Schoenenkast zelf maken? Zo doe je dat!

Ben jij die handige klusser en wil jij je eigen schoenkast maken? In het artikel: Schoenenkast zelf maken, vertel ik je precies hoe dit moet!
Schoenenkast zelf maken bij Allesoverschoenen.nl

Is het je niet gelukt om een gepaste schoenenkast te vinden voor jouw collectie? Geen probleem! Schoenenkast zelf maken, is voor jouw geen probleem na het lezen van dit artikel. Alvast een kleine tip: houd ook rekening met de schoenen van je partner en/of kinderen. Dit word zeer gewaardeerd!

Voorbereiding schoenenkast zelf maken

Meten is weten, schoenenkast zelf maken

Het begint bij een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding zorgt voor duidelijkheid, waardoor je gericht kunt werken. Begin met het opmeten in welke ruimte je de schoenenkast wilt maken. Over het algemeen is een schoenenkast 80 centimeter lang en word er rekening gehouden met een minimale diepte (van de planken) van 30 centimeter. Dit is uiteraard afhankelijk van de schoenmaat die gedragen word. Voor dames en kinderschoenen is dit zeker goed. Voor een grote heren maat adviseer ik om de diepte van de planken op 35 centimeter te houden.

De grote en diepte van de schoenenkast weet je nu, maar houd ook rekening met de hoogte van de planken. Als je alleen sneakers hier in kwijt wilt dan is een flinke tussen ruimte niet echt nodig, maar wil je er allemaal laarsjes van je vrouw in kwijt, dan moet het een stuk hoger zijn. Advies: meet de hoogte schoen of laars op die je in de schoenenkast kwijt wilt en tel hier 3 centimeter bij op. Zo heb je een kleine tussen ruimte en past het zeker.

De voorbereiding zit erop. Je gaat nu beginnen met het maken van je eigen schoenenkast. Hieronder het stappenplan: Schoenenkast zelf maken.

In een eerder geschreven blog: Opbergen van schoenen, zo doe je dat! Geef ik je wat tips over het opbergen van schoenen. Ook komen hier handige kasten in voor.

Benodigdheden voor het maken van je eigen schoenenkast

Schoenenkast zelf maken met boormachine
Shop direct: Boormachine

Je hebt voor jezelf bedacht welke afmetingen je schoenenkast moet gaan worden en ook is bekend waar die komt te staan. Nu komen we op het materiaal aan. Mijn advies zou zijn om massief hout te gebruiken voor de planken. Dit zorgt ervoor dat je geen extra afwerking hoeft te doen. Dit kan uiteraard ook voor de zijkanten en achterwand gebruikt worden, maar is niet noodzakelijk.

Wat is er nodig:

Tip: Bij het kopen van hout kan je dit vaak ook op maat laten zagen. Dit is gratis en scheelt een hoop werk. Als je dit laat doen, dan is er geen zaag nodig. 

Stappenplan: Schoenenkast zelf maken

Heel goed, het plan is er! Je hebt de voorbereiding goed gedaan en dus ligt er een plan wat alleen nog uitgevoerd moet worden. Je weet de afmetingen van de schoenenkast, dus zagen maar!

Voor jou het stappenplan: Schoenenkast zelf maken

  1. Je begint met de voorbereiding en het in kaart brengen van jouw plan. Als het goed is is dat nu gebeurd. Je weet je afmetingen en waar je jouw schoenenkast wilt hebben. Ook het materiaal heb je uitgekozen.
  2. Zaag de de benodigde wanden op maat. Gebruik hiervoor de afmetingen van je plan.
  3. Zaag ook de planken in de juiste maat. Gebruik hiervoor de afmetingen van je plan.
  4. Plaats de één van de wanden op de grond en doe er een goede laag lijm op waar je de planken wilt hebben.
  5. Plaats de planken erop en zet dit vast met lijmklemmen.
  6. Advies: Zet elke plank vast met schroeven. Teken op de zijkanten de boorgaten voor de planken. Boor de planken eerst voor en schroef ze daarna vast.
  7. Controleer altijd of de planken loodrecht staan, het is zonde als ze net scheef zijn.
  8. Bevestig de andere zijkant en de achterwand.

Je kast staat!

Waarom je eigen schoenenkast maken?

Het kopen van een schoenenkast kan altijd. Helaas ben je dan wel gebonden aan bepaalde afmetingen die aangeboden worden. Ook het materiaal kan je niet zelf kiezen. Een aantal grote voordelen voor jou op een rij als je je eigen schoenen kast gaat maken.

  • Kleur en materiaal kan je zelf uitkiezen
  • Afmetingen zelf bepalen

Toch niet gelukt? Klik hier voor een ruim aanbod aan schoenenkasten.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Wat voor schoenen Padel?

Ben jij ook begonnen met Padel? In dit artikel vertel ik je wat voor schoenen bij Padel geschikt zijn. Je leest het bij Allesoverschoenen.nl
Lees meer