Adidas schoenen stinken: oorzaak & oplossing!

Met het juiste onderhoud voorkom je stinkende Adidas schoenen.
Adidas schoenen stinken

Heb jij ook een paar Adidas schoenen in je kast die je niet meer wilt dragen vanwege de stank? Na het lezen van dit artikel niet meer! Stinkende schoenen komt helaas regelmatig voor. Met name bij diverse sportmerken. Adidas schoenen stinken is dan ook een probleem die wij veel horen. In dit artikel vertel ik je de oorzaak van stinkende schoenen en geef ik je de beste tips om de stank uit je schoenen te krijgen!

Waarom stinken mijn Adidas schoenen?

Met name sneakers gaan na een tijdje stinken. Dit komt door het materiaal dat gebruikt wordt. De meeste sneakers zijn gemaakt van kunststof materialen. Kunststof ventileert niet goed door, waardoor de transpiratie van de voeten in de schoenen blijft zitten.

Elke voet transpireert per dag één vingerdopje aan vocht. Wanneer een schoen niet goed door ventileert, zorgt dit voor bacteriën in de schoenen. Hierdoor ontstaat er na een tijdje een stinkende geur die zelfs naar kattenpis kan ruiken.

Het kan ook zijn dat je door een flinke regenbui bent gelopen, waardoor je schoenen flink nat zijn geworden. Dit geeft dezelfde stinkende lucht aan je Adidas schoenen.

Wat kan je doen tegen Adidas schoenen die stinken?

Bestrijd de oorzaak! Online lees je van alles over verschillende schoen- verfrissers. Helaas is dit een oplossing van korte duur. Het geeft een lekkere geur, maar helaas komt de stinkende geur dan snel weer terug.

De oplossing tegen stinkende Adidas schoenen is het weghalen van de bacteriën en het goed verzorgen van je Adidas schoenen. Laten we beginnen bij het probleem weg halen.

Stappenplan: Bacteriën verwijderen uit Adidas schoenen

 1. Zorg dat je Adidas schoenen goed droog zijn.
 2. Haal de binnenzool uit je Adidas schoenen indien dit mogelijk is.
 3. Spray de binnenkant van je Adidas schoenen in met de Bama Magic Freshener.
 4. Spray de binnenzool van je Adidas schoenen in met de Bama Magic Freshener.
 5. Laat dit een kwartiertje los van elkaar drogen.
 6. Doe de inlegzool weer in je Adidas schoenen.
 7. Herhaal dit bij dagelijks dragen van je Adidas schoenen eens in de twee á drie weken.
 8. De bacteriën zijn uit je Adidas schoenen en ruiken weer fresh!

Adidas schoenen stinken? Zo voorkom je stinkende schoenen!

Je kan altijd beter voorkomen dan genezen. Met een klein beetje onderhoud, voorkom je stinkende Adidas schoenen. Wat moet je doen:

 • Bescherm je Adidas schoenen tegen water en vuil met de Bama Magic protector.
 • Spuit de binnenkant van je Adidas schoenen in met de Bama Magic Freshener.
 • Belangrijk: Doe dit allebei elke maand. Het zijn beide beschermlagen en reinigers die het tijdelijk weg haalt, Door het dragen van je schoenen slijt dit eraf, waardoor herhaling nodig is.

Conclusie!

Met één minuutje werk per maand voorkom je dat je Adidas schoenen stinken. Ben je te laat of het vergeten. Zorg dan voor de juiste onderhoudsmiddelen die reinigen en verfrissen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer
Wat is dry-x

Alles over: dry-x

De razend populaire Xsensible stretchwalker schoenen zijn er ook in een wandelschoen uitvoering met dry-x. Maar wat is dry-x nu eigenlijk?
Lees meer