Alles over: wandelschoenen repareren

Wandelschoenen reparatie is duurzaam en verlengt de levensduur van je wandelschoenen.
Wandelschoenen repareren

Wandelschoenen hebben heel wat te verduren. Hierdoor is het goed mogelijk dat er een keer wat kapot gaat of dat je wandelschoenen verslijten. Wandelschoenen repareren kan op heel wat manieren. Het is maar net wat nodig is. In dit artikel vertel ik de meest voorkomende wandelschoen reparaties, wat hiervan de gemiddelde kosten zijn en waar je dit kunt laten doen.

Waarom wandelschoenen repareren?

Buiten het feit om dat het goed voor het milieu is, is het ook duurzaam en een stuk goedkoper dan een paar nieuwe wandelschoenen. Natuurlijk heeft het repareren van wandelschoenen alleen zin als de rest van je wandelschoenen nog goed zijn. Dit kun je altijd laten beoordelen bij een schoenenwinkel of bij een schoenmaker.

Wat kan je allemaal aan je wandelschoenen repareren?

Wandelschoenen reparaties gebeurd regelmatig. Het meeste aan je wandelschoenen kun je repareren, wel is het altijd de vraag of je wandelschoenen het nog waard zijn. Je kan natuurlijk een paar zolen vervangen, maar als de rest van je wandelschoenen ook aan zijn eindje is, dan is dit zonde van je geld. Hieronder vertel ik je de meest voorkomende wandelschoen reparaties.

Reparatie wandelschoenen: hakken vervangen

De hakken van je wandelschoenen verslijten over het algemeen als eerste. Het is daarom belangrijk om dit goed in de gaten te houden en op tijd te laten vervangen. Je kan bij een schoenmaker een hakstuk of een hele hak onder je wandelschoenen laten zetten.

Kosten van hakken vervangen onder wandelschoenen

Je hakken vervangen van je wandelschoenen kan op verschillende manieren. Daarom zijn er verschillende prijzen voor. Hieronder de gemiddelde prijs per mogelijkheid.

Dames wandelschoenenHeren wandelschoenen
Hakstuk vervangen€17,-€19,-
Hele hak vervangen zonder profiel€26,-€28,-
Hele hak vervangen met profiel€28,-€30,-
Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een hakstuk of een hele hak met profiel. Een hakstuk alleen als de rest van je hak nog genoeg profiel heeft en een hele hak met profiel wanneer het grootste gedeelte versleten is.

Bekijk de nieuwe collectie wandelschoenen van topmerken!

Lowa wandelschoenen

Het merk Lowa is het grootste wandelmerk van dit moment. Tevens hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse.

Meindl wandelschoenen

Het Duitse wandelmerk Meindl is één van de marktleiders op het gebied van wandelschoenen.

Hanwag wandelschoenen

Het wandelmerk Hanwag maakt stevige en comfortabele wandelschoenen van hoogwaardige materialen.

Gri-sport wandelschoenen

Wandelschoenen van een goede kwaliteit voor een scherpe prijs vindt je in de collectie bij Gri-sport!

Wandelschoenen zolen repareren

Net als de reparaties van hakken, komt het repareren van wandelzolen ook regelmatig voor. De reparatie van wandelzolen kan bij een goede schoenmaker gedaan worden of bij de leverancier van je wandelschoenen. De merken Lowa, Meindl en Hanwag werken bijvoorbeeld alle drie samen met één specifieke schoenmaker die al hun reparaties doet binnen Nederland. Wanneer je ervoor kiest om je wandelzolen te laten vervangen bij de schoenmaker van de wandelmerken, dan zijn de kosten wel een stukje hoger.

Wat kost het om wandelzolen te vervangen?

Bij wandelzolen reparatie kan je kiezen voor een wandelzool of een Vibram zool. Vibram is een wat slijtvastere zool wat fijn is bij glad wegdek. Hieronder de prijzen en de prijzen wanneer je dit bij de schoenmaker van de bovengenoemde merken laat doen.

Dames Heren Bij de schoenmaker van de wandelmerken
Standaard wandelzool€45,-€50,-
Vibram wandelzool€55,-€60,-,-€79.50 – €85,-
Vibram zool incl. dempinglaag€89.50 – €109.50

Hielvoering wandelschoenen vervangen

Wanneer je hielvoering kapot gegaan is, is dit meestal een teken van wrijving of ruimte bij de hielpartij in je wandelschoenen. Door de wrijving schuurt je hiel langzaam de voering kapot. Een nieuwe hielvoering kan je gemakkelijk laten repareren bij een goede schoenmaker. Als je dit laat maken zou ik altijd gaan voor een leren hielvoering. Dit gaat een stuk minder snel kapot dan een stoffen voering.

Wat kost een nieuwe hielvoering in mijn wandelschoenen?

Zoals ik eerder vertelde gaat een hielvoering regelmatig kapot door wrijving. Met name bij sneakers zie je dit regelmatig. Hieronder de gemiddelde prijs van een nieuwe hielvoering in wandelschoenen.

Nieuwe hielvoering wandelschoenen
Lage wandelschoen€19,-
Hoge wandelschoen€24,-

Stootranden wandelschoenen vervangen

Niet bij alle wandelschoenen zit een speciale stootrand. Met name bij wat zwaardere wandelschoenen zie je regelmatig een stootrand. Dit komt omdat deze wandelschoenen geschikt zijn voor bergen en heuvel- achtige gebieden.

Kosten stootrand wandelschoenen reparatie

Je hebt twee verschillende stootranden. De standaard maat en een hogere stootrand. Hieronder de gemiddelde prijzen van de verschillende stootranden wanneer je dit laat maken bij de schoenmaker.

Stootrand wandelschoenen repareren
Standaard formaat€22,50
Hoge stootrand€27,50
Total
1
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts