Welke schoenen na knieoperatie

Wil je weer gaan lopen/wandelen na een knieoperatie? In dit artikel vertel ik welke schoenen na knieoperatie goed zijn.
Welke schoenen na knieoperatie

Alsof een knieoperatie nog niet vervelend genoeg is! Ook je kleding en schoenen moet je aanpassen na je operatie. Je zult merken dat je (tijdelijk) niet meer in je normale spijkerbroek past. In dit artikel vertel ik welke schoenen na knieoperatie geschikt zijn en welke juist niet.

Welke schoenen na knieoperatie

Xsensible schoenen na knieoperatie
Bekijk aanbod: Xsensible schoenen

Bij een knieoperatie is het belangrijk dat de wond zo snel en goed mogelijk geneest. Dit betekent dat je het een stukje rustiger aan moet doen. Flink wat rust houden is het meest belangrijke na de knieoperatie. Heel lastig en vervelend, maar het hoort er wel bij.

Als je langzaam weer wat mag gaan lopen is het belangrijk dat je goede stevige schoenen aan je voeten hebt. Een aantal kenmerken voor jou op een rij waar schoenen na knieoperatie aan moeten voldoen.

 • Stabiliteit: Het is belangrijk dat je stabiel op je schoenen staat. Kies daarom voor een wat bredere loopzool. Dit zorgt voor balans en stevigheid.
 • Ondersteuning: De juiste ondersteuning zorgt voor een betere houding. Dit komt je knie ten goede.
 • Hielversteviging: Een goede schoen voor na een knieoperatie moet een hielversteviging hebben. Dit zorgt ervoor dat je voeten recht blijven staan.
 • Demping: Met veel demping in de schoenen, ontlast je de gewrichten. Ideale schoenen dus voor na een knieoperatie.
 • Afwikkeling: Schoenen met een goede afwikkeling of zelfs met een afwikkelplaat, zorgen voor minder voetbelasting. Dit is ook heel fijn voor je knieën.

Welke schoenmerken kan ik dragen na een knieoperatie?

Mephisto schoenen voor na knieoperatie
Bekijk aanbod: Mephisto schoenen

Er zijn heel wat schoenmerken die stevige en comfortabele schoenen maken. De zogeheten comfort- schoenenmerken. Je denkt waarschijnlijk meteen, dat soort schoenen wil ik echt niet!

Gelukkig is dit niet meer wat het was. Voorheen waren dit soort schoenen, inderdaad suf en oudbollig. Tegenwoordig zeker niet! Het zijn zelfs leuke modische schoenen geworden. Bekijk bijvoorbeeld eens dit soort schoenen? Gaaf toch! En ze voldoen ook nog eens aan alle eisen die nodig zijn voor na een knieoperatie.

Ik draag ze zelf niet vanwege een knieoperatie, maar wel omdat ik gevoelige knieën heb. Het ontlast je voeten enorm.

Een aantal schoenmerken voor na een knieoperatie voor jou op een rij:

 • Gijs schoenen
 • Durea schoenen
 • Xsensible schoenen
 • Hartjes schoenen
 • Mephisto schoenen

Dit zijn allemaal schoenen die de juiste stevigheid bieden dat nodig is na een knieoperatie.

Mag je lopen na een knieoperatie?

Het is belangrijk om rustig aan te doen. De dag na de operatie mag je onder begeleiding al een klein stukje proberen te lopen met krukken. De krukken gebruik je de eerste 6 weken. Zolang je knie nog niet stabiel is, loop je met een spalk om je been. Dit zorgt ervoor dat je knie ontlast word.

Wandelen na knieoperatie?

Het is juist goed om direct te wandelen na je knieoperatie. Uiteraard wel voorzicht en met je krukken. Belangrijk om hier ook goede wandelschoenen voor te gebruiken. Hoge wandelschoenen geven net wat meer stevigheid, waardoor ik dit zou aanbevelen.

Wandelen is goed voor de wondgenezing en de doorbloeding van je been.

Schoenen en voetklachten

Bij voetklachten en/of operaties is het belangrijk om te kijken wat nodig is. Voor iedere klacht is een andere schoen misschien net wat meer geschikt. Lees daarom ook mijn andere blogs:

Total
0
Shares
2 comments
 1. Dag Roy

  Ik heb een vraagje. Ik ben 57 jaar en heb net een knieoperatie achter de rug waarbij 90% van één meniscus werd verwijderd.
  Een vriendin van mij heeft mij nu MBT-schoenen aangeraden. Dat merk vind ik niet terug bij de vijf merken die je aanraadde. Is dat ook een geschikte schoen met de nodige ondersteuning om te revalideren na een knieoperatie?
  Hartelijk dank voor je antwoord.
  Met vriendelijke groeten
  Karolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts