Waarom Xsensible schoenen?

Met meer dan één miljoen verkochte schoenen is het merk Xsensible een uniek merk dat zich blijft innoveren.
Waarom Xsensible schoenen

Het merk Xsensible stond voorheen bekend om de suffe en saaie comfortschoenen voor oudere mensen. Sinds het jaar 2016 heeft het merk een grote omslag gemaakt en is zich volledig gaan richten op hippe, comfortabele schoenen voor jong en oud. Met het unieke Japanse, balans systeem zijn zei uniek op de markt. De Xsensible stretchwalker schoenen waren direct een schot in de roos. Inmiddels heeft het merk ruim 1.000.000 paar schoenen verkocht van dit type. In dit artikel vertel ik waarom Xsensible schoenen zo fijn zijn en wat de kenmerken van de schoenen zijn.

Waarom Xsensible schoenen?

Dat ik fan ben geworden van de Xsensible schoenen is niet vreemd. Het loopt namelijk gewoon écht heerlijk! Als ik niet aan het schrijven ben over schoenen dan verkoop ik ze wel in de winkel. In de winkel loop ik ongemerkt, heel wat kilometers op een dag. De Xsensible schoenen zorgen voor heel wat verlichting aan je voeten. Zelf geeft het merk drie belangrijke punten op waar zei uniek in zijn. Dit zijn ze:

 • Xsensible stretchwalker
 • Xsensible stretchleer
 • Variaties aan kleur en prints

Waarom Xsensible stretchwalker schoenen?

Xsensible Jersey blokjeIn samenwerking met de Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka ontwikkelden het merk Xsensible de Xsensible stretchwalker schoenen. Dit wat de grote omslag van het merk. De Xsensible stretchwalker schoenen zijn uniek door een aantal factoren.

 • Balanspunt: Door onder de schoenen een blokje te plaatsen, zorgt dit voor een unieke stabiliteit aan de schoenen. Je staat dus behoorlijk stevig op je leuke schoenen!
 • Afwikkelplaat: In de voorvoet zit een verstijfde ronde plaat. Dit noemen wij een afwikkelplaat. Een afwikkelplaat haalt de druk bij de voorvoet weg. Hierdoor is de schoen ideaal voor gene met voorvoet klachten of snel vermoeiende voeten.
 • Stretchleer: Xsensible is het enige merk dat een patent op stretchleer heeft. Stretchleer is een combinatie van leer en rekbaar materiaal. Hierdoor is het naadloos en rekt het mee waar nodig is. Bijvoorbeeld bij knobbels op de tenen of een hallux valgus.
 • Demping: Ieder model van Xsensible heeft een hakverhoging met demping. Dit zorgt voor een betere druk onder de voeten en daarnaast zorgt het ook voor verlichting aan de gewrichten.
 • Mode en comfort: Is het nog niet duidelijk waarom Xsensible schoenen zo fijn zijn? Dan kan je ze ook gewoon als high fashion sneakers zien. De schoenen zijn namelijk super hip en ook nog eens comfortabel! Mode en comfort in één schoen zie je niet bij veel merken terug komen.

Ben je nu al overtuigd waarom de Xsensible schoenen zo fijn zijn? Bekijk dan hier de nieuwe Xsensible schoenen collectie! 

Vier generaties aan Xsensible stretchwalker schoenen

Het merk Xsensible staat niet stil, ondanks het grote succes. Inmiddels zijn er vier generaties aan Xsensible stretchwalker schoenen. Dit zijn de vier soorten op een rij:

 1. Xsensible stretchwalker Jersey (uitgebracht in het jaar 2015/2016)
 2. Xsensible stretchwalker Lima (uitgebracht in het jaar 2017/2018)
 3. Xsensible stretchwalker SWX (uitgebracht in het jaar 2019/2020)
 4. Xsensible stretchwalker Golden Gate (uitgebracht in het jaar 2021/2022)
 5. Xsensible stretchwalker Ponte Vecchio (uitgebracht in het jaar 2023)

Het grote succes is begonnen in 2016, toen het eerste model op de markt kwam. Voor veel mensen was direct duidelijk waarom Xsensible schoenen zo fijn zijn. Wil je direct lezen wat andere hiervan vinden? Lees dan de Xsensible stretchwalker review.

Verschil met de Xsensible Jersey en Xsensible Lima

Xsensible Lima en JerseyIn iedere Xsensible stretchwalker schoenen, zitten de bovengenoemde punten verwerkt wat voor het unieke loopcomfort zorgt. Het grote verschil tussen de Xsensible Jersey en de Xsensible Lima is dat het blokje onder de schoenen, voor een gedeelte in de zool is verwerkt. Daarnaast is de loopzool net wat bredere gemaakt, waardoor de schoen stabieler geworden is.

Xsensible stretchwalker SWX

Voor nog meer loopcomfort heeft het merk Xsensible het model: Xsensible stretchwalker SWX ontworpen. Een hippe schoen dat helemaal in het modebeeld past van tegenwoordig. De bulkie zolen die je nu veel ziet, zorgt ook nog eens voor heel wat demping. Het zijn namelijk luchtkussens die ervoor zorgen dat je letterlijk weg zakt. Door de zachte stukken in de loopzool, maak je nog meer een rollende beweging.

De SWX variant is de meest zachte variant van de vier.

Hieronder zie je hoe de schoenen afwikkelen tijdens het lopen.

Xsensible Golden Gate/Next Generation

Waarom Xsensible Golden Gate schoenenEen schoen die je niet overal ziet, Dat spreekt mij nog meer aan! Hippe, comfortable schoenen die ook nog eens uniek zijn. De Xsensible Golden Gate schoenen zie je alleen bij wat grotere aanbieders die veel met het merk samenwerken. Je moet namelijk een behoorlijk grote collectie aan Xsensible schoenen verkopen, voordat je als winkel dit type schoenen mag inkopen.

De  Xsensible Golden Gate schoenen worden ook wel de Next Generation schoenen genoemd. Letterlijk zijn de schoenen bedoeld voor een nieuwe generatie die wel het comfort wit, maar toch een leuke schoen. In tegenstelling tot de SWX, is dit model iets meer verstevigd. Bij de SWX zak je bij het lopen een klein beetje naar achteren (door het zachte stuk in de hak). Dat heb je bij dit model niet. De gestreepte delen op in de loopzool zijn alsnog de luchtkussens waardoor je ook in dit model genoeg demping ervaart.

Xsensible Ponte Vecchio/Next Generation

Sinds het voorjaar/zomer seizoen 2023 is er een nieuw model toegevoegd aan de XsensiblePreview-winter-Xsensible-Golden-Gate-2023-dames collectie. Namelijk de Xsensible Ponte Vecchio. Dit model is alleen bedoeld voor de dames. Het model is vergelijkbaar met de Golden gate schoen. Het grote verschil tussen de twee modellen zijn de andere materialen en de belijningen die net wat anders zijn. Wil je hier meer over lezen en de previews zien? Bekijk dan mijn eerder geschreven artikel: ‘Bekijk alle Xsensible Ponte Vecchio schoenen’.

Ruim aanbod

Mijn Xsensible schoenen collectieOmdat het merk Xsensible blijft innoveren, is de collectie behoorlijk groot. Ieder seizoen zie je de leukste en gaafste printjes wel voorbij komen die passen bij het modebeeld. Voor dit seizoen ben ik zelf gegaan voor een beige met witte combinatie. De sneaker is leuk, maar kan ook nog eens onder elke outfit! Wat is jou favoriet? Laat het ons gerust weten in een comment onder aan het bericht.

Overtuigd waarom Xsensible schoenen zo fijn zijn? Bekijk hier direct het ruime aanbod aan Xsensible schoenen en de Xsensible wandelschoenen!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts