Snel gaan wandelen met je baby: wel of niet goed?

Allesoverschoenen.nl is dé schoenenblog van Nederland. Lees hier alles over, wanneer jij kunt wandelen met je baby.
wanneer wandelen met baby

Baby BOOM! Het is in geen tijden zo druk geweest met bevallingen. Iedereen wist natuurlijk niet wat ze moesten doen tijdens de pandemie en ja.. dan is dit het gevolg. Natuurlijk wel hartstikke leuk al die kleintjes straks! Maar hoe ga je er mee om? Wanneer kan je wandelen met je baby? In deze schoenen blog lees je alles over wandelen met je baby.

Wanneer wandelen met baby?

Gelukkig krijg je in de eerste periode hulp van je kraamverzorgende. Tegenwoordig kun je kiezen uit pakketten van hoeveel uur jij dit zou willen. Wanneer kan je wandelen met je babyOver het algemeen krijg je 8 dagen lang hulp van je kraamverzorgende. In deze periode word je geïnformeerd wanneer je baby voor het eerst naar buiten mag. De regel is: zodra je baby op of rond het lichaamsgewicht van de geboorte zit en een stabiele lichaamstemperatuur  heeft, dan mag je met je baby gaan wandelen. In de meeste gevallen kun je aan het einde van je kraamweek ( 7 a 8 dagen na geboorte ) je eerste wandeling buiten maken met je baby. Uiteraard moeten jij zelf en je baby er klaar voor zijn. Bij twijfel kun je dit altijd nog extra navragen bij je kraamhulp of verloskundige.

Als jij gaat wandelen met je baby is het ook belangrijk dat je zelf goede wandelschoenen draagt. Hier lees je alles over de beste wandelschoenen voor in de stad of om gewoon lekker een rondje te lopen met je baby.

Is wandelen goed voor je baby?

Het antwoord is: JA. Uiteraard wel alleen op de beste wandelschoenen. Stevig en stabiel. De meeste baby’s worden heerlijk rozig van de frisse lucht van buiten. Een hele grote kans dat je baby dan ook lekker in slaap valt tijdens deze wandeling. Omdat de buitenlucht zo goed is, zijn er zelfs kinderdagverblijven die een concept hebben waar kinderen buiten slapen. Uiteraard wel in een speciaal babyslaaphuisje. Dit concept komt uit Scandinavië.
Er zijn heel wat redenen om te noemen waarom het juist goed is om met je baby lekker te gaan wandelen. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Je baby ziet van alles en leert direct dat buiten zijn heerlijk is.
  • Het verhoogt de weerstand van je baby. Je zult merken dat ze hierdoor langer en beter gaan slapen.
  • Fijne motoriek leren: lekker buiten lopen en geef je baby een dennenappel.
  • Extra vitamine D: net als wij is het voor een baby juist goed om wat extra vitamine D op te doen. Dit zorgt er ook voor dat ze minder snel verkouden zijn.
  • Baby’s en kinderen vinden dieren leuk/interessant. Ga dus lekker naar buiten en loop even naar de geitjes of de schapen.
  • Buiten zijn prikkelt altijd: je ziet de lucht, de wolken, dieren, je voelt de wind en ga zo maar door. Je kindje ervaart de natuur!

Wat kan ik mijn baby aantrekken als we gaan wandelen?

Een baby verliest veel warmte via zijn hoofd. Doe dus zeker in de begin periode, altijd een mutsje op. wanneer wandelen met je babyTrek een rompertje met lange mouwen aan. Tenzij het echt warm is natuurlijk. Afhankelijk van het jaargetij doe je een lekker (winter)jasje aan. Het liefst zonder capuchon. Omdat baby’s veel liggen is dit vaak niet heel prettig voor hem of haar.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Een baby trekt dezelfde aantal lagen aan die ook jij aan doet. Doe jij 3 lagen aan, doe dit dan ook bij je baby.

Hoelang kan je wandelen met je baby?

Het ligt meer aan jezelf. Hoe jij je voelt en wat jij aan kan. Het is verstandig om dit rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een wandeling van 10 minuten en kijk hoe dat gaat. Wanneer je denkt dat je nog wel even kan, kan je dit uitbreiden met 5 minuten. Doe voorzichtig en overhaast niet. Op deze manier kunnen jij en je baby hier langzaam aan wennen.

Ga je wat langer lopen omdat het gewoon heel goed gaat. Vergeet dan niet wat voeding mee te nemen.

Baby schoenen

Nu je alles weet over het wandelen met jou kindje is het ook van belang dat je weet wanneer je voor het eerst een paar eerste loopschoentjes kunt kopen. Wellicht zijn de volgende bloggen wel iets voor jou.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts