Schoenen voor steunzolen: Dit zijn ze!

Het kopen van schoenen die geschikt zijn voor steunzolen is een stuk gemakkelijker geworden. Hier lees je alles dat je moet weten!
Goede schoenen voor steunzolen

Moet jij er ook aan geloven? Een paar steunzolen.. Ik ook! En nee, ik loop eigenlijk nergens tegen problemen aan bij het kopen van nieuwe schoenen. Veel mensen denken nog steeds dat het heel lastig is als je een paar schoenen wilt kopen waar steunzolen in passen, maar dat is niet meer het geval. Ik ga je alles vertellen waar je op kunt letten bij het kopen van een paar goede schoenen die geschikt zijn voor steunzolen.

Een goede steunzool is net wat langer dan je voeten.

Schoenen voor steunzolen vind je hierJe zou denken: de steunzolen worden op maat gemaakt van je voeten, dus waarom langer? Helaas gebeurt dit in de praktijk dan ook veel en veel te weinig. Een steunzool moet uiteraard op maat van je voeten gemaakt worden. Ook moet er rekening worden gehouden met de over- lengte bij je tenen (de ruimte in de schoenen die leeg moet blijven bij je tenen).

Wanneer je een goed passende schoen koopt die geschikt is voor steunzolen, dan moet je minimaal o.5 centimeter aan lege ruimte bij de tenen overhouden. Dit is dan ook meteen de extra lengte die de steunzool nodig heeft.

Waar moet ik opletten bij het kopen van schoenen als ik steunzolen draag?

In steeds meer schoenen kunnen steunzolen. Dit betekent niet direct dat het ook goede schoenen voor steunzolen zijn. Een goede schoen moet aan een aantal punten voldoen. Hier zijn ze:

 • Hielversteviging.
 • Gemaakt van leer.
 • Goede sluiting (veter sluiting of klittenband sluiting).
 • Goede loopzool (afwikkeling).
 • Uitneembaar voetbed.
 • Bied de juiste demping en stevigheid.

Het ziet eruit als een hele lijst, maar dat valt best mee! Er zijn heel wat schoenmerken welke alleen schoenen maken met deze kenmerken erin. Straks vertel ik je welke merken dit zijn en waar je die kunt kopen.

Goede schoenen voor steunzolen zijn, schoenen die je de juiste stevigheid bieden en een fijne afwikkeling hebben. Uiteraard moet er een uitneembaar voetbed inzetten, zodat de eigen steunzool erin kan. Let op: haal altijd eerst de zool uit de schoenen die er al in zit, voordat de eigen steunzool erin gaat. Anders krijg je twee zolen op elkaar en dat is niet goed.

Blijft mijn schoenmaat hetzelfde als ik steunzolen krijg?

Schoenen voor steunzolen Allesoverschoenen.nlHet antwoord is: nee. Dit komt omdat je steunzolen net wat hoger zijn dan de zolen die standaard in de schoenen zitten. Hierdoor kom je hoger uit en krijg je minder ruimte in de schoenen. Ook door bepaalde verhogingen die toegepast zijn in de steunzolen, kan het zijn dat je iets meer voorover staat waardoor er meer lengte in de schoenen moet zitten.

Advies: laat je voeten eens in de anderhalf jaar opmeten bij een goede schoenwinkel. Zo zorg je ervoor dat je altijd de juiste schoenmaat koopt. Het kan namelijk zijn dat je voeten iets doorzakken, waardoor de voeten ook langer worden.

Wanneer is het nodig om steunzolen te dragen?

Bij de meeste mensen is dit door verschillende voetklachten. Denk hierbij aan mensen die last hebben van voorvoet- klachten of hielspoor klachten. Zelf draag ik steunzolen omdat ik wat minder goede knieën heb. Door het dragen van goede schoenen en steunzolen voorkom ik dat het erger word en hierdoor heb ik minder last van mijn knieën. Je kunt dus ook heel goed steunzolen dragen om te voorkomen dat je klachten krijgt. Tegenwoordig kan je in steeds meer schoenen steunzolen dragen, dus dat probleem is opgelost! Ook is het tegenwoordig mogelijk om steunzolen in slippers of sandalen te dragen.

Schoenen voor steunzolen dames

Gelukkig zijn er steeds meer schoenen te vinden die geschikt zijn voor steunzolen. De betere schoenmerken voor dames die schoenen maken welke geschikt zijn voor steunzolen zijn:

Dit zijn een aantal dames schoenmerken die leuke schoenen maken, die goed zijn voor het dragen van steunzolen.

Schoenen voor steunzolen heren

Ook voor de heren is er genoeg aanbod aan schoenen voor steunzolen. Dit zijn de merken:

 • Floris van Bommel schoenen voor steunzolen
 • Gijs schoenen voor steunzolen
 • Mephisto schoenen voor steunzolen
 • Xsensible schoenen voor steunzolen

Uiteraard zijn er naast deze merken ook diverse sportmerken zoals Nike of Adidas te noemen die ook een uitneembare zool in de schoen heeft zitten. Voor af en toe is het prima om een leuk sneakertje van deze merken te dragen, maar niet dagelijks de hele dag.

Schoenen voor steunzolen kinderen

Goede kinderschoenen geschikt voor steunzolenKinderschoenen zijn erg belangrijk. De voeten zijn volop in ontwikkeling en hebben daardoor nog meer aandacht nodig. Zorg daarom dan ook altijd voor de beste kinderschoenen voor jou kindje.

Tip: laat kindervoeten ieder halfjaar meten om te voorkomen dat ze op te kleine schoenen lopen. Je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen. Hier lees je hoe!

Voor kinderen geldt eigenlijk hetzelfde als voor volwassenen. Af en toe leuke kinderschoenen met lichtjes bijvoorbeeld kan prima, maar niet om dagelijks mee te lopen. Voor dagelijks gebruik is het belangrijk dat de schoenen voldoen aan de boven genoemde punten.

De beste kinderschoenmerken zijn:

 • Bunnies kinderschoenen
 • Twins & Trackstyle kinderschoenen
 • Munich kinderschoenen
 • Develab kinderschoenen
 • Red Rag kinderschoenen

Dit zijn kinderschoenmerken die gespecialiseerd zijn in het maken van goede kinderschoenen. Alle schoenen die deze merken maken, zijn schoenen die geschikt zijn voor steunzolen.

Schoenen voor steunzolen baby’s

Het is niet gebruikelijk om voor een baby al steunzolen aan te meten. Mijn advies zou dit dan ook niet zijn. Wil je meer informatie over de leukste eerste loopschoentjes? Lees dat dan hier!

Zijn schoenen voor steunzolen duurder dan ‘gewone’ schoenen?

Dat hoeft niet. Wel is het algemeen bekend dat een kwalitatief betere schoen ook duurder is. De prijzen van goede schoenen zijn vanaf €120,- oplopend tot €270,- verkrijgbaar. Wanneer je een écht goede schoen wilt kopen, ben je gemiddeld €189,95 kwijt.

Is dit toch wat te hoog aan de prijs, dan zijn er uiteraard ook merken zoals Gabor of Remonte schoenen welke verkrijgbaar zijn vanaf  €70,-.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts