Birkenstock stinken: oorzaak en oplossing

Door je Birkenstocks regelmatig te onderhouden voorkom je een stinkende geur.
Birkenstock stinken

Birkenstock slippers, wie kent ze niet. Bekend door het kurken voetbed dat heerlijk aan de voeten zit. Het ondersteund en geeft demping. Maar iedereen kent ook wel de verschillende problemen. Waaronder het voetbed dat na een tijdje dragen donkerder wordt en gaat stinken.

In dit artikel vertel ik je meer over hoe het komt dat Birkenstock stinken en wat je hier het beste tegen kunt doen.

Van welk materiaal zijn Birkenstock slippers gemaakt?

Laten we beginnen bij het begin. Het materiaal van de Birkenstock slippers. Wanneer iets begint te stinken, is dit vaak een gevolg van het materiaal dat gebruikt wordt in combinatie met transpiratie.

In het geval van Birkenstock, zijn de slippers gemaakt met een kurken voetbed. Kurk is een materiaal dat vocht opneemt.

De bandjes van de Birkenstocks zijn over het algemeen van leer gemaakt of kunststof. Doordat het om slippers gaat, draagt dit niet mee aan de transpiratie.

Birkenstock dames collctie

Bekijk hier de nieuwste dames Birkenstock collectie.

Hoe komt het dat mijn Birkenstock stinken?

Zoals ik eerder vertelde zijn Birkenstocks gemaakt met een kurken voetbed. Kurk heeft als eigenschap, dat het vocht opneemt.

Iedere voet transpireert gemiddeld een vingerdopje aan vocht per dag. Doordat kurk vocht opneemt, verdwijnt de transpiratie van je voeten in het kurken voetbed. Met andere worden; het zweet van je voeten, trekt in je Birkenstocks. Tot gevolg, je Birkenstock stinken.

Oplossing: Birkenstock stinken naar zweet

Wanneer je Birkenstock stinken, is het zaak om ze schoon te maken. Het is natuurlijk zonde om je favorieten Birkenstocks niet meer te dragen door de stinkende geur.

Het reinigen van Birkenstocks de stinken kan je eenvoudig doen doormiddel van ons stappenplan. Het is wel belangrijk dat je de juist onderhoud producten hiervoor gebruikt. Lees in mijn eerder geschreven artikel: ”Hoe kan je Birkenstock zool schoonmaken” de oplossing tegen stinkende Birkenstock.

Conclusie over Birkenstocks!

Dat je Birkenstock na een tijdje dragen gaan stinken, is bijna niet te voorkomen. Over het algemeen draag je je Birkenstocks bij een wat warmere temperatuur, iedere voet transpireert en het voetbed neemt vocht op.

Wanneer het schoonmaken van je Birkenstock zolen niet is gelukt met ons stappenplan, dan is tijd voor een paar nieuwe Birkenstock slippers.

Door het voetbed regelmatig (eens per week bij dagelijks gebruik) in te sprayen met de Magic Freshener voorkom je de grootste stinkende geur. Het heeft namelijk de werking om de bacteriën te doden waardoor het geur weg blijft.

Nieuwe collectie Birkenstock slippers dames & heren

Is het schoonmaken van je Birkenstocks niet gelukt? Of ben je gewoon benieuwd naar de nieuwste collectie? Bekijk hieronder de nieuwste dames Birkenstock collectie en de nieuwste heren Birkenstock collectie.

Birkenstock dames collctie

Bekijk hier de nieuwste dames Birkenstock collectie.

Birkenstock heren collectie

Bekijk hier de heren Birkenstock collectie.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts