Speciale schoenen voor ouderen

Ben jij opzoek naar een paar goede schoenen? In deze schoenenblog lees je alles over speciale schoenen voor ouderen.

Je wilt voor je vader, moeder  of voor een ander die op leeftijd is een paar goede schoenen kopen. Helaas, je hebt zelf geen idee wat nou wel of niet goed is. Wees gerust, hier zit je helemaal goed! In de schoenen blog ‘ speciale schoenen voor ouderen ‘ vertel ik je alles dat je moet weten voor het kopen van een paar goede schoenen voor ouderen.

Meten = weten !

Speciale schoenen voor ouderen - voeten meten

Het begint met de basis. Wat is de juiste schoenmaat zowel in de lengte als breedte. In de tabel hier aan de zijkant heb je een indicatie van hoe jij de voeten zelf kunt meten. Dit zijn de lengte maten die gemiddeld zijn.

Uiteraard kan dit iets afwijken per merk. Wanneer de schoenen aan de voeten zitten, wil ik 0.5 tot 1.0 centimeter aan ruimte over houden bij de tenen wanneer je staat.

Speciale schoenen voor ouderen - breedte maten meten

Nu je een indicatie hebt van wat de juiste schoenmaat is is het belangrijk dat je ook op de breedte gaat letten van de schoenen. In de volgende tabel zie je precies welke breedte maat bij de voeten hoort.

Wanneer je de lengte en breedte goed gemeten hebt, weet jij de juiste schoenmaat die je nodig hebt om speciale schoenen voor ouderen te kunnen kopen.

Wat zijn speciale schoenen voor ouderen

Nu de mode steeds sportiever is geworden, is het ook een stuk lastiger om een wat behoudende schoen te vinden voor ouderen. Over het algemeen lopen ouderen namelijk niet op een gympje of een sneakertje. Wat wel een groot verschil is, is dat een schoen voor ouderen tegenwoordig best wat hipper mag zijn dan voorheen. Zo zie je ook bij diverse comfortmerken zoals: FinnComfort, Durea schoenen en Hartjes schoenen dat ze een omslag gemaakt hebben naar goede schoenen maar wel net wat vlotter dan voorheen.

Speciale schoenen voor ouderen voldoen over het algemeen aan een aantal punten.

 1. Weinig tot geen stiksels op het voorblad
 2. Stevig in de hiel
 3. Schoenen met klittenband of een rits
 4. Elastisch gedeelte in de schoenen

Waar koop ik speciale schoenen voor ouderen

Speciale schoenen voor ouderen kun je het beste in de betere schoenenwinkels kopen. Hier word goed naar de voeten gekeken zodat ze precies weten welke schoen de juiste is. In het geval je het liever toch online wilt bestellen omdat dit nou eenmaal een stuk praktischer is dan kun je dit op verschillende webshops kopen. Wanneer je online gaat zoeken kom je bij heel wat schoenen webwinkels uit die een ruim aanbod hebben. Let vooral op de eerder genoemde punten of dit in de schoenen zit. Dit kun je terug vinden in de beschrijving van de schoenen. Een aantal speciale schoenen voor ouderen zet ik voor jou op een rij.

Speciale schoenen voor ouderen Xsensible Lucia Speciale schoenen voor ouderen Finn Comfort Hartjes schoenen speciale schoenen voor ouderen

Dit zijn een aantal speciale schoenen voor ouderen van diverse merken.

 1. Xsensible Lucia
 2. FinnComfort Osorna
 3. Hartjes XS Sun in het zwart

De grote voordelen van deze schoenen zijn dat de schoenen zacht en soepel zijn, maar wel de juiste stevigheid bieden. Er zit in de schoenen een rits of ze zijn afgewerkt met klittenband. Bij de Xsensible Lucia is het voorblad van elastisch leer waardoor dit mooi mee rekt. Dit komt goed van pas wanneer er bobbels op de voeten zitten. (Halux valgus of hamertenen)

Senioren schoenen

De boven genoemde schoenen worden ook wel eens senioren schoenen genoemd. Senioren schoenen AllesoverschoenenNaast de senioren schoenen voor dames of heren worden er ook geregeld verband schoenen aanbevolen. Let er wel op: dit zijn schoenen die heerlijk zacht zijn, maar ook een stukje minder stevig als de andere schoenmerken. Verband schoenen zou ik dan ook alleen aanbevelen voor in huis of kleine stukjes te lopen.

Verband schoenen vind je van diverse merken.

 • Varomed
 • Pulman
 • Fisher

Dit zijn een aantal goede merken waar jij een paar verband schoenen kunt bestellen. Wil je toch liever senioren schoenen, dan zou ik eens een kijkje nemen bij de volgende merken:

 • FinnComfort schoenen
 • Hartjes schoenen
 • Waldlaüfer schoenen
 • Durea schoenen
 • Xsensible schoenen
 • Helioform schoenen
Total
6
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts