Waarom schoenen uit in huis? Reden en advies

Waarom schoenen uit in huis

Je bent bij een leuke feestje geweest of je hebt een normale wandeling gemaakt, het maakt niet heel veel uit. Altijd neem je ongemerkt heel veel mee in huis. Van een klein beetje zand tot aan de meest vieze dingen. Zelfs giftige stoffen is mogelijk. In dit artikel vertel ik je precies waarom schoenen uit in huis belangrijk is. Ook vertel ik waarom schoenen uit bij Turken of Chinezen gebruikelijk is.

Is het vies om je schoenen aan te houden in huis?

Het is heel vies om je schoenen aan te houden in huis. Wat veel mensen niet weten is dat je ongemerkt heel wat viezigheid meeneemt je huis in. Dit kan van een kleine zandkorrel tot aan giftige stoffen zijn. Een klein loopje naar de supermarkt kan al voor heel wat viezigheid zorgen.

Waarom schoenen uit in huis?

Zoals ik net vertelde is een klein loopje al voldoende om heel wat viezigheid mee naar binnen te nemen. Zonder dat het opvalt, zijn je schoenen ƩƩn grote bron van bacteriƫn en viezigheid. Hieronder een overzicht van de belangrijkste redenen waarom je je schoenen het beste uit kunt doen in huis.

Schoenen uit in huis vanwege viezigheid onder je loopzool

Bij kinderschoenen zie je al snel de bagger en de viezigheid zitten, maar bij volwassen niet altijd. Toch komt er bij elk loopje dat je buiten doet een klein beetje viezigheid mee. Laat staan als je de schoenen een hele dag aan hebt.

Schoenen uit in huis vanwege bacteriƫn op schoenen

Misschien wel Ć©Ć©n van de belangrijkste redenen ‘waarom schoenen uit in huis’ belangrijk is. Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld op ieder paar schoenen 420.000 duizend verschillende soorten bacteriĆ«n zitten. En die neem jij dus iedere dag mee je huis in. Niet heel smakelijk en fris vindt je niet?

Schoenen uit in huis vanwege asfaltwegen

Het is gebleken dat asfaltwegen die afgewerkt zijn met teer er voor kunnen zorgen dat gifstoffen mee naar binnen kunnen komen. Je hoeft maar in de buurt van dit soort wegen te lopen en je kunt het al meenemen. Dit heeft te maken met regenwater dat op dit soort wegen blijft liggen.

Schoenen uit in huis vanwege je voeten

Voeten hebben rust nodig. In een schoen zitten de voeten de hele dag opgesloten. Voeten vinden het een stuk fijner om juist lekker vrij te zijn en de ruimte te hebben. Daarnaast transpireert elke voet. Dit gaat in het materiaal van de schoenen zitten, waardoor het nooit heel fris is.

Lees hier waarom je je schoenen in huis uit moet doen.

Schoenen uit in huis vanwege je schoenen

Het klinkt gek, maar ook schoenen hebben rust nodig. Door de transpiratie en het gebruik van schoenen, is het verstandig om niet iedere dag dezelfde schoenen te dragen. Probeer om de dag je schoenen te dragen. Door je schoenen uit te doen in huis krijgen ze al net wat meer tijd om te kunnen opdrogen en te rusten voor de volgende dag.

Schoenen uit in huis vanwege je vloer

Buiten alle vieze bacteriƫn en stoffen die je meeneemt is het natuurlijk ook veel beter voor je vloer. Er zal maar net een steentje onder je schoenen zitten dat voor een flinke kras of barst zorgt.

Welke schoenen wel in huis dragen?

Draag binnen muilen (pantoffels). Dit zijn pantoffels die je alleen binnen draagt. Zo zorg je ervoor dat er geen viezigheid of andere bacteriƫn mee naar binnen kunnen komen. Daarnaast zijn dit zachte en soepele pantoffels waarbij de voeten lekker kunnen luchten en ruimte hebben.

5 bijzondere gebruiken omtrent schoenen in andere landen

Ieder land heeft zijn eigen gewoontes en soms zelfs bijzondere gebruiken. Ook omtrent schoenen zijn er diverse landen met bijzondere gebruiken. Hieronder een overzicht van vijf landen.

Waarom schoenen uit in Turkije?

Veel mensen vragen zich af waarom schoenen uit in huis bij Turken gebruikelijk is? In Turkije is het gebruikelijk dat de gastvrouw zorgt voor pantoffels in diverse maten. Wanneer je bij Turken binnen stapt is het gebruikelijk om je schoenen in te wisselen voor een paar pantoffels. De gastvrouw zorgt voor verschillende maten, waardoor ook jou maat aanwezig zal zijn.

Waarom schoenen uit in China?

In China is dit toch net wat anders dan bij in Turkije. Het land China staat bekend om zijn vele bijzondere gewoontes. Hiervan is je schoenen uit trekken in huis er Ć©Ć©n van. De schoenen worden direct bij de voordeur uitgetrokken. Dit wordt als onbeleefd ervaren als je het niet doet.

Waarom schoenen uit in Suriname?

In Suriname staat de schoen bekend als middel om buiten op te lopen. En dus niet binnenshuis. Voor binnen worden slippers of sandalen gebruikt. Dit komt omdat de wegen over het algemeen vies zijn. Zo houden de mensen in Suriname hun huizen zo schoon mogelijk.

Waarom schoenen uit in Zweden?

In Zweden is het net als in veel Aziatische landen wenselijk om je schoenen niet binnenshuis te dragen. Het wordt als niet netjes ervaren als je dit wel doet. Ga je bij iemand uit Zweden op bezoek? Doe dan je schoenen uit in huis.

Waarom schoenen uit in Thailand?

In Thailand worden schoenen en voeten als vies ervaren. Het is dan ook vrij logisch dat schoenen absoluut niet in huis worden gedragen in Thailand. Wat opvallend is is dat dit niet alleen bij de lokale bevolking wenselijk is, maar ook bij openbare gelegenheden.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts