Wandelschoenen inlopen: tips & advies!

Door wandelschoenen op de goede manier in te lopen voorkom je voet irritaties.
Wandelschoenen inlopen

Het dragen van goede schoenen is altijd belangrijk. Maar zeker tijdens het wandelen is het belangrijk om de juiste wandelschoenen te dragen. Dit komt omdat je voeten veel meer afwikkelen dan tijdens het ‘normaal’ lopen en je voeten eerder vermoeid raken. Hierdoor is het belangrijk dat je voldoende steun en grip vanuit je wandelschoenen krijgt. Die steun kan er ook voor zorgen dat een wandelschoen net wat stugger of harder aanvoelt op bepaalde plekken. Dit moet je goed inlopen. Wandelschoenen inlopen kan op verschillende manieren. In dit artikel vertel ik je de beste tips om je wandelschoenen in te lopen.

Nieuwe wandelschoenen

Laten we starten bij het begin. De aankoop van je nieuwe wandelschoenen. Of het nou gaat om dagelijkse schoenen of wandelschoenen, schoenen inlopen is altijd verstandig. Elke goede nieuwe schoen is voorzien van verstevigingen en van betere materialen zoals leer of TEX materialen. Deze verstevigingen zorgen voor de nodige stevigheid tijdens het wandelen en zorgen ervoor dat de voeten minder snel vermoeid raken.

Wandelschoenen kopen, waar let je op?

Bij het aankopen van nieuwe wandelschoenen kan je op verschillende punten letten om een miskoop te voorkomen. Ook het voorkomen van drukplekken begint bij het goed aankopen van wandelschoenen. Ga je wandelschoenen kopen? Let dan hier op!

Waarom wandelschoenen inlopen?

Zoals ik eerder vertelde is elke nieuwe wandelschoen voorzien van verstevigingen en ondersteuningen. Je voet moet in eerste instantie wennen aan een wat hardere schoen (in vergelijking met je ingelopen ‘oude’ schoenen) en de nieuwe wandelschoen moet zich langzaam kunnen vervormen naar de voeten. Wanneer je direct een langere afstand gaat lopen is de kans op blaren aanwezig.

3x beste tips om je wandelschoenen in te lopen

Wanneer je een nieuw paar wandelschoenen gekocht hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je eerste wandeling maken. Toch is het belangrijk om dit zorgvuldig te doen en niet in één keer te hard van stapel te lopen. Hieronder vertel ik je de beste tips om wandelschoenen in te lopen.

#01 Loop kleine stukjes

Het is verstandig om eerst kleine stukjes te wandelen. Trek desnoods je wandelschoenen in huis een aantal keer een uurtje aan. Door korte stukken te lopen, kan het materiaal van je nieuwe wandelschoenen al een klein beetje vormen en zachter worden.

#02 Gebruik de Shoestretch

Geen tijd om je wandelschoenen rustig aan in te lopen? Dan is de Shoestretch die ideale oplossing. Spray je schoenen in met de Shoestretch (op de punten waar jij drukpunten verwacht of voelt) en ga ermee wandelen. Shoestretch rekt direct het materiaal op waar het nodig is.

#03 Wandel met speciale wandelsokken

Dit is één van de meest belangrijke tips. Een ‘gewone’ dagelijkse sok is meestal van katoen. Katoen neemt vocht op, waardoor de transpiratie van je voeten in je sokken gaat zitten. Hierdoor is de kans op blaren juist groter. Speciale wandelsokken zijn verstevigd op de plekken waar druk of wrijving kan ontstaan, zijn naadloos en werken met een coolmax systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de sokken goed door ventileren. Trek één keer dit soort wandelsokken aan en je wilt niet anders meer!

Wat kun je nog meer doen om wandelschoenen zachter te maken?

Wandelschoenen inlopen doe je meestal om blaren of irritatie plekjes in je wandelschoenen te voorkomen. Het zachter maken van materialen kan op verschillende manieren. De 3 beste tips voor wandelschoenen inlopen kunnen hier goed bij helpen. Werkt dit niet voldoende en wil je je wandelschoenen meer ruimte geven of zachter maken? Dan kan dit ook op de volgende manieren:

#01 Wandelschoenen oprekken

Wandelschoenen inlopen doe je natuurlijk omdat je geen irritaties of drukplekken wilt ervaren. Voel je na een tijdje toch nog steeds een drukplekje, laat dan je wandelschoenen oprekken. Bij een goede schoenenwinkel of bij een schoenmaker kan je gemakkelijk wat extra ruimte creëren in je wandelschoenen door oprekken.

#02 Knobbel in wandelschoenen laten zetten

De meest voorkomende knobbels op voeten zijn hamertenen in Hallux Valgus. Zeker tijdens het wandelen kan dit voor irritatie zorgen. Met een knobbeltang kan je plaatselijk ruimte geven in je wandelschoenen. Laat dit doen bij een schoenmaker of goede schoenenwinkel.

Wist je dat er speciale wandelschoenen zijn voor mensen met een Hallux Valgus? Bekijk hier de wandelschoen!

#03 Strik je veters op een andere manier

Veters kan je op heel veel verschillende manieren veteren. Gebruik eens een andere vetermethode om extra ruimte te creëren. Bij hoge wandelschoenen kan je bijvoorbeeld ook het bovenste gaatje in eerste vrijhouden om extra ruimte bij de enkels te creëren.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts