Hoe lang gaan wandelschoenen mee

De duur van je wandelschoenen is afhankelijk van heel wat factoren. Lees hier alles over, hoe lang jou wandelschoenen mee gaan.

Wandelen is één van de meeste goede sporten dat er is. Dit komt omdat je lekker in de buitenlucht bezig bent en je spieren volop gebruikt. Daarnaast is wandelen een stuk minder blessure gevoelig dan de meeste andere sporten. Uiteraard is het dan wel belangrijk om te kijken of je wandelschoenen nog goed zijn en hoe lang je wandelschoenen mee gaan. Wanneer je te lang op ‘versleten’ wandelschoenen loopt, is de kans op een blessure alsnog groot.

Hoe lang gaan wandelschoenen mee

Slijten van je wandelschoenenHet is lastig te zeggen hoe lang een wandelschoen mee gaat. Dit heeft met verschillende punten te maken. Hieronder de punten waardoor een wandelschoen langer of juist korter mee gaat dan bij een ander.

  • Ondergrond waarop je loopt
  • Iedereen wikkelt anders af tijdens het lopen.
  • Stand van de voeten.
  • Het soort wandelschoen.
  • De afstand dat je loopt per keer.
  • Lichaamsgewicht. Iemand die net wat zwaarder is slijt een schoen vaak sneller.
  • Draag je één paar of wissel je je schoenen af?

Dit zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat een wandelschoen bij de één net wat eerder slijt dan bij een ander. Daarnaast loopt de één drie keer in de week en de ander één of twee keer per week. Hoe lang gaan je wandelschoenen mee, is dus heel lastig te zeggen. Hieronder zal ik je een korte uitleg geven van een eenvoudige vuistregel om als richtlijn te gebruiken.

Hoeveel km gaan wandelschoenen mee

Het aantal kilometers is een stuk makkelijk te verklaren. Bij de betere wandelschoenmerken gaan wandelschoenen gemiddeld 1000 tot 1500 kilometer mee. Let wel op: dit is een gemiddelde. Loop je altijd op keien of stenen, dan slijten je schoenen altijd een stuk sneller dan dat je op zachte bospaden loopt.

Goede wandelschoenen
Het slijten van je wandelschoenen gaat een stuk sneller bij een minder goede wandelschoen dan bij een betere wandelschoen. Zelfs voor een kleine wandeling door de stad is een goede wandelschoen erg belangrijk. Lees hier alles over de beste wandelschoenen voor in de stad. Niet alleen voor het slijten van je schoenen, maar ook voor een betere houding tijdens het lopen.

Hoe kunnen wandelschoenen langer mee gaan

Zeker de mensen die regelmatig wandelen vinden het vervelend dat de wandelschoenen gemiddeld één tot twee jaar mee gaan. En soms nog wel korter dan een jaar. Wanneer je je schoenen snel slijt en je daar je vraagtekens bij hebt kun je twee dingen het beste doen.

  • Ga langs bij een goede schoenenwinkel met de huidige schoenen en laat je adviseren.
  • Maak een vrijblijvende afspraak bij een podoloog zodat de stand van je voeten bekeken kan worden.

Waarschijnlijk krijg je bij één van de twee of bij allebei een verklaring waardoor jou schoenen zo snel slijten.

Wat voor wandel zolen slijten minder snel?

Vibram wandelzoolBij de betere wandelschoenmerken zie je dat er geregeld vibram onder de schoenen staat. Dit is een geel tekentje met vibram erin. Een vibram zool houd in dat de zool net wat slijtvaster is dan de gemiddelde andere wandel zolen. Ook bij nat wegdek heeft deze zool net wat meer grip.

Wat is een goed wandel merk?

Uiteraard gaan je wandelschoenen langer mee als je een beter schoenenmerk koopt. Dit komt door de betere materialen en zoals hierboven genoemd: de slijtvaste zolen.

Goede wandel merken zijn:

Wil je echt de beste wandelschoenen kopen? Lees dan ook eens de blog: Wat zijn de beste wandelschoenen, je leest het hier!. In deze schoenenblog lees je alles over de beste wandelschoenen. Of het nou gaat om hoge wandelschoenen of lage wandelschoenen.

Uiteraard lees je ook alles over waterdichte wandelschoenen en van wat voor materialen de beste wandelschoenen gemaakt worden. Wil je nog meer over wandelschoenen lezen? Bekijk dan eens de categorie: wandelschoenen. Hier vind je informatie over wandelschoenen, maar ook bijvoorbeeld over het voorkomen van blaren of voetklachten.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts