Alles over gewichtheffen schoenen

Gewicht heffen schoenen

Als je bekend bent binnen de wereld van gewichtheffen, weet je als geen ander dat het belangrijk is om de juiste schoenen te dragen tijdens het trainen. Gewichthefschoenen spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat zijn gewichthefschoenen nu eigenlijk? en waarom heb je ze nodig?

In deze blog zal ik dieper ingaan op deze vragen, waarbij ik een selectie heb gemaakt van de vijf beste gewichthefschoenen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn!

Wat zijn gewichthefschoenen?

Gewichthefschoenen zijn speciaal ontworpen om de prestaties, veiligheid en ondersteuning tijdens het tillen van zware gewichten te verbeteren. In vergelijking met gewone sportschoenen bieden ze extra stabiliteit en grip, waardoor je letterlijk

‘steviger in je schoenen staat’ en gemakkelijker kracht kan zetten. Daarnaast belast je ook minder je onderrug. De materialen die gebruikt worden voor de schoen, de zool en hak zijn ook extra stevig om de druk goed op te kunnen vangen. Heb je de juiste schoen gevonden? Dan kun je met vertrouwen je gewichtheffesessie tegemoet gaan!

Waarom zijn speciale gewichthefschoenen belangrijk?

Met gewichthefschoenen sta je steviger en stabieler tijdens het uitvoeren van je oefeningen. Met zware gewichten in je handen is het geen prettig idee om uit balans te raken, omdat je niet de juiste schoenen aan hebt.

Om ervoor te zorgen dat de basis goed is, en om blessures zoveel mogelijk te voorkomen, heeft de schoen vaak een verhoogde zool voor een juiste houding. De materialen van de schoen zijn ook stugger, waardoor de voet minder bewegingsruimte heeft. En om het extra stevig te maken heeft de schoen ook klittenband. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat je een goede houding hebt, je stabiel blijft staan en je eenvoudiger kracht kunt zetten.  

5x beste gewichthefschoenen

Benieuwd naar onze top 5 beste gewicht heffen schoenen? Bekijk hieronder ons overzicht.

#01 Nike Romaleos 4

Nike Romaleos 4

Bekijk hier de nieuwe Nike Romaleos gewicht heffen schoenen.

#02 Adidas powerlift 5

Adidas powerlift 5

Bekijk hier de collectie aan Adidas gewicht hef schoenen.

 #03 Nike Savaleos

Nike Savaleos

Bekijk hier de Nike Savaleos sport schoenen.

#04 Reebok Legacy lifter lll

Reebok Legacy Lifter III

Bekijk hier de Reebok Legacy lifter lll gewichthef schoenen.

#05 Adidas Powerlift Weightlift Schoenen

Adidas Powerlift Weightlift Schoenen

Bekijk hier de Adidas gewicht hef schoenen.

Conclusie:

Het dragen van speciale schoenen zorgt ervoor dat je met vertrouwen en gemak kracht kan zetten tijdens het trainen. Investeren in goede schoenen is dus verstandig als je serieus bezig bent met deze intensieve sport en je prestaties wilt verbeteren.
Let op: de keuze voor gewichthefschoenen blijft altijd persoonlijk. Ga voor jezelf na wat je wensen zijn en waar je voorkeur ligt. Door verschillende merken en modellen uit te proberen kom je er sneller achter welke schoen voor jou het meest geschikt is.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Wat voor schoenen Padel?

Ben jij ook begonnen met Padel? In dit artikel vertel ik je wat voor schoenen bij Padel geschikt zijn. Je leest het bij Allesoverschoenen.nl
Lees meer
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer