Ik heb knobbels op mijn tenen, wat is het?

In deze schoenenblog lees je alles over de verschillende knobbels op jou tenen. Hoe je ze kunt voorkomen of verhelpen.
Knobbels op je tenen, hamertenen

Heel wat mensen hebben het. Verschillende knobbels op de tenen. Maar wat is het eigenlijk? En kan het kwaad. In deze schoenenblog lees je alles dat je moet weten over knobbels op jou tenen.

Verschillende knobbels op je tenen

Knobbels op de tenen of aan de zijkant van je voeten komt geregeld voor. Boven op de tenen (op de kootjes) noem je hamertenen. Aan de zijkant van de voeten, noem je over het algemeen een Halux Valgus. Dit zijn de twee meest voorkomende knobbels op de tenen. Ook komt het wel eens voor dat je klauwtenen hebt. De knobbels kunnen verschillende oorzaken hebben waardoor dit ontstaat. Lees hieronder verder.

Oorzaken van het krijgen van knobbels

Een knobbel op de tenen is behoorlijk vervelend. Klauwtenen bij Allesoverschoenen.nlDit zijn de oorzaken van het krijgen van knobbels op je tenen.

  • Te weinig ruimte in de schoenen (te smal of te klein)
  • Doorgezakte voorvoet
  • Slijtage (artrose)
  • Een scheefstand van de grote teen (hallux valgus)

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van het krijgen van knobbels op je tenen.

Wat is een hamertenen

Een hamerteen is een vergroeiing van één of meerdere van de tenen. Meestal ontstaat een hamerteen bij één of alle drie de middelste tenen. Dus niet de grote of de kleine teen. De kootjes van de tenen groeien krom waardoor er knobbels op de tenen ontstaan.

Een hamerteen ontstaat bij het eerste gewricht dat naar beneden staat en het tweede gewricht dat naar boven staat. Daarin tegen is een klauwteen net wat anders. Bij een klauwteen is het een vergroeiing dat allebei de botjes scheef groeien en staat de voorkant (topje van de tenen) omlaag.

Wat is een hallux Valgus

Een hallux valgus is een scheefstand van de grote teen. Hallux valgus tenen bij Allesoverschoenen.nlIn de meeste gevallen komt dit net als bij hamertenen door verkeerd schoeisel. Te klein of te smal. Let dus altijd bij het kopen van goede schoenen op de juiste lengte en breedte maat. Uiteraard is het niet in alle gevallen de oorzaak. Het kan ook erfelijk zijn of te maken hebben met de holte of juist doorzakking van de voorvoet. Lees in de volgende blog ‘Hallux valgus oefeningen‘ wat voor oefeningen jij kunt doen om het te ontlasten.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn knobbels erger worden?

Ruimte in de schoenen! Dit is het belangrijkste om te doen. Goede schoenen zorgen voor de juiste richten van jou voeten en voorkomen voetklachten. Wanneer je goede schoenen koopt, let er op dat je genoeg ruimte aan de voorkant maar ook aan de zijkant van de tenen hebt. Ook kun je met een steunzool de voeten meer sturen dan met een normale zool. Ook dit zorgt voor verlichting van de knobbels en dat het erger wordt. Voorkom dat jou knobbels op je tenen erger worden! Het word anders steeds lastiger met het kopen van schoenen.

Schoenen voor tenen met knobbels

Heel wat schoenen zijn niet geschikt voor voeten met knobbels. Dit komt omdat het dan te strak op de knobbels zitten en daardoor pijn gaat doen. Bij verschillende merken zoals:

Zijn er elastische gedeeltes in de schoenen gemaakt, waardoor dit helemaal vrij licht en niet belast wordt.  Zeker wanneer de knobbels nog erg gevoelig zijn, raad ik zeker aan om op dit soort schoenen te lopen. Het zorgt direct voor verlichting en ontlasting! De schoenenmerken vallen dan wel onder comfortschoenen, maar zijn tegenwoordig ook heel modisch!

Andere voetklachten

Naast knobbels op de tenen zijn er natuurlijk veel meer voetklachten. De meest voorkomende voetklachten zijn:

Of denk aan welke schoenen je kunt dragen na een enkelbreuk. In de andere bloggen vertel ik je hier alles over! Zou je meer informatie over een bepaalde voetklacht of schoenen willen weten? Laat het ons gerust weten en wij zoeken het voor je uit!

 

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts