Hoe lang gaan steunzolen mee?

Hoe lang gaan steunzolen mee

Regelmatig krijgen wij vragen over het dragen van steunzolen en hoe lang steunzolen mee gaan. Dit was voor mij genoeg reden om verschillende blogs te schrijven met alle antwoorden toegelicht.

In dit blog ga ik dieper in op ‘hoe lang gaan steunzolen mee’ en geef ik je de beste tips om de levensduur van je steunzolen te vergroten.

Hoe lang gaan steunzolen mee?

Laten we beginnen met de vraag, hoe lang gaan steunzolen mee? Gemiddeld gaan steunzolen één tot twee jaar mee. De levensduur wordt bepaald door heel wat factoren die invloed hebben op de slijtage van je steunzolen. Dit zijn de verschillende factoren op een rij:

Factoren waardoor steunzolen slijten

 • Dagelijks gebruik
 • Stand van de voeten
 • Belasting van de voeten
 • Transpiratie van de voeten
 • Dragen tijdens wandelen/sporten

Zo gaan je steunzolen een stuk langer mee

Het dragen van op maat gemaakte steunzolen kan voor veel verlichting tijdens het staan en lopen zorgen. Het kan net dat beetje extra steun bieden, waardoor je veel meer rust aan de voeten krijgt, maar ook een betere houding waardoor de knieën en onderrug ook ontlast worden

Natuurlijk wil je dat je steunzolen zo lang mogelijk mee gaan, althans, ik wel. Hieronder de beste tips zodat jouw steunzolen net weer een stukje langer mee gaan. Dit zijn ze:

 • Gebruik de Bama Magic Freshener. Dit is een spray waarmee je de bacteriën dood. Spray je steunzolen en schoenen eens per week in. Hierdoor gaan je steunzolen en je schoenen niet alleen lekkerder ruiken, maar gaan ze ook een stuk langer mee.
 • Draag niet iedere dag dezelfde steunzolen en schoenen. Wissel dit om de dag af zodat de steunzolen en ook schoenen rust krijgen en de tijd krijgen om goed genoeg te drogen.
 • Doe een kousje of een dun sokje om de steunzool heen, wanneer je de steunzolen gaat dragen. Het kousje of sokje neemt het vocht (transpiratie) voor een gedeelte op en die kun je wassen in de wasmachine. Een steunzool is niet te wassen.
 • Trek je thuis je schoenen uit, haal dan je steunzolen uit de schoenen. Leg ze buiten of in de schuur los neer, zodat ze goed kunnen ventileren.

Zelf ook nog een handige tip? Laat het ons gerust weten!

Mijn advies

Zoals ik eerder benoemde is de levensduur ‘hoe lang gaan steunzolen mee’ van heel wat factoren afhankelijk. Mijn advies is om de tips te gebruiken die ik hier boven genoemd heb. Daarnaast is mijn advies om je steunzolen eens per jaar te laten controleren door een goede podoloog of podotherapeut.

Total
0
Shares
2 comments
 1. Hoi Roy,
  Ik heb een vraag over de Nike air en de Nike air Max.
  Normaal heb ik altijd de air Max ( air die je ziet)
  Nu heb ik een keer Nike gekocht waar je de air niet van ziet, die voelen toch stugger aan mijn hiel, aangezien ik hierdoor heb wel steunzolen hiervoor speciaal draag vraag ik me toch af of ik dan de juiste Nike heb gekocht?
  Bedankt alvast voor je antwoord
  Groetjes Babs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts