Alles over: Sokken zonder naad

Het dragen van naadloze sokken is een stuk comfortabeler. Je lees hier alles over sokken zonder naad.
Sokken zonder naad bij Allesoverschoenen.nl

Bij een paar goede schoenen hoort natuurlijk een paar goede sokken. Sokken zijn belangrijker dan de meeste mensen denken. Je kan namelijk zelfs blaren voorkomen met de juiste sokken. In dit artikel vertel ik meer over de verschillende sokken zonder naad en waar je op moet letten bij het kopen van goede sokken.

Waarom sokken zonder naad?

Sokken kan je overal kopen. Van heel goedkoop tot aan sokken van wel €30,- euro per stuk. Natuurlijk zitten hier grote verschillen in. Zo vind je sokken zonder naad die van de mooiste materialen gemaakt zijn en goedkope sokken met naad van katoen. Het dragen van sokken zonder naad brengt heel wat voordelen met zich mee. Dit zijn ze:

Voordelen van naadloze sokken

  • Meer draagcomfort
  • Geen stiksel of naden
  • Verkleint de kans op blaren
  • Betere pasvorm
  • Sokken zijn voor gevormd

Zijn er nadelen aan naadloze sokken?

Eigenlijk zijn er geen nadelen aan het dragen van sokken zonder naad. Het brengt juist alleen maar voordelen met zich mee.

Herensokken zonder naad bij de tenen

Als je opzoek bent naar herensokken zonder naad, dan zijn er heel wat mogelijkheden. Het gaat erom wat je zoekt. Ben je opzoek naar kleurrijke sokken die je outfit afmaken of juist naar basic sneaker sokken zonder naad, het kan allemaal! Persoonlijk vindt ik dit de meest fijne sokken.

Heren sneaker sokken van Falke

Artikel: Invisible
Maten verkrijgbaar: 35-36 t/m 46-48

Heren Bamboe sokken zonder naad van SQQUADD

Artikel: SQQUADD Bamboe sokken
Maten verkrijgbaar: 35-38 t/m 47-50

Duurzame sokken zonder naad van Sock My Feed

Artikel: Sock My Feed
Maten verkrijgbaar: 39-42 t/m 43-47

Sokken zonder naad dames

Een paar goede dames sokken zorgen voor meer draagcomfort, minder irritaties en minder kans op blaren. Dit kan tijdens het hardlopen zijn, wandelen of gewoon dagelijks. Ik heb een aantal goede sokken zonder naad voor dames op een rij gezet voor een aantal gelegenheden. Dit zijn ze:

Naadloze sokken voor het hardlopen van X-Socks

Artikel: X-Socks
Maten verkrijgbaar: 37-38 t/m 41-42

Falke-sneaker-sokken-naadloos

Sneaker sokken zonder naad dames van Falke

Artikel: Invisible
Maten verkrijgbaar: 35-36 t/m 46-48

Bamboe sokken zonder naad dames van ShoeFresh

Artikel: ShoeFresh sokken
Maten verkrijgbaar: 35-38 t/m 46-50

Naadloze wandelsokken voor dames en heren

Bij wandelen zijn drie onderdelen van belang. Goede wandelschoenen, goede sokken en natuurlijk je trainingen. Ga niet in één keer te hard van stapel, maar bouw het rustig aan op. Wandelsokken zijn er van heel wat merken. Mijn voorkeur gaat overduidelijk naar het merk Falke. Zelf heb ik de Nijmeegse Vierdaagse gelopen met de Falke TK5 sokken. Dit zijn sokken die net wat dunner zijn, optimaal ventileren, verstevigd zijn en naadloos zijn. Dit is mij uitstekend bevallen! De sokken zijn er in verschillende hoogtes, afhankelijk wat je zelf fijn vindt.

Persoonlijke ervaring met sneaker sokken zonder naad

Ik heb heel wat sneaker sokken geprobeerd, maar steeds bleken ze toch niet goed te zijn. Ze zakken af tijdens het dragen, voelde toch een klein stikseltje of waren juist heel dun waardoor het toch niet helemaal lekker zat. De sneaker sokken zonder naad van het merk Falke zijn mij daar in tegen heel goed bevallen. De voorgevormde sokken zijn naadloos, goed ventilerend en zakken niet af. Door een klein rubber stukje achter in de hiel, blijven de sokken uitstekend zitten. De sneaker sokken zonder naad zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bekijk hier de Falke sneaker sokken zonder naad

Waar let je op bij het kopen van goede sokken?

De prijs van een paar sokken zegt niet altijd alles. Natuurlijk kan je er van uit gaan dat een sok van één euro niet de beste sok is. Let daarom bij het kopen van goede sokken op het materiaal van de sokken. Goede sokken zijn gemaakt van polyester, wol, marine wol, elastan en juist niet van katoen. Katoen neemt namelijk vocht op, waardoor de sok nat blijft. Dit is niet goed voor de voeten.

Naast het materiaal is ook de maatvoering belangrijk. Bij veel sokken zie je dat één maat, meerdere schoenmaten zijn. Bijvoorbeeld maat één is: 36-40 en maat twee is: 41-46. Goede sokken zijn voor maximaal drie schoenmaten geschikt. Voorbeeld maat: 42-43. Koop daarom sokken met een niet te grote maatrange.

We hebben het nu gehad over het materiaal van sokken, de maatvoering, maar nog niet over de manier hoe sokken gemaakt worden en dat sokken zonder naad beter zijn. Vrijwel alle sokken worden tegenwoordig machinaal gemaakt. Maar er zit wel degelijk verschil in de maakwijze en dus ook de kwaliteit. Sokken die doorgemeten zijn met echte voeten en echt voor een linkervoet en rechtervoet gemaakt zijn, zitten een stuk comfortabeler.

Natuurlijk spreekt het voor zich dat naadloze sokken een stuk lekkerder aan voelen dan sokken waar een stiksel in zit.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer