Wandelschoenen voor artrose voeten

Artrose of voetartrose? Ik vertel je alles dat je moet weten over wandelschoenen die geschikt zijn voor artrose voeten.
Wandelschoenen die geschikt zijn voor (voet)artrose.

Wanneer je (voet)klachten hebt, denk je niet direct aan wandelen. Toch is het belangrijk om wel genoeg in beweging te blijven. Ikzelf vind het dan ook heerlijk om een lekker stukje te gaan wandelen. In deze schoenenblog vertel ik je alle tips die je nodig hebt om te kunnen wandelen met artrose. Uiteraard vertel ik ook wel wandelschoenen voor artrose voeten geschikt zijn.

Wat is artrose?

Wandelschoenen voor artrose voetenBij artrose veranderd het kraakbeen in een gewricht. Doordat dit veranderd, word het gevoelig en pijnlijk. De meest voorkomende klachten die je dan hebt zijn stijfheid en pijnplekken. Dit is vaak op de plek waar het kraakbeen veranderd is, of wat in verbinding hiermee staat.

Over het algemeen kom artrose het meeste voor in de heupen, knieƫn en de duim. Uiteraard kun je artrose ook in de voeten krijgen. Met name voeten, knieƫn en heupen kunnen lastig zijn bij het lekkere wandelen wat je zo graag wilt. Ik ga je vertellen wat hiervoor geschikt is!

Kun je wandelen met (voet)artrose?

Het antwoord is: Ja! Veel mensen denken nog steeds dat alleen rust nemen het beste is om de pijn tegen te gaan. Juist beweging is goed voor de gewrichten. Uiteraard moet je de gewrichten niet over belasten, dus begin met kleinere wandelingen. Met de juiste wandelschoenen die geschikt zijn voor artrose voeten, kun je prima wandelen!

Is bewegen goed met artrose?

Jazeker! Zoals ik net aangaf is bewegen juist goed voor de gewrichten. Door regelmatig de bewegen voorkom je dat artrose zich verder ontwikkeld in de gewrichten. Begin wel met korte afstanden en probeer dit op te bouwen als je denkt dat je nog wel even kunt. Als de pijn erger word, neem je wat rust.

Waar let je op bij het kopen van goede wandelschoenen voor artrose voeten?

Omdat je de gewrichten zoveel mogelijk wilt ontlasten is het van belang dat de wandelschoenen niet soepel zijn. Als de zool te soepel is, kan dit juist belasting geven op een gewricht waar net jou artrose zit.

Diverse wandelschoenmerken werken met een zogeheten ‘afwikkelplaat’. Dit is een plaat in de wandelschoenen, die ervoor zorgt dat de schoenen voor de voeten afwikkelen. Hierdoor haal je de gehele voorvoet druk weg.

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg ruimte in de schoenen hebt om zo drukpunten te voorkomen.

Welke merken hebben wandelschoenen voor artrose voeten?

Mijn advies zou uitgaan naar twee merken als het gaat om goede wandelschoenen voor artrose voeten. De merken zijn:

Alle twee de merken hebben een aantal modellen in de collectie de geschikt zijn voor deze klacht. Ik zal ze toelichten.

Xsensible stretchwalker schoenen voor artrose voeten.

Xsensible golden gate schoenen voor voetartrose
Bekijk aanbod: Xsensible collectie

Sinds het jaar 2016 heeft het merk Xsensible een flinke omslag gemaakt in de collectie. Het merk is zich gaan richten op comfortabel schoenen die er leuk uit zien. In een eerder geschreven blog: ‘Xsensible stretchwalker schoenen‘ vertel ik je alles van de werking van deze schoenen.

Inmiddels een aantal jaar verder heeft het merk een uitgebreide collectie, die allemaal geschikt zijn voor klachten zoals artrose of hielspoor. De schoenen zijn uitgewerkt met luchtkussens in de zolen en hebben een afwikkelplaat in de zool verwerkt, wat ervoor zorgt dat je geen druk op de voorvoet hebt. Je gewrichten worden zo goed als mogelijk ontlast! Lees ook eens de Xsensible stretchwalker review. Zo weet je ook wat de ervaringen zijn van anderen.

Meindl wandelschoenen voor artrose voeten.

Meindl Journey wandelschoenen voor moelijke voeten
Bekijk aanbod: Meindl Journey

Net als het merk Xsensible, heeft het merk Meindl ook een paar modellen in de collectie die hiervoor geschikt zijn. Het model dat geschikt is voor artrose is de: Meindl Journey en de Meindl Philadelpia. Allebei de schoenen zijn uitgewerkt met een afwikkelplaat. Ook zijn de schoenen zo gemaakt, dat je extra teenhoogte en teenbreedte in de schoenen hebt. De voorvoet word dus optimaal ontlast!

Wat kun je doen tegen artrose in de knieƫn?

Ook met wandelen zijn je knieƫn erg belangrijk. Mocht je hier artrose in hebben, kun je dit het beste verminderen door de volgende stappen te ondernemen.

  1. Je kunt proberen meer te gaan bewegen en af te vallen als dit nodig is. (bij overgewicht)
  2. Vraag om hulp bij een expert met bewegen. Zei weten precies wat voor oefeningen wel of niet goed zijn.
  3. Gebruik pijnstillers.
  4. Je kunt een prik in de knie krijgen tegen artrose.
  5. Je kunt een operatie ondergaan om de stand van de knie te veranderen.
  6. Een halve of een hele kunstknie nemen.

Ik zou zelf altijd beginnen met meer bewegen. Dit is iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen en wanneer het voor jou uit komt. Wel adviseer ik om informatie hierover op te vragen bij een fysiotherapeut bij jou in de buurt. Zei kunnen eerst naar de knieƫn kijken en je het juiste advies hierover geven.

Wat kan je nog meer doen om lekker te lopen met artrose?

Op maat gemaakte zolen. Dit is het gene wat het meest gewenste resultaat geeft. Ieder wandelmerk heeft een ‘standaard’ inlegzool in de wandelschoenen. Dit is een zool die geschikt voor de standaard voet. Iedere voet is anders, en zeker als er klachten bij komen kijken. In het geval van artrose, is extra ondersteuning belangrijk. Door een steunzool te laten maken bij een podoloog, krijg je de optimale ondersteuning die net het verschil kan maken.

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts