5x beste wandelschoenen voor warm weer

wandelschoenen voor warm weer

Net als je trainingen zijn je wandelschoenen net zo belangrijk. Met warm wil je natuurlijk een een wandelschoenen aan je voeten waar je flink in transpireert of zwaar aan de voeten aan voelt.

In dit artikel vertel ik dan ook de meest belangrijk redenen waarom wandelschoenen voor warm weer belangrijk zijn en wat de 5 beste keuzes hier in zijn.

Redenen waarom wandelschoenen voor warm weer belangrijk zijn

Laten we starten met het benoemen van de verschillende redenen, waarom speciale wandelschoenen voor warm weer belangrijk zijn. Dit zijn de redenen op een rij:

 • Goede ventilatie
 • Verkleint de kans op blaren
 • Meer comfort
 • Minder snel vermoeiende voeten
 • Lichter aan de voeten

Eigenschappen goede wandelschoenen voor warm weer

Nu je weet waarom het belangrijk is om speciale wandelschoenen voor warm weer te dragen, gaan we verder met de eigenschappen te benoemen. Het kiezen van de juiste wandelschoen maakt het een stukje makkelijk wanneer je weet waar een goede wandelschoen aan moet voldoen. Dit zijn de eigenschappen van goede wandelschoenen die voor warm weer geschikt zijn:

 • Gemaakt van natuurlijke producten (leer)
 • Licht gewicht
 • Verstevigd in de hiel
 • Goed voetbed
 • Ronde afwikkeling of afwikkelplaat
 • Gemaakt van Gore-Tex

Gore-Tex VS leren wandelschoenen

Tegenwoordig zijn de meeste wandelschoenen gevoerd met Gore-Tex. Dit is een membraan dat waterdicht is en toch goed door ventileert. De grote verschillen tussen Gore-Tex en leren wandelschoenen zijn alsvolgt:

 1. Leer is een natuurlijk product dat ten alle tijden beter ventileert als welk ander materiaal.
 2. Gore-Tex is 100% wind en waterdicht. Leer is wind dicht, maar water afstoten. Je moet dit eens per maand behandelen met deze protector om ze waterdicht te maken.
 3. Leer sluit compacter om de voeten dan Gore-Tex. Het is persoonlijk of je dit juist fijn vind of juist niet.
 4. Zomer wandelschoenen zijn vaak van Gore-Tex in combinatie van textiel gemaakt. Dit heeft het voordeel dat de wandelschoenen lichter zijn dan een geheel leren wandelschoen.

Als het gaat om ”zomer wandelschoenen”, wandelschoenen voor warm weer, dan zou theoretisch een leren wandelschoen het best ademend zijn. Toch kiezen de meeste mensen voor een lichtgewicht wandelschoen van textiel in combinatie met Gore-Tex. Door het lichtere gewicht, de soepelheid en het membraan dat door ventileert voelt dit meestal het minst warm aan.

5x beste wandelschoenen voor warm weer

Als we het hebben over de beste wandelschoenen, dan komen we al snel bij de merken Lowa en Meindl uit. Dit zijn op dit de twee beste wandelmerken.

Hieronder een overzicht van de 5 beste en meest populaire wandelschoenen bij warm weer.

#01 Lowa Innox pro GTX lo

De Lowa Innox pro GTX lo is een lichtgewicht wandelschoen met een verfijnde afwikkeling. De wandelschoenen zijn voorzien van een Gore-Tex voering met een textiel buitenwerk. Dit is een wandelschoen die je niet hoeft in te lopen, maar direct op weg kunt stappen!

Lowa Innox pro GTX lo

Bekijk hier het model Lowa Innox GTX lo.

#02 Lowa Ferrox pro GTX lo

De Lowa Ferrox pro GTX lo is een tegenhanger van de Lowa Ferrox pro GTX lo. Ook dit model is voorzien van een Gore-Tex voering in combinatie met textiel. Het enige verschil is de belijning en het stikwerk met de Innox.

Lowa Ferrox pro GTX lo

Shop hier eenvoudig het model: Lowa Ferrox GTX lo.

#03 Meindl Caribe GTX lo

De Meindl Caribe GTX lo is een lichtgewicht wandelschoen met Gore-Tex voering. De buitenzijde is van textiel. In tegenstelling tot de Lowa Innox en Ferrox is het model Meindl Caribe voorzien van een vlakkere loopzool. Dit zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Hierdoor is de afwikkeling wel minder soepel als bij de Lowa wandelschoenen.

Meindl Caribe GTX lo

Bekijk hier het model Meindl Caribe GTX lo voor dames en heren.

#04 Meindl Power Walker

De Meindl Power Walker is een schoen die nog niet heel lang op de markt is. Toch blijkt het direct een razend populaire wandelschoen. Het model Power Walker is een schoen die oorspronkelijk bedoeld is voor de mensen die powerwalken. Dit zorgt ervoor dat de wandelschoenen aan alle aspecten voldoen om een goede stevige wandelschoen te zijn. De Power Walker is gevoerd met Gore-Tex, waardoor de wandelschoenen 100% waterdicht zijn.

Meindl Power Walker

Shop hier eenvoudig het model: Power Walker voor dames en heren.

#05 Lowa Strato evo ll lo

Op nummer vijf staat dan toch een leren wandelschoen. De Lowa Strato evo ll lo scoort erg goed in alle opzichten. Stevigheid, stabiliteit, ventilatie en comfort. Het enige nadeel ten opzichte van de andere is dat dit type een klein stukje zwaarder is dan de eerder genoemde modellen. Natuurlijk blijft het een A categorie schoen, waardoor het zeker geen hele zware schoen is.

Lowa Strato evo ll lo

Bekijk hier het model: Lowa Strato lo voor dames en heren.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts