Kindervoeten opmeten: zo doe je dat!

Het kan lastig zijn om de juiste schoenmaat te bepalen. Hier lees je alles over het opmeten van kindervoeten.
opmeten van kindervoeten

De juiste schoenmaat is erg belangrijk. De voeten zijn volop in ontwikkeling en daarom is het des te belangrijker dat ze niet alleen goede schoenen aan de voeten dragen, maar dat de schoenen ook de juiste schoenmaat zijn. In deze schoenenblog vertel ik je alles, hoe je thuis de schoenmaat kunt achterhalen die jij nodig hebt bij het bestellen van een paar kinderschoenen.

Iedere schoen valt anders

Het kan lastig zijn om te bepalen welke schoenmaat je moet bestellen. Dit komt omdat iedere kinderschoen net wat anders valt qua maat. Of je nu de beste kinderschoenen hebt of kinderschoenen van sportmerken, alles is anders. In grote lijnen ga ik het je uitleggen.

  • Sportmerken vallen klein. Denk hierbij aan Nike kinderschoenen, Adidas kinderschoenen, Puma kinderschoenen enz.
  • Leren schoenen vallen normaal tot groot. Dit zijn de schoenmerken die gespecialiseerd zijn in goede kinderschoenen. Denk hierbij aan de merken zoals: Twins & Trackstijle, Bunnies, Munich. enz.

Je weet nu als je normaal een maat 30 van Nike draagt, dat je een maat 29 van een leren schoenenmerk kunt bestellen. Dit is in de meeste gevallen direct goed!

Kindervoeten opmetenWil je zo snel als mogelijk de kindervoeten opmeten en direct beginnen met met het kopen van een paar goede kinderschoenen? Bestel dan het opmeet apparaatje bij Bol.com. Klik op de afbeelding en je scoort hem direct voor maar €4,79.

Wil je ook grotere voeten opmeten? Dan is deze voetenmeter echt iets voor jou! Klik op de afbeelding om direct naar het artikel te gaan. Voeten opmeten

Lees de omschrijving

Online is zo groot geworden, dat er heel wat webshops zijn waar jij een paar goede kinderschoenen kunt kopen. Dit heeft uiteraard zijn voor en nadelen. Een groot voordeel is dat je kunt vergelijken. En nee, niet alleen voor de prijs, maar ook de omschrijvingen. Bij iedere kinderschoen zie je wel een omschrijving staan van het materiaal en de maten. Lees dit goed en vergelijk met de andere webshops. Zo kun je meestal al een hele goede inschatting maken wat de juiste schoenmaat voor jou is.

Hoe meet ik kindervoeten op?

Je wilt een paar stoere kinderschoenen met lichtjes kopen, maarja.. welke maat?! Ik ga in stappen vertellen hoe je het beste de kindervoeten kunt meten, zonder dat je naar een winkel hoeft te gaan. Let er wel op: dit is een richtlijn. Blijf de omschrijvingen van de artikelen goed lezen om zo de match te maken met de juiste schoenmaat en het opmeten van de kindervoeten.

  1. Leg twee witte vellen papier op de grond.
  2. Ga plat op de vellen papier staan.
  3. Trek een lijn met een potlood of pen om de voeten, zodat je de afdruk van de voeten op papier hebt staan.
  4. Doe dit bij allebei de voeten, want iedere voet kan anders zijn.
  5. Je hebt nu van allebei de voeten een afdruk op een wit papiertje staan, heel goed!
  6. Meet met een centimeter van de hiel naar de grootste teen toe. Je weet nu hoe lang de voeten zijn.
  7. In de tabel hieronder geef ik een richtlijn welke centimeters bij welke maat hoort. Je weet nu welke schoenmaat je kunt bestellen!

Voeten meten kinderen

Verschillende merken

Bij de betere kinderschoenmerken zijn er vaak ook mooie tabellen te vinden op de website. Zo zie je precies welke schoenmaat je voor dat ene merk nodig hebt. Bij de meeste leren kinderschoenmerken kun je de inlegzolen uit de schoenen halen. Zodra je hier op gaat staan, adviseer ik één tot anderhalve centimeter aan ruimte bij de grootste teen over te houden. De voeten groeien nog snel en door het rennen en spelen is het van belang om net wat meer ruimte over te houden dan dat wij als volwassenen nodig hebben.

Wil je toch meer weten over hoe jij de juiste schoenmaat weet, lees dan hier verder.

Je weet nu alles over kindervoeten opmeten. Wil je meer weten over kinderschoenen, of juist baby schoenen? Lees dan ook eens de volgende bloggen:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts