Waarom heeft Nike geen maat 37?

Sommige maten heeft Nike niet in het assortiment. Na het lezen van dit artikel weet jij waarom. Ik vertel je waarom Nike geen maat 37 heeft!
Waarom heeft Nike geen maat 37

Best gek, een merk zoals Nike die niet alle maten in het assortiment heeft. Dit is uiteraard met een bepaalde reden gedaan. Het antwoord ligt meer voor de hand dan je denkt. Ik ga je alles vertellen over de maatvoering van Nike en ik ga de vraag beantwoorden; waarom heeft Nike geen maat 37 in het assortiment.

Maattabel Nike dames en heren

Iedere schoen valt anders. Zelf van hetzelfde merk kan de nog net iets afwijken van de ander. Over het algemeen probeert Nike de maten redelijk hetzelfde te houden. Voor jou heb ik een maattabel opgezocht waar je alle maten kunt vinden die Nike hanteert.

Nike maattabel, waarom heeft Nike geen maat 37

Zoals je in het Nike maattabel kunt zien is er een verschil tussen de heren en dames maten. Niet alleen qua lengte is er een verschil, maar ook de dames schoenen van Nike zijn net een stukje smaller dan de heren schoenen.

Het kan dus handig zijn als je als man een wat smallere voet hebt, om dan juist een dames schoen te bestellen. Voor een vrouw die net een wat vollere voet heeft is het juist handig om een heren schoen te kopen. Vaak zie je dat de Nike modellen voor heren en dames geschikt zijn. Dit kan dus prima!

Waarom heeft Nike sommige maten niet in het assortiment?

Nike, waarom sommige maten niet in het assortiment
Bekijk aanbod: Nike collectie

Waarom heeft Nike geen maat 37? Of andere maten? Ik ga het je vertellen. Het is namelijk heel vervelend als je altijd dezelfde maat draagt en je nu die maat net niet kan vinden.

Dit komt omdat Nike niet met EU maten werkt. De maten die Nike heeft zijn wel door vertaald naar EU maten omdat dit het meest makkelijke is. Oorspronkelijk werkt Nike met UK en USA maten. Omdat Nike hier mee is begonnen worden de centimeters per maat aangehouden. Zodra je dit omzet naar EU maten, zie je dat je diverse (halve) maten overslaat. Dit is de reden waarom Nike geen maat 37 of andere maten in het assortiment heeft.

Waarom heeft Nike bepaalde kindermaten niet?

Dit is waarom Nike sommige kindermaten niet heeft.
Bekijk aanbod: Nike kinderschoenen

Zoals ik net vertelde komt dit door de maatvoering die Nike hanteert. Ook bij de kinderschoenen van Nike zie je dat diverse maten niet voorkomen. Maten als 23 en 24 zie je niet terug in het assortiment bij Nike. Straks vertel ik je hoe de schoenen van Nike qua maat vallen. Door naar de centimeters te kijken, weet je precies welke maat je nodig hebt.

Maattabel Nike kinderschoenen

Omdat Nike geen maat 23 en 24 in het assortiment kan het best lastig zijn om zo de goede maat uit te kiezen. Voor jou een handige Nike maattabel voor de kinderschoenen om zo toch de juiste maat te kunnen bestellen.

Waarom heeft Nike geen maat 23 en 24

Nike

Het merk Nike is en blijft een innoverend merk. Je kan het zo gek niet bedenken of Nike heeft het in het assortiment. Op het moment van schrijven is dit helemaal hot! En ook nog eens praktisch. Wil je meer te weten komen over Nike? Bekijk dan eens onze sneaker-pagina. Hier vertel ik je alles over Nike en andere sneakers.

Hoe vallen Nike schoenen qua maat?

In grote lijnen: sportmerken vallen een stuk kleiner qua maat in vergelijking met schoenmerken. Ook het merk Nike valt dus klein uit. Met schoenmerken worden merken zoals: Gabor, Floris van Bommel en ViaVai bedoeld.

Gerelateerde blog:

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts