Alles over: Adidas, het logo en veel meer!

Wil je alles weten over het merk Adidas? In dit artikel vertel ik je o.a. waarom het Adidas logo, waarom heet Adidas, Adidas en nog veel meer!

Het grote sport merk Adidas is een waar succes. Er zijn maar weinig merken die zo populair zijn als het merk Adidas. In dit artikel ga ik je alle feiten vertellen over het merk Adidas. Denk hierbij aan; Waarom heet het merk Adidas, Waarom het Adidas logo en nog veel meer.

Hoe is Adidas ontstaan?

Waarom heet Adidas, Adidas en waarom het Adidas logo
Bekijk aanbod: Adidas

Meer dan een eeuw geleden; het jaar 1920 begonnen twee broers met het maken van schoenen. De gebroeders Adolf en Rudolf Dassler zijn begonnen met het maken van schoenen in Herzogenaurach, bij Neurenberg in Beieren. Ongeveer in het jaar 1940 kregen de broers onderling ruzie, waardoor ze besloten ieder een eigen pad te kiezen. De ene broer startte het merk Puma op en de andere broer het merk Adidas.

Je kunt dus wel zeggen dat Adidas ontstaan is door een ruzie met zijn broer. Adidas is in het jaar 1949 opgericht en is sinds dien één van de marktleiders als het gaat om sportartikelen.

  • Wil je direct naar de Adidas collectie? Bekijk hier het Adidas schoenen assortiment.

Waarom is Adidas opgericht

Omdat de broer ruzie kregen waren ze van mening om allebei zo snel mogelijk een goed sportmerk op te richten. Adolf (Adi) Dassler begon het merk Adidas. Hij wilde een verschil maken in sportieve prestaties. Dit moest lukken met de sportschoenen die hij ontwikkelde. Door het grote succes in de sportschoenen is het merk verder gaan ontwikkelen in de mode. Na 70 jaar sportschoenen is het merk inmiddels niet meer weg te denken uit de mode, muziek, cultuur en duurzaamheid.

  • Wil je direct een kijkje nemen bij de lifestyle kant van Adidas? Bekijk dit dan hier

Waarom heet Adidas?

De wel bekende langeafstandsloper Emil Zátopek gebruikte in 1948 de schoenen die gemaakt waren door de broer die het jaar erop Adidas werd genoemd.

Op 18 augustus 1949, inmiddels 73 jaar geleden, liet Adi Dassler het bedrijf Adi Dassler adidas Sportschuhfabrik registeren. Vanaf dit moment werden de schoenen bekend onder de merknaam Adidas, een eponiem van Adi Dassler.

Waarom Adidas logo, eerste logo Adidas

Het merk Adidas heeft inmiddels al vijf logo’s gehad. Het is begonnen met een logo met een voetbal schoen en de naam Adold Dassler erboven. De letter d werd naar boven getrokken waardoor er twee strepen in het logo ontstonden.

Later heeft het merk drie strepen in het logo bedacht. Dit kwam door de grote groei die het merk heeft doorgemaakt. Adolf ziet het logo als een berg die veel groei heeft doorgemaakt, waardoor het meer is dan de eerste twee strepen.

Waarom heeft Adidas 2 logos?

Waarom Adidas logo, lees het hier

Het logo die op dit moment nog steeds het meest bekend is is het logo met de drie strepen. Het huidige logo werd in 1990 geintrodusseerd en staat bekend als het Adidas Original logo.

In het jaar 2002 kwam het merk met een nieuw logo, het Adidas NEO logo. Dit is een speciaal logo voor de lifestyle producten. Het merk Adidas is meer dan een sportmerk. En daarom werd er gedacht aan meerdere logo’s. Door de verschillende logo’s kun je zien onder welke groep de producten vallen.

Waarom heeft Adidas 3 strepen?

Het merk Adidas is een innoverend merk dat constant aan nieuwe ontwikkelingen denkt. Zo is het merk begonnen als sportschoenen merk en is het nu veel meer dan dat. Op Nike na is het grootste sport en lifestyle merk van dit moment.

De drie strepen staan voor de grote groei die het merk Adidas heeft doorgemaakt. Het is begonnen met twee strepen en nu zijn het er drie.

Waarom is Adidas zo succesvol?

Door de juiste kennis en te blijven innoveren is het merk Adidas zo succesvol geworden. Daarnaast was er in de tijd dat de broers met sportschoenen maken, niet veel concurrentie in de markt. Door de juiste ontwikkelingen en door te blijven steven naar verbeteringen is het merk gegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van sport en lifestyle.

Total
5
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts