Alles over: schoenen voor pijnlijke voeten.

Goede schoenen zijn erg belangrijk. Zeker bij voetklachten. In dit artikel vertel ik je welke schoenen voor pijnlijke voeten geschikt zijn.
Hartjes schoenen voor pijnlijke voeten

Heb jij last van pijnlijke voeten? Erg vervelend! En zeker als het je niet lukt om goede en leuke schoenen te kopen. Goede schoenen is voor iedereen belangrijk. Maar zeker in het geval van voetklachten en/of pijnlijke voeten. In dit artikel ga ik je alles vertellen over schoenen voor pijnlijke voeten. Na het lezen van dit artikel, is het voor jouw geen probleem meer om trendy schoenen te kopen die comfortabel voor je voeten zijn!

Veel voorkomende voetproblemen

Hallux Valgus oefeningen 2Het begint natuurlijk bij, welke pijn je aan de voeten hebt. Dit zijn de meest voorkomende voetklachten:

  • Pijn onder de hak: Meestal duidt dit op hielspoor. Een brandende pijn onder de hak van je voeten. In het geval van hielspoor is het belangrijk om zachte schoenen te dragen met een kleine hakverhoging. In een eerder geschreven blog: ‘schoenen voor hielspoor‘ lees je hier alles over. Ook dit werkt erg goed!
  • Knobbels op de tenen: Dit kunnen verschillende voetklachten zijn. Meestal noem je dit hamertenen. Dit zijn kleine knobbels boven op de kootjes van je tenen. Dit komt meestal door gebrek aan ruimte in de schoenen. Het dragen van schoenen voor pijnlijke voeten is dan ook zeker belangrijk als er knobbels aanwezig zijn.
  • Knobbel aan de zijkant van de voet: Dit is meestal een Hallux Valgus. In dit geval staat de grote teen scheef naar binnen, waardoor de knobbel aan de zijkant steeds meer zichtbaar wordt. Let hierbij op goede ruime (brede) schoenen.
  • Wondjes en blaren: Vaak komt dit voor mij diabetes. Als het gaat om schoenen voor diabetes, adviseer ik om schoenen te kopen met zo min mogelijk stiksels. Daarnaast is stevigheid belangrijk. Een hogere schoen met een langere vetersluiting zorgt voor meer stabiliteit en comfort.

Pijnlijke voeten na lang staan?

Xsensible schoenen Allesoverschoenen.nl
Bekijk aanbod: Xsensible schoenen

Meestal komt dit door overbelasting. Je voeten zijn het dan niet gewend om zó lang te staan waardoor dit een pijnlijk gevoel geeft. Ook kan het met je voettype te maken hebben of je schoenen. Zeker bij veel lopen of een staand beroep is het van belang om de juiste schoenen te dragen. Goede schoenen ontlast de druk van de voeten, waardoor je minder kans op pijnlijke voeten hebt.

Goede schoenen voor pijnlijke voeten zijn dan ook erg belangrijk. En wist je dat dit soort schoenen de voetklachten gedeeltelijk of zelfs helemaal weg kunnen nemen? Het kan zeker! Mijn advies is om schoenen te dragen met een goede demping en ondersteuning. Ook zijn er schoenen met een afwikkelplaat in de schoenen. Dit is een ronde plaat bij de voorvoet, die de druk bij de voorvoet weg haalt. Hier vertel ik straks meer over.

Pijnlijke schoenen door Hallux Valgus

Een veel voorkomende klacht is een Hallux Valgus. Dit kan erfelijk zijn, maar bij de meeste komt het door verkeerde schoenen. Ook bij mensen die veel op hakken lopen, komt dit regelmatig voor. De scheefstand van de grote teen komt staat in samenhang met de knobbel die steeds meer uitsteekt.

Schoenen voor pijnlijke voeten ‘Hallux Valgus’ moeten dan net wat breder zijn dan ‘normale’ schoenen. Ook is het belangrijk dat er geen stiksel of naden bij de knobbel zitten. Let bij het kopen van schoenen op genoeg ruimte bij de tenen, zowel aan de voorkant als in de breedte.

Tegenwoordig zijn er diverse schoenenmerken zoals: Xsensible of FinnComfort die schoenen met stretchleer in het assortiment hebben. Dit is ideaal voor mensen met een Hallux Valgus.

Schoenen voor pijnlijke voeten

FinnComfort schoenen voor pijnlijke voeten
Bekijk aanbod: Schoenen voor pijnlijke voeten

Om goede schoenen voor pijnlijke voeten uit te kiezen, is het belangrijk om eerst te weten welke voetklacht je hebt. Net vertelde ik je al meer, wat voor schoenen bij bepaalde voetklachten geschikt zijn. De kenmerken van schoenen voor pijnlijke voeten zijn:

  • Goede hiel versteviging: Dit zorgt er voor dat je voeten de juiste richting op blijven staan. Je kunt hierdoor niet letterlijk naast je schoenen gaan lopen. De juiste houding zorgt voor minder belasting aan je voeten, knieën en rug.
  • Demping: Door extra demping verlicht je pijn onder de hiel en/of voorvoet. Zeker bij hielspoor klachten is dit erg fijn. Ook bij snel vermoeide voeten kan dit een verlichting zijn. Dit is ook een mooie oplossing voor extra demping!
  • Juiste ondersteuning: In goede schoenen voor pijnlijke voeten, moet een ondersteunend voetbed zitten. Dit zorgt voor extra ondersteuning in de holte van je voet. Dit ontlast de voetboog waardoor je minder belasting aan de voeten hebt.
  • Goede afwikkeling: Een fijne afwikkeling zorgt er voor dat je voeten zelf minder hoeven te doen. De schoen neemt een stukje van de afwikkeling over van de voeten.

Welke merken verkopen schoenen voor pijnlijke voeten?

Veel mode merken zijn helaas niet geschikt als je pijnlijke voeten hebt. Maar gelukkig ook een heleboel wel. Dit zijn de schoenmerken die ik zou adviseren voor pijnlijke voeten:

Extra comfort voor pijnlijke voeten

Het dragen van goede schoenen voor pijnlijke voeten is erg belangrijk. Daarnaast zijn er nog meer oplossingen om de pijn te verlichten. Dit kan er goed bij helpen! Ook kan een op maat gemaakte steunzool druk weg halen om zo minder pijnlijke voeten te hebben. Bij twijfel over de voetklachten en wat je het beste kunt doen, kan je je altijd laten adviseren door een podoloog of huisarts.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Ik heb ook gemerkt dat de juiste ondersteuning voor je voeten vinden erg belangrijk is. Daarnaast kijk ik altijd naar de zool en of deze voldoende demping heeft. Ook draag ik graag mijn eigen steunzolen in schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts