Slippers voor hielspoor

Schoenen en slippers zijn erg belangrijk. Zeker bij hielspoor klachten. Ik vertel je welke slippers voor hielspoor geschikt zijn.
Slippers voor hielspoor

Het lekkere weer is in aantocht en dat betekent dat we langzaam kunnen gaan denken aan leuke slippers en sandalen. Heerlijk al die open schoenen weer! Voor vele is dit juist geen fijne periode. Mensen met voetklachten kunnen veel makkelijker een goede schoen vinden dan een goede slipper. In deze blog vertel ik je alles over goede slippers voor hielspoor klachten.

Hoe weet ik of ik hielspoor heb?

Om het helemaal uit te sluiten, adviseer ik je om naar de huisarts te gaan. De kenmerken van hielspoor zijn:

 • Pijn onder de hak van je voet.
 • Pijn als de spier nog koud is. (als je net uit bed komt of lang hebt gezeten)
 • Pijn word iets minder als je in beweging komt.

Wat is hielspoor?

Hielspoor klachten, goede slippersHielspoor kun je herkennen aan pijn onder de hiel van je voeten. Over het algemeen voel je de pijn het meest als de spieren koud zijn. Bijvoorbeeld als je net wakker word of een langere tijd hebt gezeten. Je zet dan voor het eerst je voet op de grond en voelt direct een intense pijn.

Hielspoor is een peesplaat ontsteking dat meestal veroorzaakt word door een overbelasting. Je hebt een lange tijd stil gestaan of juist grote wandelingen gemaakt.

Helaas is hielspoor een klacht die niet zomaar weg gaat. De klacht blijft vaak een langere tijd gevoelig of als dit weg is, kan het snel weer terug komen. Blijf daarom goed op letten op wat voor schoenen of slipper je loopt. In een eerder geschreven blog: ‘Schoenen voor hielspoor‘ vertel ik je precies welke schoenen geschikt zijn voor deze voetklacht.

Oorzaak van hielspoor

Zoals ik je net vertelde, komt hielspoor meestal door een overbelasting. Met name in de zomermaanden of net na de zomer hoor je veel mensen over hielspoor- klachten. In de zomermaanden lopen er veel mensen op te platte slippers. Hierdoor wordt de hiel volledig belast en creëer je hielspoor. Te platte schoenen of slippers zijn meestal de oorzaak van hielspoor.

Goede slippers voor hielspoor

FitFlop slippers voor hielspoor
Shop direct: FitFlop slippers

Niet veel slippers zijn goed voor hielspoor. Dit komt omdat de meeste te plat zijn. Daarnaast is de stevigheid bij een slipper altijd beperkt. De slippers die ik adviseer voor hielspoor zijn de FitFlop slippers. Dit zijn slippers met een wat dikkere zool. De zool bestaat uit drie hardheden. Een zacht gedeelte, een ondersteunend gedeelte en weer een wat zachter gedeelte. Door de verschillende hardheden in de zool, zorgt de FitFlop slipper voor de juiste demping, ondersteuning en afwikkeling dat nodig is bij hielspoor klachten.

Waar moet je op letten bij slippers voor hielspoor?

Dit zijn de kenmerken waar je op kunt letten bij het kopen van goede slippers voor hielspoor.

 • Hakhoogte: Het is belangrijk om niet op te platte slippers te lopen. Juist door een kleine hakverhoging (maximaal 3 centimeter) ontlast je de hak.
 • Demping: Demping zorgt ervoor dat de hak ontlast wordt. Dit is voor hielspoor erg belangrijk.
 • Ondersteuning: Hielspoor zit onder de hak van de voet en gaat richting de holte van de voet (peesplaat) Hiervoor is de juiste ondersteuning nodig om de spier te laten ontspannen.

Hulpmiddel voor bij hielspoor klachten

Hielspoor element voor moeilijke voeten
Shop direct: Hielspoor element

Het begint bij goede schoenen en goede slippers voor hielspoor. Als dit allemaal nog niet werkt, dan kun je ook hielspoor elementen kopen. Dit zijn elementen die de peesplaat ondersteunen en de hak verlichten. Dit werkt erg goed tegen hielspoor klachten.

Is wandelen goed bij hielspoor?

Dit is afhankelijk van de ernst van de klacht. Het is altijd goed om in beweging te blijven, maar een overbelasting veroorzaakt het juist. Is het een licht vorm van hielspoor, dan kan wandelen goed zijn voor de voeten. Uiteraard een niet te lange afstand. Bij twijfel, laat je dan adviseren door de huisarts of podotherapeut.

Total
0
Shares
4 comments
 1. Hallo Roy,
  Fijn artikel, dit scheelt mij zoekwerk naar de juiste slippers.
  En wat zijn de slippers op de eerste foto gaaf, die wil ik (cognac met kurken zolen). 🙂
  Kun jij me zeggen van welk merk ze zijn? Ik kan ze nergens vinden.
  Groeten, Inge

  1. Hi Inge,

   Wat leuk dat je wat aan mijn artikel hebt gehad.
   Het zijn slippers van het merk FitFlop.
   Belangrijk bij de FitFlop slippers is dat je ze eerst een paar uurtjes draagt en dan langzaam op bouwt.
   Op Bol.com zie ik deze variaties van FitFlop staan wat hier erg op lijkt. Zie link.
   https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1205454&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fs%2Ffitflop%2Bslippers%2Bbruin%2F&name=FitFlop%20slippers%20bruin
   Mocht je toch exact de ander zoeken, dan kan ik even voor je verder speuren mocht het niet lukken.

   Groet, Roy

  1. Hi Richard,

   Leuk om te horen dat je iets aan ons artikel hebt gehad. Persoonlijk zou ik in het geval van hielspoor beginnen met de FitFlop slippers uit te proberen. Dit soort slippers zijn een klein beetje wennen, maar helpt zeker tegen deze klacht.

   Groet,

   Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts