Welke slippers bij rugklachten?

Het is belangrijk om goede schoenen en slippers te dragen bij rugklachten. Ik geef je de tips welke slippers bij rugklachten goed zijn.

Wanneer er rugklachten zijn, is het des te belangrijker om goede slippers te dragen. Een goede slippers zorgt voor de juiste houding waardoor de rug ontlast wordt. In deze blog ga ik je vertellen welke slippers bij rugklachten goed zijn.

Wat doen goede slippers voor rugklachten?

Slippers voor rugklachten
Bekijk aanbod: Xsensible slippers

Een goede slipper zorgt ervoor dat je gestuurd wordt met de voeten. Hiermee bedoel ik dat je niet naast de slipper kunt lopen, maar dat je voeten de juiste richting op blijven staan. Zodra je de juiste ondersteuning krijgt vanuit de slipper, ontlast je de spieren en rug. Bij de juiste ondersteuning, ga je automatisch de juiste houding aannemen. Dit ontlast de rug direct.

Het is dus heel belangrijk om op goede slippers te lopen. Een aantal kenmerken van een goede slipper zet ik voor jou op een rij:

  • Ondersteuning: Bij rugklachten is het belangrijk om de juiste ondersteuning te krijgen. Let er op dat er een ondersteunend voetbed in de zool zit.
  • Afwikkeling: Een goede afwikkeling, bijvoorbeeld met een afwikkelplaat zorgt ervoor dat je minder belasting voelt. In dit geval wikkelt de slipper voor de voeten af en ontlast je de spieren en onderrug. Ook voor bekken instabiliteit is dit fijn.
  • Demping: Als het gaat om goede slippers voor rugklachten, dan is demping heel belangrijk. Hoe meer demping, hoe minder belasting aan de rug!
  • Bevestiging: Kijk altijd naar slippers die je kunt vast maken met een klittenband of ander bandje. Hierdoor krijg je meer stevigheid. Uiteraard zijn er modellen die dit niet nodig hebben. In dat geval zie je dat de slippers een hoge wreefband hebben.

Welke slippers bij rugklachten?

FitFlop slippers voor rugklachten bij Allesoverschoenen.nl
Bekijk aanbod: FitFlop slippers

Zoals ik je net vertelde is het belangrijk dat een slipper aan een aantal punten voldoet. Voor jou heb ik een aantal schoenmerken opgezocht die hier aan voldoen. De volgende merken die goede slippers bij rugklachten in het assortiment hebben zijn:

  • FitFlop slippers
  • Xsensible stretchwalker slippers
  • Joya slippers

Met name deze drie merken hebben een ruim assortiment aan slippers in het assortiment dat goed is voor diverse rugklachten. Door een goede demping in de zool, de juiste stevigheid en fijne afwikkeling is dit de ideale oplossing. Uiteraard heeft ieder merk zijn eigen kwaliteiten.

FitFlop slippers

De FitFlop slippers zijn gemaakt met een opbouw in de zool. De loopzool bestaat uit drie hardheden. De hardheden zijn verdeelt in demping, ondersteunend en demping met goede afwikkeling. Door de verschillende hardheden wordt tijdens het lopen je voet gecorrigeerd. Hierdoor is het ook mogelijk om stukken op de FitFlop slippers te lopen zonder dat je je eigen steunzolen draagt. (indien je eigen steunzolen hebt)

Xsensible stretchwalker slippers

Sinds 2016 heeft het merk Xsensible een grote omzwaai gemaakt. Er is een zool ontworpen dat je voeten stuurt, de juiste afwikkeling te maken. Er zit een afwikkelplaat in de loopzool, waardoor er bijna geen voetbelasting meer is. Daarnaast zijn er ook luchtkamers toe gevoegd in de zool, waardoor je een goede demping ervaart.

Joya slippers

De zachte zool van Joya zorgt voor een perfecte drukverdeling onder de voeten. Hierdoor wordt overbelasting en eventuele drukpunten ontlast. Hierdoor zijn Joys slippers goed voor rugklachten en voor een betere houding. Kijk hier naar veel meer over Joya.

Eerder schreef ik over sandalen voor platvoeten en slippers voor hielspoor. Dit kunnen klachten zijn die samen gaan met rugklachten. Laat je indien nodig adviseren door een podotherapeut bij twijfel welke klachten er spelen. Het kan een samenhang van meerdere klachten zijn.

Massage slippers

Massage slippers voor rugklachten en comfort
Shop direct: Massage slippers

Iets wat je niet zo vaak hoort, zijn massage slippers. Dit is niet zo zeer voor rugklachten een hele verbetering, maar wel voor de voeten. Massage slippers zijn slippers die de voeten ontspannen en de juiste spieren stimuleren.

Doordat de voeten optimaal ontspannen zijn en de spieren versterkt worden, kan dit uiteindelijk wel bij dragen aan andere klachten die er spelen. Zoals rugklachten. Het versterken van je spieren zorgt ten alle tijden voor een betere houding en minder snel vermoeidheid. Dit soort slippers worden ook wel: Voetreflex slippers genoemd.

Goede schoenen voor rugklachten

Je kan natuurlijk een paar goede slippers voor rugklachten kopen, maar meer een deel van de tijd loop je vaak op schoenen. Hierdoor is het van belang dat je schoenen goed zijn. Een goede schoen moet aan dezelfde eisen voldoen als de slippers moeten. Wel adviseer ik bij schoenen voor rugklachten een vetersluiting en een verstevigde hielkap. Hier lees je meer over in de blog: ‘Welke schoenen bij een doorgezakte voet

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts