Alles over: Schoenzolen verhogen

Schoenzolen verhogen - Allesoverschoenen.nl

Het verhogen van schoenzolen kan op verschillende manieren gedaan worden. Het is maar net wat het doel is van de verhoging. Een schoen verhogen of je hele schoenzolen verhogen kan voor heel wat comfort zorgen.. In dit artikel vertel ik je wanneer het verstandig is om je schoenzool te verhogen en wat hier de grote voordelen van zijn.

Waarom je schoenzool verhogen?

Waarschijnlijk heb je het advies gekregen om je schoenzolen te verhogen of heb je iets ervaren waarom je zelf denkt dat het verstandig is om dit uit te proberen. Het aanpassen of repareren van schoenzolen komt geregeld voor. Schoenzolen verhogen word niet zomaar gedaan. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken waardoor het verstandig is om je schoenzolen te verhogen.

 • Beenlengte verschil
 • Hielspoor klachten
 • Rugklachten
 • Te grote schoenen gekocht
 • Smalle voeten
 • Lage wreef

Voordelen van schoenzolen verhogen

Een aanpassing aan je schoenen doe je natuurlijk niet zomaar. Het verhoogde schoenzolen kunnen een heel groot verschil maken waardoor de schoenen juist wel of juist niet lekker zetten. Dit zijn alle voordelen van schoenzolen verhogen.

 • Het verhogen van één schoenzool kan beenlengte verschil oplossen.
 • Schoenzool/hakverhoging zorgt voor minder belasting aan de hiel/hak.
 • Verkleint loze ruimte in de schoenen
 • Verbeterd de houding en verlicht hierdoor druk op de knieën en onderrug.
 • En voor sommige een kleine meevaller, je bent net een stukje langer.

Verschillende manieren van schoenzolen verhogen

Het verhogen van schoenzolen kan op verschillende manieren. Het licht er maar net aan wat je wilt bereiken met de verhoging. Hieronder zet ik een aantal varianten van schoenzolen verhogen en het doel/voordeel hiervan.

 1. Verhoogde schoenzool bij één schoen – dit is de ideale oplossing voor iemand met een beenlengte verschil. Door de verhoging aan één schoen toe te passen corrigeer je het verschil dat de benen hebben.
 2. Verhoging van de hak – dit kan zowel in de schoenzool gedaan worden of aan de binnenkant van de schoenen met dit element. Dit is een goede oplossing voor mensen met hielspoor klachten of andere hielklachten.
 3. Verhoging van de hak – zorgt ook voor een betere lichaamshouding. Dit kan bij knie en/of rugklachten een verlichting zijn.
Deze mevrouw heeft beenlengte verschil, waardoor aan één kant de schoenzool verhoogt is.

Verhogende inlegzolen

Je kent het vast wel. Je hebt een paar schoenen gekocht en ze zijn net te groot. Met deze inlegzool kan je de huidige inlegzool gemakkelijk verhogen waardoor je schoenen een stuk beter aansluiten.

Verhogende inlegzolen zijn er in verschillende soorten en maten. Met voetbed of zonder voetbed. Net wat je zelf fijn vindt. Wanneer het gaat om een schoen die een klein beetje glipt of te groot aan voelt, dan zou ik voor deze zool gaan.

Bekijk hier het aanbod aan verschillende inlegzolen

Wat kost het om je schoenzolen te verhogen

Dit is variërend bij welke schoenmaker je dit laat doen en wat voor verhoging je wilt. Dit zijn een aantal aanpassingen die je kunt doen met de gemiddeld prijs erbij.

 • Hakverhoging 1 cm – €17.50
 • Hakverhoging 2 cm – €25,-
 • Verhoging schoenzool van voor tot achter €40,-

Kies je voor een inlegzool aan de binnenkant van de schoenen, dan is dit variërend vanaf €7.95 t/m €21.95.

Let op de schoenen die je koopt

Voor de meeste mensen is het fijn om een kleine verhoging in de schoenzool te hebben. Let daarom op de schoenen die je koopt. Wanneer een schoen helemaal plat is, dan is de belasting aan de voeten het grootst. Bij een kleine verhoogde schoenzool ontlast je al een groot gedeelte van de voeten. Hier onder een aantal modellen schoenen met verhoogde schoenzolen.

Heren-Xsensible-Golden-Gate-Next-Generation-Herfst-winter-2022-2023-blauw-combinatie

Xsensible stretchwalker schoenen

Het schoenenmerk Xsensible is uniek met hun Japanse balans technologie. Je loopt als ware op wolkjes zonder dat je de voet echt belast. Ideaal voor voorvoet klachten of hielspoor klachten.

Mephisto schoenen

Een waar comfortmerk, dat is het schoenenmerk Mephisto. Ieder model is gemaakt van mooie en zachte leersoorten. De verhoogde schoenzolen zorgen voor verlichting aan de voeten.

Durea schoenen

Het merk Durea heeft een ruime keuze in schoenen, boots, laarzen en sneakers. Het merk Durea werkt met verschillende wijdte maten en ieder model heeft een verhoogde schoenzool.

Wat zijn verhogende schoenen?

Als we het hebben over verhogende schoenen voor dames en/of heren dan hebben wij het over schoenen met een kleine hakverhoging. Dit zijn schoenen waarbij je net wat meer voorover staat, waardoor de hak ontlast word. Dit is voor je hele houding een stuk beter dan een hele platte schoen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts