Xsensible stretchwalker Review

Ben jij benieuwd wat mensen van de Xsensible stretchwalker vinden? Lees de Xsensible stretchwalker review en deel jou mening in een comment!
Xsensible stretchwalker review

De schoenen van het merk Xsensible zijn sinds het jaar 2016 immens populair bij heel wat mensen die veel lopen, voetklachten hebben of gewoon een leuke sneaker aan de voeten willen. Ik heb een onderzoek gedaan bij een schoenenwinkel die sinds het jaar 2017 het model: Xsensible stretchwalker verkoopt. In de schoenenblog vertel ik je alles over de verschillende modellen en wat mensen van het product vinden. Lees hier verder voor de Xsensible stretchwalker review!

Inhoudsopgave

Wat is de Xsensible stretchwalker?

Voorheen stond het merk Xsensible bekend als een comfort- schoenenmerk dat zich richten op de oudere dame of heer. Schoenen werden niet modieus gemaakt en alles draaide om het comfort van de schoenen en dus ook voor de voeten. Dit resulteerde in hele goede schoenen, die er niet al te deftig uit zagen.

De Xsensible stretchwalker is iets heel anders! Het merk heeft een nieuw concept op de markt gezet dat uniek is en een waar succes is. Het merk richt zich nu op een jonger publiek met leuke modische sneakers die wel het comfort biedt zoals het merk altijd heeft gedaan.

De Xsensible stretchwalker schoenen zijn gemaakt uit verschillende onderdelen in de zool. In het midden van de zool, zit een blokje verwerkt dat voor stevigheid en stabiliteit zorgt.

In de voorvoet zit een afwikkelplaat die verstijft is. Dit kinkt hard, maar is juist heel comfortabel. De afwikkelplaat zorgt voor minder druk bij de voorvoet en minder snel vermoeiende voeten.

De hak (in de zool) is iets verhoogd waardoor je meer met de middenvoet en voorvoet gaat lopen. Dit ontlast de hak en door het blokje in het midden van de zool en de afwikkelplaat bij de voorzijde word dit direct overgenomen en heb je hier dus geen last van. Een ultieme manier van minder belasting aan de hele voet dus!

Xsensible stretchwalker zool opbouw

Het bovenmateriaal van de schoenen is over het algemeen gemaakt van leer en stretch- leer. Dit zorgt voor genoeg ruimte en geen drukpunten bij eventuele knobbels op de tenen. Ook voor een Hallux Valgus is dit ideaal. Let wel op: de schoenen zijn in verschillende breedte maten, waardoor het ene model net wat fijner is dan de ander. Dit is afhankelijk van de breedte van de voeten en de eventuele knobbels op de voeten.

Welke Xsensible stretchwalker modellen zijn er?

Inmiddels is het succes al een paar jaar op de markt (vanaf 2016). Het merk heeft niet stil gezeten na het succes en is alleen maar verder gegaan met het door ontwikkelen van de succesvolle schoen. Inmiddels zijn er vier verschillende modellen, dit zijn ze!

  • Jersey (slankere pasvorm)
  • Lima (H wijdte, net wat breder dan gemiddeld)
  • SWX (H wijdte, net wat breder dan gemiddeld)
  • Next generation (Gemiddeld tot iets breder, afhankelijk van het stretchleer)

De modellen zijn te herkennen aan de type zolen die onder de schoenen zitten. In het rijtje staat het van oud naar nieuw. Zo is de ‘Xsensible Next generation’ het meest nieuwe wat zei op de markt gebracht hebben. Uiteraard zijn alle schoenen die het merk maakt, gemaakt met dezelfde zool- opbouw. Wil je de ervaringen weten? Lees hier verder, ik ga je nu alles vertellen over de Xsensible stretchwalker review!

Xsensible stretchwalker Jersey review

Xsensible stretchwalker Jersey review
Bekijk aanbod: Xsensible Jersey

Bij dit model is het grote succes begonnen. Inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen mensen die op de Xsensible stretchwalker schoenen lopen. Dat is echt bizar goed voor een schoenmerk met één concept.

In grote lijnen zijn de mensen die hierop lopen ook zeker positief gestemd. Wel kunnen er nadelen zijn aan dit model. Wat gebleken is uit onderzoek, zijn er toch diverse mensen die de zool net wat onstabiel ervaren. Het lopen en afwikkelen is geweldig, maar ben je niet helemaal stabiel of heb je een iets bredere voet, dan kun je beter kijken naar een ander type Xsensible stretchwalker schoenen.

Ook zijn er wat mensen die het blokje lichtjes voelen zitten onder de voet.

Xsensible stretchwalker Lima review

Xsensible stretchwalker Lima review
Bekijk aanbod: Xsensible Lima

Het model dat direct na het grote succes van de Xsensible Jersey kwam. Een grote verandering van het model: Xsensible Lima is, dat de zool breder gemaakt is en het blokje voor de helft in de zool verwerkt zit. Dit zorgt ervoor dat je het blokje minder snel voelt tijdens het lopen en dat ook de schoen stabieler word.

Uit onderzoek blijkt dat er vrijwel geen negatieve punten op te noemen zijn. Kortom: De Xsensible stretchwalker review is zeer goed van dit model! 

Xsensible stretchwalker SWX review

Xsensible stretchwalker SWX review
Bekijk aanbod: Xsensible SWX

Het model Xsensible stretchwalker SWX is in vergelijking met de andere modellen een totaal andere schoen qua looks, maar wel met dezelfde werking. Het blokje zit bij dit model in de loopzool verwerkt en de demping vlakken zijn groter geworden. Over het algemeen zijn de mensen heel positief over dit model. Wil je meer informatie over dit type stretchwalker? Bekijk dan mijn uitgebreide Xsensible SWX review.

Xsensible stretchwalker Next Generation review

Xsensible stretchwalker Next Generation review

De Xsensible Next Generation collectie is een schoenencollectie bedoeld voor een ‘jongere’ generatie die wel op comfortabele schoenen wilt lopen.

Hierdoor heeft dit type schoenen een sportievere look en is de sluing een vetersluiting zonder rits.

De Xsensible Next Generation collectie bestaat op dit moment uit drie groepen:

De pasvorm van deze modellen is allemaal hetzelfde (op verschillende wijdte maten na) alleen de belijningen en materialen zijn net wat anders. Hierdoor heeft Xsensible besloten de schoenen een andere naam te geven.

Het schoenenmerk Xsensible geeft aan dat dit de meest complete stretchwalker schoenen zijn van dit moment. Zacht en comfortabel met de juiste stevigheid.

Wil je meer weten over onze ervaringen en bevindingen van dit type Xsensible? Lees dan mijn eerder geschreven artikel: ”Xsensible Ponte Vecchio review

Wennen aan Xsensible?

De meeste mensen moeten een klein beetje wennen aan de Xsensible schoenen. Dit komt omdat de loop- zool net wat ander is dan dat wij gewend zijn. Je loopt wat meer voorover en wikkelt heel soepel en licht af. Daarnaast krijg je wel de juiste stevigheid dat nodig is. Over het algemeen ben je met een klein rondje lopen al gewend aan de afwikkeling van de schoenen. Wennen doe je dus best snel aan de Xsensible schoenen!

Waarom Xsensible schoenen?

Het is een bewezen goed product! Niet voor niets zijn er al meer dan 1 miljoen schoenen op de markt en heel veel positieve reacties.

De schoenen verlichten een hoop voetklachten en zorgen voor minder snel vermoeiende voeten. Voor gene met een staand beroep of die gewoon veel lopen is het een hele fijne schoen.

Xsensible voet en knieklachten?

Omdat de schoenen voor verlichting zorgen, is dit ook ideaal voor de meeste voetklachten of knieklachten. Op de voetklachten pagina, vind je meer informatie over welke schoenen bij welke voetklachten eventueel kunnen helpen.

Wil je Xsensible schoenen bij knieklachten dragen, dan adviseer ik wel de meest stabiele variant. Dit is de zool van het model: Xsensible Lima. Zo sta je het meest stevig op de schoenen.

Xsensible stretchwalker wandelschoenen

Xsensible wandelschoenen
Bekijk aanbod: Xsensible wandelschoenen

Het schrijven van verschillende reviews vindt ik altijd erg leuk. Dit betekend dan ook dat ik zelf of één van mijn collega’s de schoenen heb mogen uittesten. Vorig jaar schreef ik nog dat ik geen idee had of de Xsensible wandelschoenen geschikt zijn voor langere afstand of voor verschillende ondergronden. Inmiddels zijn we een stukje wijzer! De Xsensible wandelschoenen zijn nu een aantal jaar verkrijgbaar en dit hebben wij dan ook meermaals getest.

Een groot verschil met de ‘gewone’ Xsensible schoenen is de breedte. Ik ervaar dat de wandelschoenen variant net wat strakker zit dan de dagelijkse schoenen. De wandelschoenen vindt ik net als de dagelijkse schoenen erg prettig en comfortabel zitten. Het Dry-X materiaal is goed waterdicht en blijft waterdicht. Mijn Xsensible wandelschoenen review is daarom ook beoordeeld als zeer goed!

Heb je zelf ervaring hiermee? Laat het ons dan gerust weten in een berichtje hieronder. Ook jou mening en ervaring deel ik graag!

Xsensible in de sale kopen?

Xsensible stretchwalker SALE

Wil je een paar Xsensible in de sale kopen? Met korting dus? Dat kan je het beste doen in de December maand of in Juli. Over het algemeen beginnen in deze maanden de sale periode in de schoenenwinkels. Als je er op tijd bij bent kun jij jou favoriete paar Xsensible schoenen in de sale kopen.

Lukt het toch niet? Over het algemeen heeft iedere schoenenwinkel online een sale pagina. Met een beetje zoeken en een beetje mazzel kun je hier het gehele jaar door Xsensible schoenen met korting kopen in de sale.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts