De beste sandalen voor hielspoor

Het dragen van de juiste sandalen bij hielspoor is van essentieel belang.
Sandalen voor hielspoor

Hielspoor is een vervelende voetklacht die een langere tijd aan kan houden. Met name in de zomermaanden is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat hielspoor niet erger wordt. Dit heeft te maken met het warme weer waarbij je snel geneigd bent een lekker slippertje of sandaaltje aan te trekken. Helaas zijn slippers en sandalen over het algemeen een stuk minder stevig dan schoenen, waardoor hielspoor eerder opbloeit.

In dit artikel vertel ik wat de beste sandalen voor hielspoor zijn, waar je op kunt letten bij dit soort sandalen en hoe je hielspoor met goed schoeisel kunt verminderen of zelfs kunt oplossen.

Hielspoor

Laten we beginnen bij het begin. Je hebt last van hielspoor waardoor je nu zoekende bent naar een ontlasting en oplossing tegen de pijn.

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Dit veroorzaakt een pijn recht onder de hak van je voet. De pijn kan doortrekken naar de holte van je voeten.

Met name wanneer je spieren nog koud zijn speelt hielspoor op. Bijvoorbeeld als je net wakker bent en je voor het eerst je voet op de grond zet of als je een tijdje stil hebt gezeten en dan weer gaat lopen. Ook bij overbelasting zoals een langere wandeling kan de pijn erger worden.

Hielspoor kan een langere tijd aanhouden, zeker wanneer je niet direct actie onderneemt. Bij de meeste duurt hielspoor 6 maanden tot een jaar. In sommige gevallen kan het zelfs twee jaar aanhouden of een blijvend gevoelig punt blijven. Het is daarom des te belangrijker dat je direct kijkt naar goed schoeisel, eventuele hulpmiddelen en de beste sandalen voor hielspoor.

Waarom zijn goede sandalen bij hielspoor belangrijk?

Het dragen van goede schoenen, slippers en sandalen is essentieel om ervoor te zorgen dat hielspoor niet erger wordt en om de klacht te verhelpen. Hieronder vertel ik diverse redenen waarom de beste sandalen voor hielspoor belangrijk zijn:

 • Ontlast de hak van je voeten en de peesplaat, waardoor het de pijn verminderd.
 • Voorkomt dat de pijn erger word.
 • Zorgt voor een sneller herstel.
 • Geeft meer rust aan de voeten.

Eigenschappen van de beste sandalen bij hielspoor

Met name verschillende comfort- schoenenmerken brengen heel wat goede sandalen in de zomercollectie. Toch is het bij sandalen voor hielspoor net even anders dan ‘zomaar’ en goede sandaal. Hieronder de eigenschappen waar de beste sandalen voor hielspoor aan moeten voldoen:

 • Hakverhoging van één tot drie centimeter.
 • Gemaakt van leer.
 • Ondersteunend voetbed.
 • Veel demping in de loopzool, met name bij de hak.
 • Versteviging in de hielpartij.
 • Indien nodig: uitneembaar voetbed.

Top 3 beste sandalen voor hielspoor

Nu we het gehad hebben over hielspoor, waarom goede sandalen belangrijk zijn en wat de eigenschappen zijn van de beste sandalen voor hielspoor, gaan we nu over tot de sandalen. Ik heb een top 3 van beste sandalen voor hielspoor gemaakt die echt helpen tegen te pijn en het lopen weer dragelijk maken. Laten we starten:

#1 Xsensible sandalen voor hielspoor

Sinds 2016 heeft het merk Xsensible het type ‘stretchwalker’ in de collectie dat geschikt is voor heel wat voetklachten. Ook voor hielspoor is dit een uitkomst. De Xsensible stretchwalker sandalen zijn sandalen met een balans technologie dat voor stevigheid zorgt en daarbij heel veel demping heeft. Wil je meer lezen over deze technologie? Bekijk dan mijn eerder geschreven blog: ‘wat is een stretchwalker‘.

Xsensible sandalen voor hielspoor

Xsensible stretchwalker sandalen

Bekijk hier de Xsensible stretchwalker sandalen die geschikt zijn voor hielspoor klachten.

#2 FitFlop sandalen voor hielspoor

Het merk FitFlop staat bekend om de loopzool die uit drie hardheden gesneden is. Een ondersteunend gedeelte, een zacht gedeelte en een gedeelte die voor een fijne en zachte afwikkeling zorgt. Dit zorgt voor heel wat verlichting tijdens het lopen, waardoor de FitFlop sandalen ideaal zijn bij hielspoor klachten.

FitFlop sandalen

Bekijk hier de nieuwe collectie aan FitFlop sandalen die geschikt zijn bij hielspoor klachten.

#3 Joya sandalen voor hielspoor

De zachtste schoenen ter wereld, dat zijn de Joya schoenen. Het merk Joya is een comfort- schoenenmerk dat bekend staat om de extreem zachte schoenen die wel stevigheid bieden. Door de zachte en ronde loopzool kan het een klein beetje wennen zijn, maar ontlast het zeker bij hielspoor klachten!

Joya-sandalen-voor-hielspoor

Joya sandalen

Bekijk hier de nieuwe collectie Joya sandalen die bij hielspoor geschikt zijn.

Welke schoenmerken zijn geschikt voor hielspoor?

In algemene zin kunnen we niet spreken over een schoenmerk dat geschikt is voor hielspoor. Een schoenenmerk heeft een collectie aan schoenen, waarbij meestal één of twee type schoenen, sandalen of slippers geschikt zijn bij hielspoor klachten. Hieronder heb ik de schoenmerken op een rij gezet die schoenen voor hielspoor in de collectie voeren.

 • Xsensible
 • Wolky
 • Joya schoenen
 • FitFlop

Hulpmiddelen bij hielspoor

Wanneer je het juiste schoeisel draagt en nog steeds last blijft houden van hielspoorklachten, dan is het wellicht tijd om verder te kijken dan alleen de juiste schoenen, sandalen of slippers. Om eerder van de pijn af te komen kan een hielspoor element een goede oplossing zijn. Dit element is speciaal gemaakt tegen hielspoor. Het verzacht, en ondersteund de peesplaat waardoor het direct een prettiger gevoel geeft.

Mijn advies en ervaringen

Al jarenlang verkoop ik schoenen die geschikt zijn bij hielspoor klachten en ook daarbij het bovengenoemde hulpmiddel. Wanneer je last hebt van hielspoor is mijn advies om direct actie te ondernemen. Draag alleen nog de juiste schoenen met het hielspoor element om direct je peesplaat rust te geven en te ondersteunen. Zelf ben ik erg tevreden over het merk Xsensible. Ik heb al zoveel klanten gezien en gehoord waarbij deze schoenen en sandalen echt hebben geholpen bij deze klacht.

Total
0
Shares
Related Posts