Scheur in leer schoen repareren

De meeste scheuren in leer kan je voorkomen door je schoenen goed te onderhouden.
Scheur in leer schoen repareren

Bij een scheur denk je al snel, dit is niet meer te maken. Gelukkig is dit niet het geval! Natuurlijk ligt het er wel aan waar het scheurtje zit, maar een goede schoenmaker kan scheurtjes vaak heel netjes herstellen. De oorzaak van een scheurtje in leer kan door verschillende manieren komen. In dit artikel vertel ik je alles over de oorzaken, wat je hier tegen kunt doen en of je een scheur in leer schoen kan repareren.

Hoe komt het dat er een scheur in het leer van mijn schoenen zit?

Meestal is dit uitdroging van het materiaal. Leer is een natuurlijk product dat onderhouden moet worden. Wanneer dit uitdroogt, kunnen er verschillende kleine scheurtjes ontstaan. De scheurtjes in het leer ontstaan meestal bij de loopvouw of waar druk/spanning op het leer staat.

Kan je scheur in leer schoen voorkomen?

Ja! Een scheur in leer van je schoen komt door uitdroging. Wanneer je je leren schoenen regelmatig goed onderhoud met de juiste verzorgingsproducten voorkom je dat er scheurtjes in het leer komen. Hierdoor doe je een stuk langer met je schoenen!

Hoe kan je een scheur in leer schoen repareren?

Het repareren van een scheur in leer kan je het beste laten doen bij een goede schoenmaker. Afhankelijk van waar de scheur zit, wordt er gekeken hoe dit gerepareerd kan worden.

Bij suéde leer wordt er meestal een stukje leer achter geplakt of gestikt, waardoor dit netjes weggewerkt is.

Het kan ook zijn dat dit alleen gestikt moet worden. Net wat nodig is. Op dit foto hieronder is te zien dat er twee kleine scheurtjes in het leer zitten vlakbij de rits. Dit is gekomen door een hondenbeet. In dit geval is het gelijmd met een stukje leer aan de binnenkant.

Scheur kan een productiefout zijn!

Helaas komt het regelmatig voor dat een schoen scheurt bij een stiksel. In dit geval is het een productiefout. Zodra je gaat lopen op je nieuwe schoenen kan er druk ontstaan op bepaalde stiksels. Wanneer dit niet goed gestikt is of dat er een stukje kwetsbaar (dun) leer gebruikt is, dan kan het scheuren. Zoals te zien is op de foto hieronder is ook dit een productiefout van gescheurd leer in schoenen.

Zo voorkom je scheurtjes in leren schoenen!

Leer is een natuurlijk product dat regelmatig wat onderhoud nodig heeft. Door je leren schoenen goed te onderhouden vergroot je de levensduur van je schoenen. Elk leersoort vraag om een andere behandeling. Hieronder de verschillende verzorgingsproducten die je kunt gebruiken per leersoort.

  1. Gladleer
  2. Gevet leer
  3. Suéde & nubuck leer

Conclusie!

Het goed onderhouden van je schoenen is belangrijk en voorkomt scheurtjes in je schoenen. Bij scheurtjes in de buurt van een stiksel is het meestal een productiefout waardoor het verstandig is om terug te gaan naar de betreffende schoenenwinkel waar jij je schoenen gekocht hebt.

Kan je alle scheuren in leren schoenen repareren?

Nee. Dit is afhankelijk hoe het leer gescheurd is en waar de scheur zit.

Kan je scheurtjes in leer voorkomen?

Ja. Scheurtjes in leer kan je voorkomen. In dit artikel vertel ik je hier alles over.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer