Wat zijn de beste wandelschoenen: Je leest het hier.

Lekker lopen doe je alleen op de beste wandelschoenen. Je leest bij Allesoverschoenen.nl alles over de beste wandelschoenen.
De beste wandelschoenen vind je hier

Wandelen is één van de meest groeiende sporten van dit moment. Je kunt het doen, wanneer jij dat wilt en het is ook nog eens lekker in de buitenlucht. Wanneer je regelmatig wandelt, is het van belang om goede wandelschoenen te dragen. In deze schoenenblog lees je alles over de beste wandelschoenen.

Wat zijn de beste wandelschoen- merken?

De beste wandelschoenen

Als je online of in de winkels kijkt, vind je van heel wat merken wandelschoenen. Er zijn eigenlijk maar twee merken die er met kop en schouders boven uit steken. De merken zijn:

Op dit moment is het merk Lowa het grootste merk dat er is, als het gaat om wandelschoenen. Ze zijn niet voor niets hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse en hebben zelfs een Nijmeegse Vierdaagse wandelschoenen collectie uitgebracht. Naast de twee beste wandelschoen- merken zijn ook de merken:

goede wandelschoenmerken die een uitgebreide collectie bieden.

Wat maakt een wandelschoen de beste?

De beste wandelschoenen zijn gemaakt van alleen maar de beste materialen. Denk hierbij aan leer en eventueel een Gore-Tex voering. Daarnaast is het van belang waar de schoenen vandaan komen. Worden de schoenen in Europa gemaakt of van veel verder. In Europa wordt er nog veel met de hand gedaan. Dit zorgt voor veel meer stevigheid en nauwkeurigheid. Naast het handwerk vind je in Europa ook veel betere leersoorten.

De beste wandelschoenen zijn allemaal gemaakt met een goede hielversteviging en de juiste ondersteuning voor een gemiddelde voet. Ook zitten er losse inlegzolen in, zodat je eventueel eigen op maat gemaakte zolen kunt dragen tijdens het wandelen.

De beste wandelschoenen van Lowa

Lowa Renegade GTX mid beste wandelschoenen

Het is lastig te bepalen wat écht de beste wandelschoenen zijn. Dit komt omdat iedereen andere voeten heeft en ook een andere doeleinde heeft met de wandelschoenen. Wandelschoenen zijn onder verdeelt in categorieën. De categorieën bepalen waarvoor een wandelschoen geschikt is. Een korte uitleg:

  • Categorie A, de meest lichte en soepele wandelschoen, geschikt voor vlakke ondergronden.
  • Categorie A/B, een redelijk soepele wandelschoen die geschikt is voor vlakke en ligt heuvelachtige gebieden.
  • Categorie B, een wat stuggere wandelschoen die geschikt is voor gebergte.
  • Categorie C, een nog stuggere wandelschoen die alleen geschikt is voor bergen.
  • Categorie D, de meest stugge/stijve zool die alleen geschikt is voor steile bergen.

Over het algemeen worden in Nederland de schoenen uit categorie A of A/B gedragen. Dit zijn goede wandelschoenen die ideaal zijn voor de ondergronden die wij in Nederland kennen. Als wij het over de beste wandelschoenen van Lowa hebben is dat toch wel het model: Renegade GTX mid. Dit zijn hoge wandelschoenen die bijna voor iedere wandelaar direct lekker aan de voeten zit. Het model Lowa Renegade is verkrijgbaar in diverse wijdte maten, waardoor je dit kunt aanpassen naar hoe de voeten zijn. De schoenen zijn uitgewerkt met een Gore-Tex voering wat er voor zorgt dat de schoenen 100% waterdicht zijn. Ideaal voor elk weertype dus!

De loop zolen die het merk Lowa gebruikt, zijn wat zachter dan bij de meeste andere wandelschoen- merken. Dit zorgt voor meer comfort en extra demping. Je hoeft de schoenen dus niet in te lopen!

Wil jij de beste wandelschoenen voor in de stad? Lees dan hier verder!

De beste wandelschoenen van Meindl

Bij Meindl is het beste wandelschoen model: Meindl Journey GTX. Dit model is in het laag en hoog verkrijgbaar. Het unieke en fijne van dit model is, dat er een afwikkelplaat in de voorvoet verwerkt zit. Dit zorgt voor een gemakkelijke afwikkeling waarbij je de voorvoet direct ontlast. Ideaal dus voor die gene met voorvoet klachten.

Hoe lang kun je met de beste wandelschoenen doen?

Een goede wandelschoen hoeft niet per definitie langer mee te gaan dan een goedkopere. Uiteraard blijven de materialen wat mooier en geeft dit een stuk meer stevigheid dan bij een minder goede wandelschoen. Het is belangrijk om verschillende aspecten goed in de gaten te houden, zodat je de levensduur van je wandelschoen vergroot. Hier lees je alles over hoe lang jou wandelschoenen mee gaan!

Wat zijn de prijzen van de beste wandelschoenen?

  • De beste lage wandelschoenen beginnen bij een prijs van €149.95 oplopend tot €189.95.
  • De beste hoge wandelschoenen beginnen bij een prijs van €169.95 oplopend tot €229.95.

Wil je meer weten waarom een betere wandelschoen een bepaalde prijs heeft? Lees dan eens de schoenenblog: ‘Een goede wandelschoen heeft een hogere prijs: Lees hier waarom.

 

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts