddel  van de klittenbanden bespaart. In de schoenenblog ‘Veter strikken doe je zo!‘ lees je allerlei tips om gemakkelijk je kindje te leren veterstrikken.

Welke sneakers zijn geschikt voor smalle schoenen?

Als we het over sneakers hebben, dan hebben wij het over de sportmerken zoals; Nike, Adidas, Puma, New Balance enz.

Helaas zijn de meeste sneakers niet geschikt voor smalle voeten. Wil je toch een sneaker van een sportmerk, dan adviseer ik Nike schoenen. Let er wel op: niet alle Nike schoenen vallen smal. Meestal staat er in de omschrijving bij een webshop wel of de schoenen smal of juist breder vallen.

Leren schoenen zijn smaller

Deels is het waar. Leren schoenen zijn smaller dan exact dezelfde schoenen in synthetisch materiaal. Wanneer je opzoek bent naar smalle schoenen, dan is een leren schoen altijd het beste. Een kinderschoen met een leren binnen voering, geeft de juiste stevigheid en sluit net wat compacter aan dan een ander soort voering.

Waar zijn smalle kinderschoenen te koop?

Smalle kinderschoenen vind je alleen in de betere schoenenwinkels. Uiteraard vind je dit ook in heel wat webshops. Bij de meeste webshops kun je de lengte, maar ook de breedte aangeven die je wilt kopen. Zo koop je gemakkelijk ook online de juiste kinderschoenen. Let op: meet altijd de voeten nogmaals op wanneer je een paar kinderschoenen wilt kopen.

Wat is de prijs van een smalle kinderschoen?

De prijzen van goede kinderschoenen liggen een stukje hoger dan schoenen van de bekende sneaker merken. Dit heeft alles te maken met de maakwijze, waar de schoenen gemaakt zijn en de materialen die gebruikt worden. Als het gaat om stevige smalle kinderschoenen, dan zijn de prijzen vanaf €79.95 oplopend tot € 129.95.

De kindervoeten zijn volop in ontwikkeling en je moet er je hele leven mee doen. Wees er dus zuinig op!

Andere kinderschoenen.

Smalle kinderschoenen met lichtjesNaast de kinderschoenen in verschillende breedte maten, wil je natuurlijk ook gewoon eens iets leuks voor erbij. Wat dacht je van een paar kinderschoenen met lichtjes? In de categorie: kinderschoenen, vind je alles dat je wilt weten over het kopen van de juiste kinderschoenen.

Total
13
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Dames schoenen kopen bij Allesoverschoenen.nl

Dames schoenen kopen?

Wil jij een paar dames schoenen kopen? Lees in deze schoenenblog alles over het kopen van dames schoenen bij Allesoverschoenen.nl!
Lees meer