Harde hiel in schoenen, dit is de oplossing.

Heb je net een paar mooie schoenen gekocht, en heb je steeds last van harde stukken in de hiel? Dit komt vaker voor! Ik ga je alles vertellen wat je hier aan kunt doen en waarom dit regelmatig voor komt.

Wat zijn harde stukken in de hiel van schoenen?

De harde stukken in de hiel van een paar schoenen zijn hielverstevigingen. Ieder beter schoenenmerk werkt met hielverstevigingen. Een hielversteviging zorgt voor de juiste ondersteuning die nodig is om recht op de schoenen te blijven staan. Als een schoen geen of nauwelijks een hielversteviging heeft, ga je letterlijk naast je schoenen lopen. Wel kan dit beschouwd worden als een harde hiel in schoenen.

Hielversteviging

De hielversteviging die in schoenen zit, is meestal van kunststof gemaakt. Kunststof is een wat harder materiaal die niet heel makkelijk meebeweegt. Dit is bewust gedaan, zodat de voeten de juiste richting op blijven staan. Het geeft de stevigheid dat nodig is.

Wat kun je doen tegen een harde hiel in schoenen?

Schoenmaker harde hiel schoenOndanks dat een hielversteviging goed is voor de voeten, kan het als vervelend ervaren worden. Als het pijn gaat doen aan de hielen, wil je niks liever dan dat het een stukje zachter is. Gelukkig kan je dit gemakkelijk doen. Voor jou een paar tips om dit gemakkelijk op te lossen.

  • Klop de hielen uit. Uitkloppen van schoenen doe je doormiddelen van een hamer op de harde plekken voorzichtig en zachtjes te tikken. Ondersteun de binnenkant van de hiel en klop aan de buitenkant van de hiel zachtjes met de hamer. Hierdoor wordt het materiaal soepeler en heb je minder last van de hielversteviging.
  • Rek de schoenen op. Het kan zijn dat er druk op de hiel staat door ruimte gebrek. Veel mensen lopen op te kleine schoenen en hebben dit niet door. Hierdoor ontstaat druk bij de hiel en voel je de hielversteviging net wat meer. Het oprekken van schoenen wordt bij een schoenmaker of bij een goede schoenenwinkel gedaan. Dit duurt 24 uur en je hebt direct net wat meer ruimte in de schoenen.
  • Ga naar de schoenmaker. Een goede schoenmaker kan gemakkelijk de oorzaak zien van het probleem. Het kan namelijk ook zijn dat je een knobbeltje hebt op de hiel waardoor dit irriteert. In dit geval kan je de hiel uitknobbelen met een knobbeltang. Laat je adviseren om zo de juiste oplossing te vinden.

Heeft elke schoen een harde hiel?

Het antwoord is nee. Gelukkig werken de meeste schoenmerken wel met een versteviging. Wel is er een groot verschil met de hardheid. Zo voel je bij de bekende sportmerken eigenlijk nooit een harde hiel zitten, terwijl die wel in de schoenen zit. Dit komt omdat het net wat zachter materiaal is. Bij dit soort schoenen zie je vaak dat de binnen voering van textiel gemaakt is. Hierdoor verzacht het. Helaas bied dit ook minder stevigheid en ventileert dit een stuk minder goed dan bij een leren schoen.

Goede schoenen en toch een zachte hielversteviging

Bij betere schoenmerken zitten goede hielverstevigingen in de hielen van de schoenen. Over het algemeen wordt dit met soepel leer verzacht zodat je hier geen last van hebt. Dit is de beste combinatie. Comfort en toch de juiste stevigheid. Merken zoals Xsensible stretchwalker schoenen, Floris van Bommel schoenen en Joya schoenen zijn hier een goed voorbeeld in.

Hulpmiddel bij harde hiel schoenen

Hiel beschermers voor harde hiel schoenen
Shop direct: Hiel beschermer

Hebben alle tips die ik gegeven heb, niet geholpen? Dan zijn er ook nog hulpmiddelen om je hiel te beschermen. Ook bij regelmatig blaren op de hiel kan dit helpen. Er zijn hielbeschermers om zo te voorkomen dat je last kunt krijgen van een harde hiel in schoenen.

Mocht je een knobbel op die hiel hebben wat voor een drukplek zorgt op de hiel, dan kan een hakverhoging ook helpen. Door een klein hakje te plaatsen in de schoenen kan de knobbel net op een ander plekje terecht komen, waardoor dit geen drukplek veroorzaakt.

Harde schoenen inlopen

Ik vind zelf dat een goede schoen direct goed moet zitten. Een goede schoen hoef je dus ook maar beperkt in te lopen. Uiteraard adviseer ik niet om direct 5 of 10 kilometer te gaan lopen op een paar nieuwe schoenen.

Door het inlopen van schoenen wordt het materiaal in het geheel soepeler. Dit zorgt ook voor een zachtere hiel.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts