Stappenplan: veters schoonmaken

Gebruik ons stappenplan om je veters schoon te maken. Niet gelukt? Dan is het tijd voor nieuwe veters.
Veters schoonmaken - Allesoverschoenen.nl

Een klein onderdeel van je schoenen, maar ó zo belangrijk. Veters maken of breken je schoenen. Zeker als je het aandurft om voor veters met een printje te gaan of een felle kleur. Het is daarom belangrijk om je veters mooi schoon te houden.

In dit artikel vertel neem ik je stap voor stap mee in ons eenvoudige stappenplan: veters schoonmaken.

Maak je alle veters op dezelfde manier schoon?

Nee. Het is belangrijk om te kijken naar het materiaal van je veters. Leren veters is bijvoorbeeld iets heel anders dan een katoenen veter. Ook de kleur is van belang tijdens het schoonmaak proces van veters. Ga je je veters schoonmaken met bleek, dan is dit niet verstandig bij een donkere kleur veter.

Wat heb je nodig om je veters schoon te maken?

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden is het belangrijk om de juiste schoonmaak producten in huis te hebben. Met de volgende producten clean jij gemakkelijk je veters:

Stappenplan: witte veters schoonmaken

Nu je weet met welke producten je eenvoudig veters kunt schoonmaken, gaan we over op het stappenplan: witte veters schoonmaken.

In dit stappenplan laat ik je zien hoe je veters kunt schoonmaken. Ik heb als voorbeeld witte veters gebruikt omdat hier het resultaat het meest zichtbaar is. Natuurlijk kan je dit eenvoudige stappenplan ook voor andere kleuren veters gebruiken. Wanneer je donkere kleuren veters wilt schoonmaken, adviseer ik niet bleek te gebruiken maar een reinigingsmiddel. Hier komt ik straks op terug.

Het resultaat na het schoonmaken van veters met mijn stappenplan. © Allesoverschoenen.nl

Stappenplan: witte veters schoonmaken

  1. Haal je veters uit je schoenen.
  2. Borstel het grootste vuil van je veters met de zachte schoenborstel.
  3. Maak een mengsel van water, sneaker crep protect. (bij witte veters ook bleek)
  4. Leg je veters in het mengsel in laat dit een aantal minuten staan.
  5. Roer met een lepel de veters door het mengsel heen.
  6. Haal je veters uit het mengsel en doe de veters in een bakje kokend water. (of spoel ze af met kokend water).
  7. Hang de veters op om ze goed te laten drogen. (buiten of op een droogrek)
  8. Je veters zijn weer helemaal schoon! Zijn ze niet glad meer? Dan kan je de veters eventueel strijken.
  9. Rijg je veters weer in je schoenen.
© Allesoverschoenen.nl

Hoe moet je NIET je veters schoonmaken?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je weet hoe je wel je veters kunt schoonmaken. Toch vind ik het belangrijk om te benoemen hoe het juist niet moet. Je wilt natuurlijk niet dat je favorieten paar sneakers beschadigd raken. Online lees je namelijk van alles over het schoonmaken van veters. Allerlei manieren waarbij je een goed resultaat zou moeten ervaren.

Belangrijk om te weten is dat wij bij Allesoverschoenen.nl alles zelf testen om zo het juiste advies te kunnen geven. Wij zijn dan ook van mening dat niet alle manieren werken die je online leest. De volgende 2 manieren raden wij dan ook niet aan.

Veters schoonmaken met baking soda

Ook dit zou een goede oplossing moeten zijn om je veters goed schoon te maken. Met flink wat schrobben zou je je veters schoon kunnen maken met baking soda. Helaas heeft ook dit niet gewerkt. Wel gaan de lichte vlekken uit de veters, maar zeker niet alle vlekken. Voor het beste resultaat is de crep protect cure nodig.

Witte veters schoonmaken zonder bleek

Natuurlijk kan je proberen om je witte veters zonder bleek schoon te maken, maar mijn ervaring is dat je met een klein beetje bleek een mooier resultaat krijgt. Je witte veters zijn dan een stuk witter dan zonder bleek.

Wel is het mogelijk om donkere veters zonder bleek schoon te maken!

Niet gelukt? Bekijk hier alle soorten veters!

Is het toch niet gelukt met ons stappenplan? Dan zit er helaas niets anders meer op. Tijd voor nieuwe veters! Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van standaard veters in verschillende kleuren en lengtes en veters met printjes.

Naast de standaard kleuren veters kan je natuurlijk ook gaan voor een veter die je schoenen echt af maken.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts