Lowa wandelschoenen

Vind jij het ook zo heerlijk om te wandelen? Je kunt het doen wanneer jij dat wilt. Lees hier alles over het topmerk Lowa wandelschoenen.

Het merk Lowa is misschien wel het meest bekende wandelmerk van dit moment. Dit heeft natuurlijk te maken met de Nijmeegse Vierdaagse. Het merk is namelijk hoofdsponsor. Daarnaast behoort het merk Lowa wandelschoenen tot één van de beste wandelschoenmerken van dit moment. Hierdoor krijgt het natuurlijk al snel bekendheid onder de wandelaars.

In de schoenenblog: Lowa wandelschoenen, ga ik je alles over het merk Lowa vertellen en waar je op kunt letten bij het kopen van goede wandelschoenen.

Lowa wandelschoenen

Inhoudsopgave

Waar staat de naam Lowa voor?

De oprichter: Lorenz Wagner, de zoon van schoenmaker Johann Wagner heeft zijn initialen verwerkt in de naam Lowa. LOrenz WAgner. In het dorpje Jetzendorf ten noorden van München richtte Lorenz Wagner het merk Lowa op. Dit gebeurde in het jaar 1923. Inmiddels bestaat het bedrijf Lowa dus al bijna 100 jaar!

Wie verkoopt Lowa wandelschoenen?

Het wandelschoenen merk Lowa ligt niet op iedere hoek van de straat. Simpelweg omdat het een hoogstaand merk is in de wandelschoenen- branche. Het merk is dan ook selectief in welke winkel het merk volledig mag verkopen en waar het goed bijpast. Je zult dan ook niet in een ‘goedkopere’ schoenenwinkel het merk groots vinden. Mocht het merk Lowa wandelschoenen er toch aanwezig zijn, dan zal dit alleen maar met de goedkopere schoenen uit het assortiment zijn.

Uiteraard vind je het merk bij alle wandelspeciaalzaken en in de betere schoenenwinkels die ook een ruim assortiment aan wandelschoenen brengen. Denk hierbij aan: VankeekenBodegraven.nl.

Waarom zijn Lowa wandelschoenen zo goed?

Lowa wandelschoenen Renegade GTX loUiteraard is het merk Lowa wandelschoenen niet voor niets de gedeelde nummer één op het gebied van wandelschoenmerken. Dit heeft alles te maken met de productie, de goede materialen en niet de minste; de pasvorm.

Het merk heeft een aantal fabrieken die ieder op iets anders gespecialiseerd zijn. Zo komen er materialen een Italië en Slowakije. In Slowakije staat de grootste Lowa fabriek.

Het familiebedrijf is altijd bezig met doorontwikkelen en opzoek gaan naar verbeteringen. Na de slechtere periode die het merk gekend heeft in de vorige eeuw zijn ze opzoek gegaan naar een nieuw type wandelschoen dat nog niet op de markt was. Een allround schoen die je voor alles kunt gebruiken. Niet te zwaar en multifunctioneel. Zo kwam het model: Lowa Renegade op de markt en dit verranderde alles.

De Lowa Renegade is uitgegroeid tot meest verkochte wandelschoen in Europa en verrandere hierdoor de markt. De mooie materialen, goede pasvorm en zachte maar stevige loop- zolen zorgden voor ware comfort. Het merk Lowa werkt alleen met de beste leersoorten en beste materialen die er te krijgen zijn. Zo zijn de schoenen stevig, maar wel dempend. Wat eigenlijk geen ander merk heeft.

Welke Lowa wandelschoenen zijn geschikt voor mij?

Het is heel erg afhankelijk per persoon welke Lowa wandelschoenen geschikt zijn voor jou. Dit heeft alles te maken met de voeten en waar de schoenen voor gebruikt gaan worden. Vraag jezelf de volgende dingen af:

  • Waar wil je de schoenen voor gebruiken?
  • Korte of lange afstanden?
  • Juist een stevige of een wat lichtere/soepelere wandelschoen?
  • Zijn je voeten smal, normaal of juist wat breder?
  • Moeten de schoenen waterdicht zijn of mag het waterafstotend zijn?

Dit zijn allemaal factoren die mee tellen om er achter te komen welke wandelschoenen voor jou geschikt zijn. Uiteraard word je in de betere winkels goed geadviseerd en zal hierom gevraagd worden. De voeten worden over het algemeen altijd goed opgemeten zodat je de juiste maat wandelschoenen kunt kopen. Straks vertel ik je meer over de schoenmaat dat jij nodig hebt!

Wat betekend GTX?

Lowa Gore-TexGTX of GTX MID zie je bijna bij ieder model van het merk Lowa wandelschoenen wel voorbij komen. Dit heeft te maken met de binnen voering die gebruikt wordt.

GTX staat voor: Gore-Tex. Gore-Tex is een membraam dat aan de binnenkant van de schoenen gewoven is. Dit zorgt ervoor dat de wandelschoenen 100% waterdicht zijn. Je kunt bewijs van spreken de wandelschoenen in een bak met water zetten en zo zien dat de schoenen waterdicht blijven.

De meeste wandelschoenen zijn tegenwoordig gevoerd met Gore-Tex materiaal omdat dit simpelweg gemakkelijk is. Het is natuurlijk niets fijner dan droge voeten te houden tijdens het wandelen. Daarnaast heeft het membraam bijna geen verzorging nodig en blijft het een langere tijd goed.

De beste Lowa wandelschoenen

Door bijna 100 jaar ervaring heeft het merk Lowa wandelschoenen een behoorlijk grote collectie aan wandelschoenen geproduceerd. Uiteraard komen er geregeld nieuwe modellen uit en gaan de minder succesvolle modellen eruit.

Voor jou een Top3 beste Lowa wandelschoenen op een rij:

#01 Lowa Renegade GTX Mid

Lowa Renegade GTX Mid beste wandelschoenen
Shop direct: Lowa Renegade GTX Mid.

Veruit de nummer één wandelschoen in Europa. Dit heeft alles te maken met de materialen die gebruikt zijn en de fijne pasvorm. In heel Europa is dit de meest verkochte wandelschoen. De Lowa Renegade GTX Mid is geheel waterdicht en uitgevoerd met een Vibram loop- zool. Dit is een slijtvaste maar dempende wandelzool.

De wandelschoen valt onder de categorie: A – A/B categorie wandelschoenen, wat staat voor lichtgewicht wandelschoenen die geschikt zijn voor vlakke ondergronden en licht gebergte. Zo is de schoen letterlijk multifunctioneel te gebruiken.

Uiteraard is het model: Lowa Renegade GTX te verkrijgen als hoge wandelschoen of als lage wandelschoen.

#02 Lowa Malta GTX mid

Lowa Malta GTX Mid beste wandelschoenen
Shop direct: Lowa Malta GTX

De Lowa Malta is een lichtgewicht wandelschoen. De schoen behoort echt onder een City trip schoen. Wil jij een wandelschoen die je dagelijks kunt dragen en heerlijk is voor een dagje door de stad te lopen, dan is dit jou schoen! Uiteraard kun je er ook gewone wandelingen mee maken.

De wandelschoenen zijn voor dames en heren verkrijgbaar. De nieuwste kleur is op het moment van schrijven: grijs. De wandelschoenen zijn geheel waterdicht en heerlijk soepel in het dragen.

De schoenen zijn minder geschikt voor rots achtige gebieden.

#03 Lowa Innox GTX

Lowa Innox beste wandelschoenen
Shop direct: Lowa Innox

Een laag model wat je met name in Nederland heel veel ziet. De Lowa Innox GTX is inmiddels in heel wat kleuren en variaties gemaakt. De schoenen behoren tot de categorie: A, dat wil zeggen dat het de meeste lichte en soepele schoenen zijn. Met name geschikt voor in Nederland voor vlakke ondergronden.

De schoenen zijn heerlijk zacht en soepel maar wel stevig en waterdicht. Ook een prima schoen om dagelijks te dragen of bij een beroep waarbij je veel loopt of staat.

Welke schoenmaat heb ik nodig bij Lowa wandelschoenen?

Wandelschoenen koop je altijd één tot anderhalve maat groter dan dat je normale schoenmaat is. Lees in de eerder geschreven blog: Hoe vind je de juiste schoenmaat, welke schoenmaat je normaal nodig hebt.

Tel hierbij één schoenmaat op en je hebt de juiste schoenmaat die je nodig hebt.

Let op: Ga je langere afstanden lopen (25KM+) of meerdere dagen oprij wandelen, dan is het verstandig om anderhalve maat grote te kopen dan dat je normale schoenmaat is.

Je voeten worden warmer dan normaal en je wikkelt ook nog eens een stuk vaker af. Dit zorgt ervoor dat je meer ruimte bij de tenen nodig hebt tijdens het wandelen.

Hoe onderhoud ik mijn Lowa wandelschoenen?

Onderhouden van wandelschoenen doe je zo!Het onderhouden van je wandelschoenen zorgt direct voor een langere levensduur. Zorg daarom altijd dat je ze onderhoud. Dit doe je gemakkelijk en kost weinig tijd. Lees in de blog: Wandelschoenen onderhouden: Zo doe je dat! Alles over het onderhouden van je Lowa wandelschoenen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts