Lowa wandelschoenen review

Lowa wandelschoenen review

Het dragen van goede schoenen tijdens een wandeling is zeer belangrijk. Zelf wandel ik al jarenlang op verschillende wandelschoenen om ze te testen. Dit doe ik omdat ik mijn ervaringen wil delen met de mensen die ook wandelschoenen zoeken. Uiteraard komt dit ook omdat ik wandelschoenen verkoop in een winkel met een ruim aanbod aan wandelschoenen. In dit artikel vertel ik mijn Lowa wandelschoenen review en deel de ervaringen van andere.

Mijn eigen ervaring met Lowa wandelschoenen

Zelf heb ik de Nijmeegse Vierdaagse met Lowa wandelschoenen gelopen. Dit is mij heel goed bevallen. Ik heb gelopen op de Lowa Strato EVO mid. Dit is een wandelschoen die niet van Gore-Tex is, maar geheel van leer. Hierdoor sluit de schoen goed aan en is de ventilatie optimaal. Eerder heb ik op de Lowa Renegade GTX Mid gelopen. Ook een hele fijne wandelschoen die een stuk lichter qua gewicht is als doet vermoeden. Een groot voordeel van de Renegade GTX is dat de schoenen 100% waterdicht zijn. Dat is bij een leren wandelschoen niet het geval.

Ervaringen Lowa wandelschoenen van andere

Al meer dan 10 jaar verkoop ik met mijn collega’s wandelschoenen van het wandelschoenen merk Lowa. Vrijwel iedereen die het merk Lowa aan trekt is meer dan tevreden. Door het ruime aanbod aan wandelschoenen is er voor iedere voet wel een geschikte wandelschoen in het assortiment.

De wandelschoenen zijn zacht en comfortabel aan de voeten. Maar wel met de juiste stevigheid die nodig is. Natuurlijk is het per model afhankelijk wat de fijne of juist mindere punten zijn. Daarom vertel ik niet alleen over mijn Lowa wandelschoenen review in het algemeen, maar hieronder ligt ik ook mijn ervaringen van specifieke Lowa modellen toe.

Ruim assortiment Lowa wandelschoenen

Lowa is niet voor niets één van de marktleiders op het gebied van wandelschoenen. Het ruime assortiment zorgt ervoor dat er voor iedere wandelaar wel een geschikte wandelschoen is. Hier een overzicht met Lowa wandelschoenen reviews per model.

Lowa Renegade GTX review

De Lowa Renegade GTX is de meest verkochte wandelschoen. En dit is niet zomaar. Zelf heb ik hier ruim 2 jaar met veel plezier op gelopen. De wandelschoenen zijn een stuk lichter dan doet vermoeden. Met de vibram loopzool heb je flink wat grip. Het Gore-Tex membraan zorgt voor een 100% waterdichtheid. En dit is ook echt zo. Mijn ervaringen met de Lowa Renegade GTX zijn dan ook meer dan goed!

Lowa Locarno GTX review

De Lowa Locarno is een wandelschoen die ik een periode heb uitgeprobeerd. Ik vond dit een fijne wandelschoen die vergelijkbaar is met de Lowa Renegade. Wel is de loopzool net wat vlakker, waardoor ikzelf de Lowa Renegade net wat fijner vindt afwikkelen. (dit is heel persoonlijk en per voet anders) Het Gore-Tex membraan zorgt voor een 100% waterdichtheid en winddichtheid. De schoenen zijn wat lichter en soepeler tijdens de afwikkeling. De Lowa Locarno GTX review zou ik omschrijven als een zeer fijne wandelschoen die geschikt is voor een normale tot wat bredere voet.

Ik vind dat de schoenen met name op vlakke wegen tot licht heuvelige wegen goed stabiel zijn. Ga je naar bospaden of kleine gebergte, dan zou ik eerder kiezen voor de Lowa Renegade GTX mid.

Lowa Camino GTX review

Een hele fijne schoen die stevig aan de voeten zit. De schoenen vind ik wat minder comfortabel voor een korte wandeling op glad wegdek. Denk hierbij aan een asfalt wegdek of een ‘normaal’ looppad. Hiervoor vind ik de schoenen net wat te stug aanvoelen in vergelijking met de andere modellen.

De Lowa Camino GTX vindt ik dé ideale wandelschoen voor rots achtige paden of bospaden. Door de vibram zool heb je lekker veel grip en toch ervaar je demping.

Lowa Strato EVO mid review

Voor mensen die snel last hebben van warme voeten is dit een geweldige wandelschoen. Door de leren binnen voering sluit de schoen stevig en comfortabel om de voeten. Hoe vaker je de schoenen draagt, hoe meer ze naar de voeten gaan staan. Dit geeft een steeds comfortabeler gevoel.

Zelf heb ik de Nijmeegse Vierdaagse met de Lowa Strato EVO mid gelopen. Dit is mij zeer goed bevallen. Je hebt veel grip en steun aan de schoenen. Ik heb bewust gekozen voor de MID uitvoering omdat je met een langere afstand hier meer steun door krijgt.

Lowa explorer GTX Lo review

Wil je een stevige wandelschoen voor de lange afstanden? Dan is de Lowa explorer GTX de schoen die je nodig hebt. De schoenen zijn mij uitstekend bevallen. Voor de korte afstanden vind ik de schoen te stevig aanvoelen. Maar voor de lange afstanden is dit een geweldige wandelschoen.

Lowa Terrios GTX review

De Lowa Terrios viel mij een klein beetje tegen. Dit komt omdat ik normaal zachtere en soepelere schoenen gewend ben. Als het gaat om lage wandelschoenen. Voor veel wandelaars is het vast een fijne wandelschoen, omdat de Terrios GTX stevig aan de voeten zit en geheel waterdicht is. Maar persoonlijk houd ik meer van een wat lichtere soepele wandelschoen. Qua materialen kan ik niks anders zeggen dan dat het een fijne wandelschoen is die veel stevigheid biedt en veel grip heeft.

Lowa werkschoenen review

Zelf heb ik geen werkschoenen van Lowa geprobeerd. Wel heb ik heel wat verhalen gehoord van mensen in onze schoenenwinkel die ze wel dragen. Daarom baseer ik mijn Lowa werkschoenen review op ervaringen van andere.

Het model Lowa Renegade GTX work is hetzelfde model als de normale Renegade, maar dan voldoet de werkschoen aan alle eisen dat nodig is voor een werkschoen. De verhalen die ik hoor zijn zeer positief! Veel comfortabeler dan de standaard werkschoenen die normaal gebruikt worden.

Welke Lowa wandelschoenen?

In mijn Lowa wandelschoenen review ben ik over vrijwel ieder model wel zeer te spreken. Wel heb ik een voorkeur. Op dit moment vind ik de Lowa Renegade GTX mid het lekkerste lopen. Is het echt wat warmer, dan kies is voor de lage variant of voor de Lowa Strato GTX mid. Door het leer van dit model voelt de wandelschoen net een stukje minder warm aan de voeten.

ModelGeschikt voorBekijk >
Lowa Renegade GTXIedere wandeling in Nederland!Bekijk >
Lowa Locarno GTX Vlakke wegen en strandpaden.Bekijk >
Lowa Camino GTXRots achtige paden of bospaden.Uitverkocht
Lowa Strato EVO midVlakke wegen en bospaden.Bekijk >
Lowa Explorer GTXIdeale schoen voor lange afstanden.Uitverkocht
Lowa Terrios GTXAlle vlakke wegen in Nederland. Bekijk >

Waar staat GTX voor bij Lowa wandelschoenen?

Dit staat voor Gore-Tex. Gore-Tex is een membraan dat aan de binnenkant van de schoenen gewoven is. Het membraan zorgt er voor dat de wandelschoenen wind en waterdicht zijn. De wandelschoenen blijven met dit membraan goed ademend.

Zijn Gore Tex (GTX) schoenen echt waterdicht?

Ja. Gore-Tex schoenen zijn 100% waterdicht. Je kunt dit zelfs testen door ze in een bak met water te zetten. Zijn je Gore-Tex wandelschoenen niet waterdicht? Ga dan terug naar de winkel waar ze vandaan komen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts