Schoenen in de droger: wel of niet slim?

Met de juiste verzorging zorg je voor een langere levensduur van jouw schoenen.
Schoenen in de droger

Het krijgen van natte schoenen komt helaas vaker voor dan dat we zouden willen. Dit kan komen door een sport die je buiten beoefend, maar ook door een flinke regenbui die onverwachts langs komt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je schoenen te drogen.

In dit artikel vertel ik je alles over het drogen van schoenen en of het verstandig is om je schoenen in de droger te doen.

Mogen natte schoenen in de droger

Regelmatig krijgen wij de vraag of natte schoenen in de droger mogen. Ons advies is om dit niet te doen. Dit heeft alles te maken met de warmte, het materiaal van de schoenen en het vele ronddraaien in de droger.

Schoenen in de droger welke stand?

Veel mensen denken dat je met een programma of een andere stand het wel mogelijk is om schoenen in de droger te doen. Helaas is dit een fabeltje. Het is nooit verstandig om schoenen in de droger te doen. Straks vertel ik je alle nadelen hiervan.

Nadelen van schoenen in de droger

Bij Allesoverschoenen.nl raden wij het niet aan om je schoenen in de droger te doen. Dit heeft te maken met verschillende facetten. Voor jou de grootste nadelen op een rij:

  • Je schoenen kunnen krom trekken door het vele ronddraaien, tijdens een hoge temperatuur.
  • Materiaal van je schoenen kunnen niet tegen de hoge temperatuur waardoor het te snel uitdroogt. Hierdoor kunnen je schoenen gaan scheuren.
  • Je zolen kunnen loslaten. Dit heeft te maken met de lijm die gebruikt wordt. Bij een te hoge temperatuur kan dit loslaten.
  • Het is schadelijk voor je droger. Schoenen is een stuk harder dan een kledingstuk, waar een droger eigenlijk voor bedoeld is. Nu kan je dit verzachte met een zakje of een doek erom heen, maar de kans op schade aan je droger blijft aanwezig.
© Allesoverschoenen.nl

3x beste tips om schoenen te drogen

Nu het duidelijk is dat het niet verstandig is om je schoenen in de droger te doen, gaan we kijken naar andere manieren hoe dit wel op een goede manier gedaan kan worden. Hieronder heb ik de 3 beste tips voor het drogen van je schoenen op een rij gezet.

#01 Schoenen drogen met de Shoefresh

De Shoefresh staat bekend om het reinigen en verfrissen van je schoenen. Een ander bijkomstigheid is dat je hier ook heel goed je schoenen mee kunt drogen. Door een kort programma te gebruiken kan je je schoenen binnen 20 minuten laten doen.

#02 Schoenen drogen met oude kranten

Misschien wel de meest bekende en oudste manier. Je schoenen drogen met oude kranten. Doordat je je schoenen vol stop met oude kranten, trekt het vocht uit je schoenen in de kranten. Verwissel een aantal keer op de dag de oude kranten voor nieuwe kranten zodat het vocht er goed uit kan blijven gaan.

#03 Schoenen drogen door ventilatie

Zorg voor ventilatie. Gebruik hiervoor een ventilator. Zet de schoenen op een handdoek en plaats de ventilator op de hoogste stand op de schoenen. Haal hierbij de veters en inlegzolen uit de schoenen.

Hoe je schoenen NIET drogen

Op internet lees je verschillende mogelijkheden om je schoenen te drogen. Helaas zijn wij van mening dat niet alles kloppend is wat je leest. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de verschillende manieren hoe je absoluut niet je schoenen moet drogen.

  • Schoenen in droger
  • Schoenen drogen onder of bij de verwarming
  • Schoenen in de magnetron

Mijn advies over schoenen drogen

Door je schoenen op de juiste manier te drogen zorg je voor een langere levensduur van jouw schoenen. Mijn advies is niet om je schoenen in de droger te doen, maar dit zorgvuldig met één van onze tips te doen. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de Shoefresh. Dit vind ik zelf heel fijn werken met al mijn schoenen. Daarnaast is het meteen mogelijk om de binnenkant van je schoenen te reinigen en schoon te maken.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts