Breedte maten schoenen

Vind jij het lastig om goede schoenen te kopen? Lees hier alles over breedte maten schoenen. Je leest hier alle kooptips over schoenen!

Je bent op zoek naar een paar nieuwe schoenen, maar je hebt altijd moeite om goed passende schoenen te vinden. Dan gaat de lol er ook snel vanaf! Moeite met schoenen kopen kan door een heel aantal oorzaken komen. De meeste mensen die moeite hebben met schoenen kopen lopen tegen de volgende punten aan.

 1. Een hele smalle voet, elke schoen is te breed.
 2. Een wat bredere voet, alles wat je aan trekt is te smal.
 3. Ik heb knobbels op mijn voeten ( hamertenen) dit is heel gevoelig en doet snel pijn.
 4. Mijn botje steekt uit aan de zijkant van mijn grote teen, dit is gevoelig ( halux valgus).

Dit zijn de meest voorkomende klachten waardoor het voor sommige mensen wat lastiger is om gemakkelijk schoenen te kopen. Hier hebben wij de oplossing voor!

Schoenen met breedte maten

Er zijn verschillende schoenmerken die niet alleen verschillende lengte maten, maar ook breedte maten maakt. Door de verschillende breedte maten kun je gemakkelijk schoenen kopen voor smalle of juist wat bredere voeten. Over het algemeen werken de comfortschoen merken met verschillende breedte maten. De breedte maten die gehanteerd worden zijn:

 • Schoenen breedte E = extra smal
 • Schoenen breedte G = smalle normale
 • Schoenen breedte H = brede normale
 • Schoenen Breedte K = extra breed

Dit zijn de 4 breedte maten waarmee de comfort schoenen merken mee werken. De schoenen met de wijdte H worden over het algemeen het meeste verkocht. Dit is in Nederland de meest verkochte wijdte maat. Door je te laten adviseren in een winkel, kun je erachter komen wat voor jou de juiste lengte maar ook de juiste breedte maat is. Dit zorgt ervoor dat je een stuk makkelijker schoenen kunt kopen wanneer jij een hele smalle of juist een wat bredere voet hebt. Wil je liever online schoenen kopen? Bekijk dan goed de omschrijving en let hier op de breedte maten. Wanneer het een paar schoenen met een breedte maat is, dan zal dit ten alle tijden aan gegeven worden.

Schoenmerken met breedte maten

Tegenwoordig zijn de comfortschoenen lang niet zo saai en degelijk meer als dat ze voorheen waren. Tegenwoordig zijn ze zelfs hip en vooruit strevend! Comfort schoenmerken zijn de enige partijen die met verschillende breedte maten werkt. Zij maken vaak één schoen in diverse breedtes. Dit zorgt ervoor dat je, jouw gekozen schoenen in de juiste lengte en breedte maat kunt krijgen.

Meten = weten
Wist je dat meer dan 60% van de dames op te kleine schoenen loopt? Dit heeft er alles mee te maken dat zei een leuke kleine schoen aan de voeten willen hebben. Daarnaast houdt een vrouw er ook meer van om de schoenen strak en goed om de voeten te voelen zitten.Breedte maten schoenen allesoverschoenen.nl Helaas is dit niet helemaal het juiste. Voeten hebben juist aan de voorzijde ruimte nodig. Wat veel mensen ook niet weten is dat de voeten op ten duur doorzakken. Je holte van de voet word lager en hierdoor word je voet langer en platter. Uiteindelijk is het dan ook logisch dat je een maat groter nodig hebt, dan dat je altijd gewend bent. Wij adviseren daarom dan ook altijd eens in het jaar je voeten te laten meten in een goede schoenwinkel.

Schoenmerken

Er zijn heel wat merken die verschillende modische- comfortschoenen maken met breedte maten. Een aantal zetten wij voor jou op een rijtje.

 • Durea comfortschoenen
 • Hartjes comfortschoenen
 • Xsensible schoenen
 • Helioform schoenen
 • Waldlaüfer schoenen
 • Finn Comfort schoenen

Halux valgus of hamertenen

Je hebt een paar leuke schoenen gezien, maar je hebt een halux valgus of hamertenen. En ja, helaas… ze zitten hierdoor weer niet lekker. Je bent er inmiddels helemaal klaar mee, want je vindt maar geen leuke schoenen die goed zitten. Gelukkig zijn er steeds meer modische comfortschoen merken die werken met breedte maten. Dit lost het probleem al vaak op voor een haluxvalgus. Voor hamertenen is het wat lastiger. Dit zijn kleine bultjes op de kootjes van je tenen. Hierdoor is het boven bij je tenen erg gevoelig. Gelukkig zijn er verschillende merken die stretchleer gebruiken. Hierdoor rekt de schoen plaatselijk mee, waardoor jij toch leuke en goed passende schoenen kunt dragen. Onder andere de merken Xsensible schoenen en Finn Comfort schoenen zijn daar erg sterk mee!

Blogs die overeenkomen: ‘ Xsensible stretchwalker schoenen ‘ ‘ Voetklachten, wat te doen?Nieuwe schoenen kopen? Let hier op!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer