De beste slippers voor platvoeten, je leest het hier!

Het dragen van goede schoenen en slippers is altijd belangrijk. In dit artikel vertel ik je alles over de beste slippers voor platvoeten.
Beste slippers voor platvoeten

De sale in de winkels zie je langzaam plaatsmaken voor de nieuwe zomertrends. Hier horen natuurlijk ook leuke slippers en sandalen bij. Ik kan niet wachten op het lekkere weer en een paar fijne slippers aan mijn voeten. Als je voetklachten hebt, is dat een stuk lastiger. In dit artikel vertel ik je alles over platvoeten. Het is belangrijk om te weten welk voettype je hebt om zo de juiste slipper of schoen te kunnen kopen. Ik vertel je uiteraard ook welke slippers voor platvoeten geschikt zijn.

Wat zijn goede slippers?

Er zijn heel wat slipper merken te verkrijgen. Van een ‘eenvoudige’ badslippers tot een modische comfort- slipper. Voor ieder wat wil! Maar helaas zijn ze niet allemaal even goed. Een goede slippers moet aan een aantal factoren voldoen. Dit zijn ze:

  • Ondersteuning: Het is altijd belangrijk om een lichte ondersteuning vanuit de loopzool te krijgen. Dit zorgt voor minder voetbelasting en daardoor minder snel kans op vermoeiden voeten. Hierdoor voorkom je pijn aan de voeten.
  • Demping: Een zachte loopzool is altijd fijn! Maar als er voetklachten zijn, dan is het ook noodzakelijk. Een combinatie van zacht en ondersteuning is het meest geschikt voor de voeten.
  • Hak- hoogte: Een klein beetje hak- hoogte is fijn voor de voeten. Omdat je niet te plat loopt, verdeel je de druk van je lichaamsgewicht over de hele voet. Hierdoor ontlast je de hak. Resultaat is dat je minder snel last hebt van vermoeiende voeten en de kans op hielspoor klein is.

Heb ik een platvoet?

Platvoeten, alles over slippers voor platvoetenBij een platvoet zie je dat je geen holte in de voetboog hebt. De gehele voetzool maakt contact met de grond. In dit geval rust ook de voetboog in het geheel of gedeeltelijk op de grond. Een platvoet is een voettype en geen afwijking of voetklacht. Wel kunnen hierdoor eerder bepaalde voetklachten ontstaan. Vaak is het voettype erfelijk bepaald en kan je hier niet heel veel aan doen. Wel zijn er hulpmiddelen die de druk kunnen verlichten of voorkomen dat het erger wordt.

De kenmerken van een platvoet op een rij:

  • Holte van de voet raakt de grond gedeeltelijk of helemaal
  • Geen voetboog
  • Vaak een lage wreef

Komt dit overeen met jou voeten? Blijf dan lezen. Ik ga je nu alles vertellen over de voetklachten die kunnen ontstaan bij een platvoet en vertel je straks welke slippers voor platvoeten geschikt zijn.

Voetklachten die kunnen ontstaat bij een platvoet

Bij elk voettype komen bepaalde klachten eerder voor dan bij een ander voettype. Als ik me beperk tot de platvoet, dan zijn dit de meest voorkomende voetklachten:

  • Vermoeide voeten: Omdat de hele voet rust op de grond, is de belasting bij de voorvoet ook wat groter. Dit kan resulteren in eerder vermoeiden voeten. Je voeten moet hierdoor meer werken dan bij een ander voettype. Het dragen van slippers voor platvoeten is dan ook extra belangrijk.
  • Pijn of zwellingen: Bij een platvoet kan een zwelling (opgezette voet) of een pijn onder de bal van je voet eerder voorkomen. Dit komt dan vaak door overbelasting.
  • Knie, heup en rug klachten: Door de pijn, zwelling en/of vermoeiende voeten kan dit doorwerken in de knieën, heup en rug. Pijn in de onderrug komt ook regelmatig voor. Dit kan dus ook aan de schoenen of slippers liggen waar je op loopt. Daarom is het des te belangrijk om te weten welke slippers voor platvoeten geschikt zijn.

Wil je direct aan de slag en de stand van je voeten verbeteren? Probeer dit dan eens!

Top 3 beste slippers voor platvoeten

Het dragen van goede slippers is voor iedereen belangrijk. Maar zeker als je platvoeten hebt. Ik ga je de beste slippers voor platvoeten vertellen.

#01 FinnComfort slippers voor platvoeten

FinnComfort slippers voor platvoeten
Bekijk aanbod: FinnComfort slippers

De gehele collectie van het Duitse merk FinnComfort is geschikt voor platvoeten. Dit komt omdat de binnenzolen van kurk zijn gemaakt. In de zool zitten lichte verhogingen die de juiste ondersteuning bieden dat nodig is. Het fijne van Kurk is dat het ook een dempend materiaal is. Hierdoor loop je comfortabel en zacht, maar wordt je wel op de juiste manier ondersteund.

Het materiaal kurk moet zich eerst goed vormen naar de voet. Na een tijdje dragen gaat dit steeds meer naar de voeten staan en gaan ze steeds lekkerder zitten. Een ideale slipper voor platvoeten dus!

#02 Birkenstock slippers voor platvoeten

Birkenstock slippers voor platvoeten
Shop direct: Birkenstock slippers

Net als bij de FinnComfort slippers, bestaan de Birkenstock slippers ook uit een kurken loopzool. De kurkenzool zorgt voor de juiste stevigheid en comfort. Zoals ik net vertelde moet je dit eerst inlopen, zodat dit geheel naar de voeten kan gaan staan. Een verschil met de Birkenstock slippers en de FinnComfort slippers is dat je Birkenstock net wat meer moet inlopen. Uit zichzelf is dit net iets stugger dan de FinnComfort slippers. Ook zijn de Birkenstock slippers wat platter dan de FinnComfort slippers. Ondanks de platte zool is de Birkenstock slippers voor platvoeten geschikt.

#03 FitFlop slippers voor platvoeten

FitFlop slippers voor platvoeten
Bekijk aanbod: FitFlop slippers

In een eerder geschreven blog: ‘Slippers voor hielspoor‘ lichte ik het merk FitFlop al uit. Dit komt omdat de zolen van FitFlop uit drie hardheden is gemaakt. Een zachte dempende laag, ondersteunende laag en een zachte laag met afwikkeling. Hierdoor zijn de FitFlop slippers voor meerdere voetklachten en voettype geschikt.

De FitFlop slippers zijn heerlijk zacht en comfortabel aan de voeten. En ook nog eens leuk! Ideale slippers voor platvoeten.

Heb je je toch bedacht en wil je liever een sandaal en/of ook een goede schoen voor platvoeten? Lees dan ook eens de bloggen: ‘Alles over: goede sandalen voor platvoeten‘ ‘Top5 schoenen voor platvoeten‘.

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sandalen met voetbed

Goede sandalen met voetbed

Opzoek naar een goede sandaal met voetbed? Dan zit je hier goed! Na het lezen van dit artikel weet je alles over goede sandalen met voetbed!
Lees meer