Alles over: Schoenen inlopen

Nieuwe schoenen inlopen

Je kent het vast wel. Je hebt nieuwe schoenen gekocht en in eerste instantie zaten ze direct lekker, maar nu je er wat langer op loopt voel je toch kleine irritatie plekjes. Wees gerust, dit gebeurt bij heel veel mensen. In bijna altijd is dit goed op te lossen. Je moet nou eenmaal de meeste schoenen inlopen. In dit artikel vertel ik je hier alles over!

Welke schoenen moet je inlopen?

De oudste schoenen zitten vaak het lekkerst. Dit komt omdat elke schoen die je een tijdje draagt een klein beetje naar de voet gaat staan. De één net wat meer als de ander. En dat heeft met het materiaal van je schoenen te maken. Niet elk materiaal loopt evenveel uit. Met name leren schoenen moet je inlopen. Leer is een natuurlijk product dat mooi naar de voet vormt, maar stevigheid behoud. In tegenstelling tot kunststof schoenen vormt kunststof nauwelijks naar de voet en kan je dit dan ook een stuk minder inlopen.

Schoenen inlopen, hoe lang doe je hier over?

Het is afhankelijk van het materiaal hoe lang het duurt voordat je schoenen goed ingelopen zijn. Mijn advies is om schoenen om de dag te dragen. Bij schoenen die je drie á vier dagen per week draagt, moet je na twee tot drie weken het resultaat gaan merken. Wanneer je schoenen dan nog steeds niet goed genoeg zijn ingelopen en je een plekje voelt zitten, laat dan je schoen oprekken. Onder aan dit artikel benoem ik een aantal tips hoe je het beste je schoenen kunt inlopen. Wil je direct je schoenen verzachten? Dan kan dat eenvoudig met de Bama Shoe Stretch. Spray dit op de harde plekken van je schoenen en ga vervolgens (terwijl het nog nat is) lopen op je schoenen. Je schoenen vormen direct naar je voeten toe.

Schoenen inlopen blaren

Ben je zo blij met je nieuwe paar schoenen, heb je direct een blaar! Helaas komt dit vaker voor dan je denkt. Met name bij schoenen die niet ingelopen zijn lopen mensen snel een blaar op de hiel. Dit komt door de hielversteviging die in de schoenen zit. Om dit te voorkomen kan je het beste de schoenen inloop tips gebruiken om dit te voorkomen. Ook helpt een paar extra sokken tegen blaren.

Beste tips om schoenen in te lopen

Schoenen inlopen kan je op verschillende manieren doen. Wanneer je je een beetje in gaat lezen zie je de gekste dingen voorbij komen. Hieronder heb ik de beste tips voor schoenen inlopen op een rij gezet:

#01 Fietsen

Het klinkt misschien gek, maar ga eerst eens een paar keer een stukje fietsen met je nieuwe schoenen. Omdat je voeten warm worden en transpireren, vervormen je schoenen langzaam naar je voeten zonder dat er belasting te ervaren is.

#02 Verwarm je schoenen

Wanneer je schoenen nat worden of warm worden, vervormt het materiaal het snelst. Verwarm daarom je schoenen eenvoudig met een föhn. Hierdoor worden je schoenen lekker warm en zal het materiaal snel inlopen.

#03 Loop kleine stukjes

Op nieuwe schoenen kan je het beste eerst kleine stukjes lopen. Doe dit in huis of in de buurt van je huis. Door regelmatig eerst wat kleine stukjes te lopen zal je merken dat de schoenen maar ook de voeten aan elkaar wennen en het materiaal steeds meer vervormt naar je voeten.

Snel schoenen inlopen met de Bama stretch spray

Tips voor het inlopen van je schoenen zijn zeker handig, maar wil je echt zo snel als mogelijk je schoenen inlopen? Gebruik dan de Bama Stretch Spray. De spray is eenvoudig in gebruik en het effect is direct voelbaar. Dit is ook ideaal voor mensen met een knobbeltje op de tenen of een hallux valgus.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts